Najnowszy ROM do Kaisera

• 44 Odpowiedzi
  • 4144 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Najnowszy ROM do Kaisera
« dnia: Luty 04, 2008, 21:41:16 »
Witam czy ktoś może podać jaki jest najnowszy rom od HTC? Interesuje mnie wersja romu, radia i protocolu. Jeżeli przy okazji ktoś ma to może podać link do pliku .exe który przez kabel usb dokona samoczynnej aktualizacji romu bo z tego co wiem to w HP czy Fujitsu Siemensach są co jakiś czas wypuszczane aktualizacje romu w takiej postaci.

Z góry dzięki :P

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Najnowszy ROM do Kaisera
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2008, 21:44:31 »
Jeśli masz urządzenie z htc i zarejestrowałeś sie na strone htc-clubu to może już na Ciebie czeka.
A co do HP to tam za takie upgrady często gęsto się płaciło i to wcale nie tak mało E(
potrzebna zgoda

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 05, 2008, 01:46:05 »
Jeśli masz urządzenie z htc i zarejestrowałeś sie na strone htc-clubu to może już na Ciebie czeka.

No ja sie zarejestrowałem ale jak podaje s/n to mi mowi ze nie prawidłowy :/ czy jak mam z orange to  na próżno szukac nowych romów od HTC?

*

Offline kluczus

• **
  • 162
  • Sprzęt: Palm Vx -> Palmax Holux -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> HTC ?? :)
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 05, 2008, 07:12:09 »
htc club jest tylko dla nie brendowanych

romy, do wyboru, do koloru http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=378
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656 - linki do mobilnych serwisów
-------------------------------------------------------------------
Na pokładzie: rom WM6.1 xxxxxxxx, radio xxxxxxxx

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 05, 2008, 16:06:00 »
Tylko który wybrać:/

*

Offline yachu

• *
  • 65
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 05, 2008, 16:41:05 »
ja testuję osobiście rom Dutty'ego Kaiser Dual Touch i jest arcywpytny :) szybko działa, fajna obsługa dotykiem, fajny obsługiwany dotykiem music player, dłużej trzyma niż na romie Orange. Niedługo obczaję rom Schapsa ale jak na razie to mnie odrzuca swoim badziewnym fioletowym themem:) Nie wariuje dziwnie jak moje romy z kuchni które w międzyczasie samemu próbowałem przyrządzić. Nie ma kostki bo wszystkim się już znudziła i jest niewygodna oraz nie ma managera midletów - trzeba sobie doinstalować. Coprawda romu oranżady używałem krótko bo po 2 dniach od kupienia Kaiserka zrobił mi się hard reset(!) z dala od domu kiedy potrzebowałem baardzo mojej listy kontaktów, ale rom Duttyego mogę z ręką na sercu polecić tym którzy nie mają cierpliwości bawić się w gotowanie.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 05, 2008, 16:47:41 »
fajna obsługa dotykiem, fajny obsługiwany dotykiem music player

ale obsluga dotykiem to chyba normalka w palmtopach? :P zart ;)

dzieki za opinie, bardzo mi sie przydala bo zastanawialem sie czy nie zostac poki co przy romie orange... ale skoro piszesz ze jest ok to sobie zmienie bo wkurza mnie niemilosiernie powolna aplikacja telefonu... no i zuzycie baterii...

pzdr :)

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 05, 2008, 19:55:23 »
dłużej trzyma niż na romie Orange.

Zauważalna róznica? a jaka wersja bo ztego co widziałem to na xda różne sa albo mi sie juz metlik robi bo moim zdaniem tam niezly balagan jest:/

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 05, 2008, 20:24:32 »
Ja testuje od wczoraj DCS v 1.2 WM6.1 i jak na razie chodzi calkiem przyzwoicie :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 05, 2008, 20:35:34 »
hmmm nie chodzi mi o romy typu kuchnie czy do flashowania kaiserka. Miałem na myśli pliczki .exe, które po odpalaniu przy włączonym AS same od początku do końca uaktualnią rom i będzie spokój. Po drugie chciałem żeby były one ORYGINALNE a nie robione z rekonstrukcji dumpów różnych romów

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 05, 2008, 20:55:54 »
hmmm nie chodzi mi o romy typu kuchnie czy do flashowania kaiserka. Miałem na myśli pliczki .exe, które po odpalaniu przy włączonym AS same od początku do końca uaktualnią rom i będzie spokój. Po drugie chciałem żeby były one ORYGINALNE a nie robione z rekonstrukcji dumpów różnych romów

Przeciez jest przyklejony temat z Oryginalnymi ROMami ...

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 05, 2008, 21:13:17 »
hmm z tego co wiem to link do tego romu w ORYGINALNE ROMY HTC jest romem przeznaczonym na rynek azjatycki. W związku z tym pytanie czy nie stracę gwarancji i jak ten rom będzie chodzić w Polsce. Czy ktoś już go używał??

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 05, 2008, 21:19:35 »
hmm z tego co wiem to link do tego romu w ORYGINALNE ROMY HTC jest romem przeznaczonym na rynek azjatycki. W związku z tym pytanie czy nie stracę gwarancji i jak ten rom będzie chodzić w Polsce. Czy ktoś już go używał??

Gwarancje tracisz zawsze, jezeli ladujesz do urzadzenia ROM inny niz wypuszczony przez sprzedawce. Jezeli kupiles urzadzenie w Erze to mozesz wgrywac ROMy TYLKO ERY, jezeli masz urzadzenie z orange TYLKO ROMY ORANGE itd. wrzucenie kazdego innego ROMu wiaze sie z utrata gwarancji. Oczywiscie inna rzecza czy w serwisie sie polapia, ze wgrywales innym ROM jak dasz im do naprawy a wczesniej wrzuciles z powrotem taki co byl oryginalnie ...

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 05, 2008, 21:31:06 »
No więc dlatego założyłem ten wątek :P i pytam po raz kolejny... CZY ZNA KTOŚ MOŻE NAJNOWSZY, ORYGINALNY ROM DO NIEBRANDOWANEGO HTC, PO WGRANIU KTÓREGO NIE STRACĘ GWARANCJI I NIE RÓŻNI SIĘ OD TEGO CO MAM NP BRAKIEM OFFICA ITP. JEŻELI TAK TO PROSZĘ O LINK DO PLIKU .EXE Z OWYM ROMEM

uffff.... panowie nie bierzcie tego do siebie ale widzę że albo czytanie ze zrozumieniem szwankuje w naszym kraju albo gdy wkradnie się offtop to wszyscy odpowiadają na post poprzedni a nie na pytanie z pierwszego posta.... chyba wypadałoby to zmienić

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 05, 2008, 21:35:23 »
No więc dlatego założyłem ten wątek :P i pytam po raz kolejny... CZY ZNA KTOŚ MOŻE NAJNOWSZY, ORYGINALNY ROM DO NIEBRANDOWANEGO HTC, PO WGRANIU KTÓREGO NIE STRACĘ GWARANCJI I NIE RÓŻNI SIĘ OD TEGO CO MAM NP BRAKIEM OFFICA ITP. JEŻELI TAK TO PROSZĘ O LINK DO PLIKU .EXE Z OWYM ROMEM

uffff.... panowie nie bierzcie tego do siebie ale widzę że albo czytanie ze zrozumieniem szwankuje w naszym kraju albo gdy wkradnie się offtop to wszyscy odpowiadają na post poprzedni a nie na pytanie z pierwszego posta.... chyba wypadałoby to zmienić

Nie beirz tego do siebie, ale nalezy poprawnie zadawac pytania bo wszystkie urzadzenia (niezaleznie czy brandowane przez ere, czy orange czy przez inna siec) są produkcji HTC. Dopiero teraz napisales, ze chodzi Ci o ROMy do niebrandowanego urzadzenia. Otóż te, znajdują się zapewne na stronach internetowych HTC ... i tam powinienes zaczac ich szukac...

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 05, 2008, 21:51:32 »

Czytam nasze forum od jakiegoś czasu z co raz mniejszą ochotą. Powodem jest ton wypowiedzi. Już kilkakrotnie wypowiadałem sie przy różnej okazji na ten temat. Forum jest po to, aby zdobywać doświadczenie, czegoś nauczyć sie od innych, a nie... I tutaj mamy sporo przykładów na to "nie".  Czytam systematycznie forum xda, trochę na wyższym poziomie, aniżeli nasze, aczkolwiek i tam nie brak wpadek, ale rzadko dochodzi do tego rodzaju reakcji. Tam częściej spotyka się entuzjazm i zadowolenie, że ktoś komuś chciał pomóc. I o to chodzi! Bardzo proszę o trochę pokory. 

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 05, 2008, 22:00:55 »
Cóż przepraszam za swoje zachowanie ale jestem jeszcze młody (niedawno 17 latek się skończyło :D) i trochę mnie poniosło bo do tępych dresów z osiedla nie należę i odpowiedź PIES na pytanie JAKIEGO KOLORU JEST TEN SAMOCHÓD niezbyt mnie satysfakcjonują. I trochę mnie poniosło (ciężki dzień miałem) bo na pytanie o romy HTC i linki do nich otrzymuję odpowiedź o romie dutty'ego i jak to super się go palcem obsługuje...
Po drugie odpowiedź szukaj na stronie htc też jest trochę wymijająca bo prosiłem o konkretny link ponieważ jakoś nie znalazłem tego kilkakrotnie przeszukująć witrynę HTC. W związku z powyższym przepraszam za swój ton wypowiedzi, ale apeluję żeby osoby których wypowiedź nie wnosi nic do tematu nie zaśmiecały go bo idealnym przykładem jest kilka pierwszych odpowiedzi z których pierwsza była lekkim offtopem a każda następna już nie odpowiadała na pytanie w wątku tylko na offtopa powyżej.

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 05, 2008, 22:10:15 »
"aby mi to było przed ostatni raz", rozumiem słabe dni, każdy je ma, bez względu na wiek, ale pamiętaj na forum czytamy Cię wszyscy. 

*

• 7793
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 05, 2008, 22:19:12 »
@juniorkm7
Czy przeczytałeś moją odpowiedź - jeśli masz urządzednie z HTC ( niebrandowane) z CIDlockiem na HTC to eyłącznie na stronie HTC po zarejstrowaniu swojego urządzenia będzesz miał ROM który :
- będzie w formie ship (exe)
- będzie oryginalny
- nie uwali Twojego urządzenia
- nie spowoduje utraty żadnych przynależnych Ci praw z tytułu gwarancji lub rękojmi.
Jeśli HTC go wypuści będziesz mógł go ściągnąć po podaniu numeru seryjnego swojego osobistego urządzenia .
Mam nadzieję iż to rozwiwewa wszystkie Twoje pytania i wątpliwości.
Pobieranie ROM-ów z innych źródeł będzie się dla Ciebie wiązać z ryzykiem uszkodzenia lub takiej zmiany oprogramowania które skutkować będą utratą gwarancji.
potrzebna zgoda

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 06, 2008, 19:42:36 »
o i taka odpowiedź już prawie mnie usatysfakcjonowała ale mam jeszcze pytanie czy jak sie zarejestruję do htc e-clubu to znajdę tam to oprogramowanie. Pytam bo:
a) mam oprogramowanie w wersji:
ROM 1.56.405.5
ROM date: 08/28/07
Radio: 1.27.12.11
Protocol: 22.45.88.07W
Czy jest w takim pliku ship do mojego kaiserka nowszy od powyższego rom?
b) jeżeli nie ma tam takiego oprogramowania to nie chcę się rejestrować tylko po to by sprawdzić bo z tego co czytałem w tych papierkach w pudełku  lub gdzieś w internecie to gwarancja jest 2 lata od daty na dowodzie zakupu lub jeśli zaginął 6 miesięcy od rejestracji w e-clubie. Dlatego chyba nie jest warte świeczki tracić możliwość dłuższej gwarancji na rzecz tylko sprawdzenia że nie ma nowego oprogramowania...

*

• 7793
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 06, 2008, 19:52:20 »
Kontynując moją wypowiedź :
HTC prowadzi w dziwny sposób politykę updatge ( często ROM-y pokazują się wyłcznie na lokalnych/regionalnych stronach - a wtedy nie pobierzesz ze względu 8a ograniczenia Twojego numeru urządzenia ( a są już romy wersji 3.x.x.x .
Wg mojej wiedzy jedynym dokumntem upowaźniającym do naprawy gwarancyjnej w PL jest karta gwarancyjna ( a nie rejestracja na eclubie)
Wybór należy do Ciebie .

potrzebna zgoda

« Odpowiedź #21 dnia: Luty 06, 2008, 20:13:42 »
jako ze soft i ograniczenia orangutana mnie irytowaluy stestowalem nowy rom vodafone'a uk
r ver: 3.08.161.0 WWE
r date: 01/29/08
R ver: 1.64.08.21
P: 25.74.40.02H
jak na razie zadnych minusow a wm6.1 niezle przyspiesza

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 06, 2008, 20:39:12 »
o właśnie takie odpowiedzi jak ta crenscha są inrytujące...

wracając do tematu to mówisz o karcie gwarancyjnej jednak z tego co wiem nie występuje ona w niebrndowanych HTC tytn 2 tylko w tych z sieci gsm. z tego co wiem to na mój gwarancja jest tylko na podstawie faktury zakupu/daty rejestracji na e-clubie. czy ktoś wie skąd wziąć najnowszy rom pod mojego kaiserka? jeżeli tak to proszę o podanie linka do pliku ship. bo bardzo mi na tym zależy. jeżeli potrebne są jeszcze jakieś wskazówki dot. np jakichś numerów, wersji itd. to piszczcie a ja je podam bo bardzo bym chciał do końca tygodnia zaktualizować ten romik.

« Odpowiedź #23 dnia: Luty 06, 2008, 23:12:58 »
no zalezy..
na xda masz najnowsze 2 ship romy za 6.1 windowsem
i 3 tez oryginalny ale udostemianny jako vf (wlasnie ten mam wgrany)
jesli kupiles htc poza siecia komorkowa to masz dostep do htc klubu...
jesli kupiles np w orangu to nei zarejestujesz jej w htc (a tym samym nie masz dostepnych aktualizacji dla danego regionu/jezyka z poziomu klubu)
zostaje Ci wiec korzystnie z shipow osob co to maja tam dostep
tu masz najnowsze dostarczane prze htc (bez gotowan i innych pierdol) romy w wersji windy 6.1 (wg mnie przyspiesza w porownaniu z 6.0)
vodafone http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=365058
up wwe http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=365047
wwe http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=365068
tu znajdziesz reszte (6.0 i starsze)

ps i nie wiem co Cie w infie o najnowszym romie irytuje
pisales jaki rom jest najnowszy nie skad go pobrac

btw pojawia sie pytanie czy jak wykorzystam orygninalny shiped htc rom to trace gwarancje w orange??? na jakiej podstawie?

ps2 aktualizujac z shipped rom zmieniasz jednosczenie wszystko (radio rom itp)
ps3 z mojego doswiadczenia lepiej sobie wgrac dobry oryginalny ro i dograc aplikacje niz gotowac samemu albo korzystac z tego co ktos juz ugotowal

*

Offline witja69

• *
  • 66
  • Sprzęt: htc tytn II Kaiser,  Mio C520
HTC Club to WIELKA ŚCIEMA !!!
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 07, 2008, 01:27:32 »
Posiadam oryginalny niebrandowany HTC zarejestrowałem się w HTC club i du.. przez duże D. Niema tam nic oprócz jakiejś łatki bluetooth, którą wrzucili jakieś miesiąc temu. Zainstalowałem ją tylko niewiem poco bo niewidzę różnicy.
Tak więc "Brandowani" nic nie tracicie nienależąc do Htc club, tam po prostu nic niema prócz numerów seryjnych urządzenia i danych osobowych, które sami wpiszecie...
HTC się niepostarało.....

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 07, 2008, 08:37:01 »
Crensch zirytowało mnie to że gdy pisałem że mam niebrandowanego kaiserka to ty podałeś jakiś rom vodafone. Co do tych trzech romów co podałeś to te wwe to są romy niebrandowane czy jakiejś sieci komórkowej bo o pierwszy to chyba nie muszę pytać:P
Napisane: Luty 07, 2008, 08:33:33
To te romy z linków:
RUU_Kaiser_HTC_WWE_3.03.405.0_radio_sign_25.70.40.02_1.64.06.04
RUU_Kaiser_HTC_WWE_3.02.405.0_radio_sign_25.70.30.05_1.58.26.20
Czy one są na pewno niebrandowane? Czy ktoś mógłby rozwinąć znaczenie:
RUU i WWE ponieważ nie mam zielonego pojęcia co to może oznaczać:P No i czy one będą pasować do mojego kaiserka i czy nie kasują wgranych fabrycznie np. Office'a, quick gps'a itp programów?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 07, 2008, 09:27:35 »
RUU= Rom Update Utility
WWE= World Wide English

« Odpowiedź #27 dnia: Luty 07, 2008, 14:57:19 »
Czy one są na pewno niebrandowane?
tak niebrandowane, sprawdzalem i czysciutkie

No i czy one będą pasować do mojego kaiserka i czy nie kasują wgranych fabrycznie np. Office'a, quick gps'a itp programów?
[/quote]
one zastapia Ci caly soft lacznie ze sterami do gps,radia itp...
w wwe bedziesz mial to co w plk ale po angielsku (w tym ang office)

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 07, 2008, 20:37:55 »
hmm no dobra a czy ktoś tesotwał te dwa romy? który z nich jest lepszy i czy nie zmienią na gorsze tego romu co mam aktualnie wgrany(fabrycznie)

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 08, 2008, 19:03:57 »
no i jakby ktoś jeszcze podał opis dokładnie jak zrobić ten update softu i co ewentualnie może pójść nie taK to już byłoby super. (z tym nie tak to chodzi mi o to żeby czegoś nie spaprać czyli co wolno a czego nie)