Nie działają klawisze funkcyjne

• 15 Odpowiedzi
  • 9406 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie działają klawisze funkcyjne
« dnia: Styczeń 09, 2010, 18:16:45 »
Witam, mam problem z klawiszami. mianowicie sprawa wyglada tak ze przywrociem ustawienia fabryczne bo nie dzialaly niektore klawisze tj zielona i czerwona sluchawka  i reszta ponizej wyswietlacza oprócz strzalek, macie moze pomysl co z tym fanem zrobic ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 11:16:23 wysłana przez ajed »

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
Odp: NIE DZIALAJA KLAWISZE FUNKCYJNE !!!DZIWNE!!witam.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2010, 18:40:57 »
Przy każdym problemie w Kaiser trzeba podas podstawowe dane chociażby rom i radio by sie przydał. A przedewszystkim sprawdz w ustawieniach klawiszy co masz!
Najpierw czytaj potem działaj!!

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 09, 2010, 18:46:51 »
ok przepraszam jestem beginerem :P jezeli chodzi o rom to mam z orangu i nic z nim nie robilem. W tej chwili mam telefon w stanie w jakim go kupilem rok temu. Przyciski sa poustawiane ok niby  tak wynika z tego co da sie w windowsie ustawic. Jest jeszcze dziwna sprawa o jak odblokowuje klawiature ( czerwonu guzik z prawej strony ) to wyskakuje za kazdym razem klawiatura z cyframi jak to wczesniej mialo po nacisniecu zielonej sluchawki. Wczesniej wariowal guzik z nagrywaniem ale odkad zmienilme zeby pod zadnym nie bylo nagrywania to sie uspokoilo. NIe wiem co z tym zrobic ? bardzo dziekuje za wszelka pomoc

ps glowna klawiatura tez nie dziala co wlasnie odkrylem

co ciekawe klawisze do sterowanie przestaly dzialac ale odzyskuja sprawnosc jak sie wlaczy aparat fot i pochodzi po menu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2010, 19:33:44 wysłana przez rzumat »

*

Offline podwys

• **
  • 119
  • Sprzęt: htc kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2010, 20:22:01 »
człowieku... bardzo się staram... czytam 3 razy... ale za diabła nie mogę zqmać o co CI chodzi...
napisz to jakoś po polsku i używaj znaków przestankowych

czy w końcu robiłeś HR (ustawienia fabryczne) czy nie?
magican > wizard > kaiser

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 09, 2010, 20:42:57 »
kurde faktycznie balagan sory,

hard reset robilem i nie pomoglo. NIe dzialaja zadne przyciski w telefonie, ale co dziwne jak wlacze aparat fotograficzny tam dzialaja klawise nawigacji, nastepnie po wylaczeniu aparatu klawisze nawigacji dzialaja do momentu wylaczenia telefonu. Zadne inne klawisze nie dzialaja ani sluchawki( czerwaona zielona ) ,klawisze obok ,ani klawiatura qwerty.
jeszcze jeden problem to taki ze jak wlaczam telfon to pojawia sie klawiatura na wyswietlaczu ktora normalnie sie pojawiala po nacisnieciu zielonej sluchawki.
mam nadzieje ze teraz bardziej zrozumiale napisalem

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 09, 2010, 21:49:59 »
nie działają ci klawisze ale zrobiłeś HR? dziwne... czy, może po prostu wyczyściłeś pamięć (opcje fabryczne), no jeśli nie HR to może zmiana ROMU? Co do tego to masz wszystko opisane w FAQ, pamiętaj o wgraniu przed Romem, HardSPL...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2010, 21:53:38 wysłana przez NarSan »
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 10, 2010, 08:34:11 »
czyli to co kliknalem czyli wyczysc pamiec t onie jest HR ? w takim razie przepraszam moj blad, jak pisalem jestem amatorem w tego typu sprawach. jak zrobic hard reset ?

poprawcie mnie jezeli sie myle ale znalazlem na necie ze hard reset mozna robic tez softwerowo i tak wlasnie to zrobilem i nie nie pomoglo :/ jakies pomysly czy mam sie udac do serwisu?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 09:14:15 wysłana przez rzumat »

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 10, 2010, 11:14:01 »
rzumat Na przyszłość - NIE KRZYCZ na forum - to niegrzeczne. Jak nie wiesz o czym mowa - zapoznaj się z zasadami netykiety (http://netykieta.pl/regula=122).

*

Offline podwys

• **
  • 119
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 10, 2010, 12:30:45 »
nie działają ci klawisze ale zrobiłeś HR? dziwne... czy, może po prostu wyczyściłeś pamięć (opcje fabryczne), no jeśli nie HR to może zmiana ROMU? Co do tego to masz wszystko opisane w FAQ, pamiętaj o wgraniu przed Romem, HardSPL...

a to jest jakaś różnica czy  2 softkeye+reset czy ustawienia>system>wyczyść pamięć magazynową?

zresztą teraz tu już nawet autorowi nie pozostaje nic innego jak ta druga opcja...

ja bym to zrobił kilka razy i jak nic się nie zmieni to albo serwis (jeżeli jeszcze na gwarancji) albo fleszowanie nowego romu

Odp: Nie działają klawisze funkcyjne
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 10, 2010, 15:56:14 »
ok dzieki za pomoc i juz nie krzycze! pobawie sie pare razy i jak nie pomoze wysle do serwisu bo jeszcze jest na gwarancji!

*

Offline podwys

• **
  • 119
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 10, 2010, 18:22:29 »
tak na prawde to zmiana romu powiedzialby czy to jest problem softwerowy, czy sprzetowy.
no ale to sie wiaze z utrata gwrancji (choc podobno niekoniecznie) wiec chyba nie warto ryzykowac.
z drugiej strony kaiser na nowym (odpowiednim) romie nabralby predkosci.

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 10, 2010, 18:56:34 »
z moim poziomem zaawansowanie moglby co najwyzej nabrac usterek ;)

*

Offline podwys

• **
  • 119
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 11, 2010, 07:18:17 »
eee... sprawa nie jest taka trudna...

wystarczy wszystko przeczutać dokładnie, jak masz pytania to wal i nie jest to takie trudne na jakie wygląda... a na prawde warto :ok:

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 11, 2010, 18:03:32 »
tylko pozostaje sprawa gwarancji, jak wroci to sie moze wtedy tym zajme

*

Offline podwys

• **
  • 119
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 12, 2010, 12:40:20 »
ale chyba jest możliwość powrócenia do oryginalnego softu i wtedy wszysko powinno być ok, powinni przyjąc do serwisu i naprawić usterke jakby co

z tym że nie znam tego z autopsji, ale gdzieś o tym czytałem...

« Odpowiedź #15 dnia: Luty 28, 2010, 20:48:27 »
telefon wrocil z naprawy i okazalo sie ze plyta główna byla do wymiany, przynajmniej tak bylo napisane w opisie naprawy. ine bylo problemu odnosnie zmienionego softa i wrzucili mi nowego windowsa znaczy 6.1 !