Nie dochodzace smsy

• 15 Odpowiedzi
  • 1741 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline magnuss

• 38
  • Omnia + 5310i
Nie dochodzace smsy
« dnia: Lipiec 11, 2008, 21:54:00 »
Odczulem ostatnio taki problem przy Kaiserze. że nie informuje mnie o smsach. Sytuacja wyglada tak, że czasami jestem pewien, że ktos powinien juz odpisac a on sobie spokojnie lezy i wtedy kiedy go obudze to przychodza zaraz dwie wiadomosci raport i odpowiedz albo dopiero wtedy kiedy wejde do wiadomosci. Oczywiscie wtedy towarzyszy temu dzwonek i wibracja. Wydaje mi sie, że jak on juz spi to mu sie zadzwonic nie chce i obudzic :O
Tylko jak wyleczyc go z tego lenistwa... 
Kupie internet, oferty posylac na PW ;)

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Odp: Nie dochodzace smsy
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 11, 2008, 22:02:08 »
Odczulem ostatnio taki problem przy Kaiserze. że nie informuje mnie o smsach. Sytuacja wyglada tak, że czasami jestem pewien, że ktos powinien juz odpisac a on sobie spokojnie lezy i wtedy kiedy go obudze to przychodza zaraz dwie wiadomosci raport i odpowiedz albo dopiero wtedy kiedy wejde do wiadomosci. Oczywiscie wtedy towarzyszy temu dzwonek i wibracja. Wydaje mi sie, że jak on juz spi to mu sie zadzwonic nie chce i obudzic :O
Tylko jak wyleczyc go z tego lenistwa... 

niewiem jak Ci pomóc ale zdarza się gorsza przypadłość jak ktoś dzwoni wysyła sms-y a kaiser gubi to wszystko i nigdy niedochodzą wiadomośći i niema pokazanego że ktoś dzwonił a dopiero później się dowiaduje od osoby która chciała się skontaktować że pisała lub dzwoniła :/(tą przypadłość miałem na romie Hyper Dragon III)

jedyne co wymyśliłem to może zmiana radia albo przeładowanie aktualnego radia lub HR

*

Offline magnuss

• 38
  • Omnia + 5310i
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 11, 2008, 22:05:41 »
No to widze, ze to nie tylko moj ma problemy ze wstawaniem ze snu. Na razie nie zgubil mi jeszcze zadnej wiadomosci (tam mi sie zdaje) ale dobija mnie to powolne dochodzenie. No i jak juz z kims smsuje to co chwile wchodze do skrzynki zeby odebrac esy.
Troche to wnerwiajace.

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 11, 2008, 22:30:10 »
No to widze, ze to nie tylko moj ma problemy ze wstawaniem ze snu. Na razie nie zgubil mi jeszcze zadnej wiadomosci (tam mi sie zdaje) ale dobija mnie to powolne dochodzenie. No i jak juz z kims smsuje to co chwile wchodze do skrzynki zeby odebrac esy.
Troche to wnerwiajace.
jaki romem narazie operujesz? przynajmniej na oficjalny HTC wm6.1 niemiał tych problemów może część romów portowanych z diamonda ma tą przypadłoś 

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 11, 2008, 23:07:46 »
jest jedno proste rozwiazanie tego problemu.  Wystarczy dodac do wykluczen w waszym menadzerze zadan program outlook (tmail.exe) prościej mówiac gdy bedziemy naciskali na x zeby zamknąc program, on sciagnie sie do "paska" i nadal bedzie otwarty. Najlepiej wgrajcie sobie BatteryStatusa i tam włączcie te opcje. Sprawdzcie to i dajcie znac czy pomogło.
Nigdy wiecej radii z piekła rodem!!

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
  • Sprzęt: TomTom Go 600 / Go 1005 Live
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2008, 10:37:21 »
Ja mam podobnie, czasami podczas gdy ktos dzwoni albo wysyla sms nie ma zadnej informacji na ten temat a kajzerka sie wylacza, po uruchomieniu nie ma zadnej informacji na temat zdarzenia.
bylem w crc z tym problemem i wgrali mi nowy rom (BTW oryginalny 6.1 zdecydowanie nowszy i szybszy niz ten do sciagniecia ze strony htc). pomoglo tak na prawde na miesiac czasu - obecnie dzieje sie to samo.
w poniedzialek znowu uderzam do crc - mozliwe ze to jakas usterka sprzetowa a nie programowa...

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 12, 2008, 11:11:20 »
wątpie żeby sprzętowa miałem coś takiego a po zmianie romu wróciło do normy może ten Hyper Dragon III jak wgrałem był wtedy jeszcze niedopracowany do końca

*

Offline magnuss

• 38
  • Omnia + 5310i
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 12, 2008, 13:30:06 »
Jeśli pytacie jaki mam ROM to jest to orginalny Orange bo jeszcze z nim nie walczylem.
Zaraz wgram BatteryStatus i zobacze co bedzie sie dzialo.

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 12, 2008, 14:38:20 »
ja tak mialem na oryginalnym romie HTC w wersji 6.0, potem update na 6.1 i miesiac spokoju, 6.1 z serwisu i znowu miesiac spokoju. przypadlosc wystepuje zarowno w trybie 3g jak i edge (poczta sie sciaga z 2 kont raz na 30 min)
jak nie hardware to jaka przyczyna?
zyla wodna?:D

*

Offline magnuss

• 38
  • Omnia + 5310i
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 12, 2008, 15:17:04 »
Czyli reasumujac istnieje jakis rozwiazanie tego problemu czy musze sie z tym pogodzic?

Zainstalowalem Battery status jednak nie moge tam znalesc tej opcji o ktorej pisaliscie.

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 14, 2008, 00:27:32 »
raczej ciezko sie bedzie pogodzic z ta przypadloscia osobom ktore wykorzystuja pda do pracy (telefon sluzbowy, organizer). jutro (a raczej dzisiaj - poniedzialek) bede w serwisie i zobaczymy co tym razem powiedza...

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 14, 2008, 08:54:05 »
raczej ciezko sie bedzie pogodzic z ta przypadloscia osobom ktore wykorzystuja pda do pracy (telefon sluzbowy, organizer). jutro (a raczej dzisiaj - poniedzialek) bede w serwisie i zobaczymy co tym razem powiedza...
napisz co Ci odpowiedzą :)

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 14, 2008, 09:02:58 »
@Driv3r
Podaj dane swojego ROM'u i o jeśli jest inny niż dotychczasowe to zrzuć go - wygotujemy i zobaczymy co to jest
potrzebna zgoda

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 15, 2008, 00:07:43 »
Wersja dokladna:

R 1.65.16.25
G 25.83.40.02H
D 3.28.00.00

daj info jak zrzucic.

subiektywne roznice to szybsze dzialanie, natomiast wg mnie jest problem z reakcja ekranu - czasami sie potrafi przywiesic, to samo podczas odbierania polaczen - czasem kilka razy trzeba cisnac sluchawke. Rewelacyjnie natomiast fix w TT 7 dziala.

do serwisu oddam na poczatku sierpnia - jade na urlop i nawigacja niezbedna.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2008, 00:10:05 wysłana przez Driv3r »

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 13, 2008, 12:39:02 »
tak jak mowilem - PDA w serwisie.
Wymieniona plyta glowna.
dzisiaj odbieram. serwis CRC. oddalem w poniedzialek o 17.
ktos jeszcze powie cos zlego na ten serwis? ;>

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 13, 2008, 22:31:49 »
No u mnie na orginalnym romie orange jest podobnie.Wybudza sie ze stanu uspienia tak jakby miala dojsc jakas wiadomosc a w skrzynce nie ma nic nowego.Malo tego nawet jak nie jest uspiony to czasami nie dochodza wiadomosci.Kiedys z neta zamowilem jakas tapete czy animacje i serwis chyba z 3 albo 4 razy wysylala wiadomosc wap push i za kazdym razem nie dostalem jej.Musieli mi w koncu podac adres zebym pobral ten element prosto z przegladarki.