Nagrywanie rozmówcy w Kaiserze już mozliwe.

• 39 Odpowiedzi
  • 6805 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ded

• 46
    • Perfect Systems
  • Sprzęt: Kaiser
Odp: Nagrywanie rozmówcy w Kaiserze już mozliwe.
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 31, 2009, 00:48:18 »
Zwykla wersja Vito (nie touch) z wpisem do rejestru dziala wysmienicie. Co wiecej oferuje touch, bo mi brakuje tylko opcji, ktora pozwoli mi zdecydowac, czy podczas rozmowy ma sie automatycznie wlaczac glosnomowiacy czy nie.
Rzeczy niemozliwe robie od reki, na cuda potrzebuje wiecej czasu.

« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 31, 2009, 16:05:39 »
Niewiele wiecej poza ładnym wyglądem i dużymi przyciskami pojawiającymi sie na ekranie, zeby można było wcelować palcem. Dlatego TOUCH.
HTC TYTN II
8gb microSDHC

ROM: PDACornerUltimate.V21-21032
RADIO: 1.71.09.01

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 31, 2009, 21:08:15 »
Zwykla wersja Vito (nie touch) z wpisem do rejestru dziala wysmienicie. Co wiecej oferuje touch, bo mi brakuje tylko opcji, ktora pozwoli mi zdecydowac, czy podczas rozmowy ma sie automatycznie wlaczac glosnomowiacy czy nie.

A ja się nie zgodzę z esselite bo właśnie Touch oferuje mozliwość wyłączenia głośnomówiącego, a chyba o to Ci chodzi, patrz zrzuty druga pozycja.

*

Offline ded

• 46
    • Perfect Systems
  • Sprzęt: Kaiser
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 31, 2009, 22:16:37 »
W wersji ktora obecnie posiadam takze jest opcja o tej nazwie, i mam ja wlaczona a pomimo to glosnomowiacy wciaz sie uruchamia. Mysle ze ta opcja umozliwia nagrywanie mnie a nie tylko rozmowcy chociaz nie probowalem z wylaczona. Ogolnie program coraz bardziej mi sie podoba a przy odpowiednim ustawieniu kaisera w kaburze swietnie nagrywa dzwieki z otoczenia a szczegolnie glosy:) Dodanie wpisow do rejestru (pisalem o tym wyzej) niesamowicie poprawia jakosc nagrywanego zdzwieku (rozmowcy). Wczesniej roznica pomiedzy nagrywaniem glosnomowiacego a zwyklego byla wyraznie odczuwalna, w tej chwili glos rozmowcy jest doskonale slyszalny nawet bez glosnomowiacego.

Wybaczcie ot, ale potrzebny mi bedzie program, ktory umozliwia skuteczne wymazywanie danych z karty pamieci. Zeby taki ontrack mi przypadkiem nie odzyskal usunietych plikow. Obecna karta i tak pojdzie do kosza, ale wolalbym skorzystac z programu, ktory nadpisze kilkanascie razy kazdy bajt losowymi danymi i co za tym idzie uniemozliwi odzyskanie danych. Jesli ktos zna to prosze o nazwe :)
edit faktycznie, to o ta opcje mi chodzilo, dziala tagrze w mojej wersji
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2009, 21:18:43 wysłana przez ded »
Rzeczy niemozliwe robie od reki, na cuda potrzebuje wiecej czasu.

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 02, 2009, 21:04:41 »
W wersji ktora obecnie posiadam takze jest opcja o tej nazwie, i mam ja wlaczona a pomimo to glosnomowiacy wciaz sie uruchamia. Mysle ze ta opcja umozliwia nagrywanie mnie a nie tylko rozmowcy chociaz nie probowalem z wylaczona.

spróbuj wyłączyć i zobaczysz że głośnomówiący już się nie będzie sam uruchamiał i nadal będzie nagrywać ciebie i rozmówcę

« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 03, 2009, 08:52:06 »
WYłączenia głośnomówiącego? A to znaczy, że "nie touch" ma cały czas włączony? to jak tego używać do nagrywania rozmowy?
Bez sensu.

Dodanie wpisow do rejestru (pisalem o tym wyzej) niesamowicie poprawia jakosc nagrywanego zdzwieku (rozmowcy).

Bo do tej pory kaiser nie kierował sygnału bezpośrednio do programu, tylko głos rozmówcy nagrywał sie przez mikrofon, dlatego włączenie głośnomówiącego było niezbędne żeby wogole coś było słychać.

Powidzcie mi lepiej dlaczego u mnie VITO przy autonagrywaniu nagrywa rozmowę, która trwa o sekund. Faktycznie po każdej rozmowie zostaje wpis, ale nic sie nie nagrywa. Spotkaliście sie z tym? Jak to kurka rozwiązać. Nie chce mi sie robić już HR.
HTC TYTN II
8gb microSDHC

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 03, 2009, 09:20:17 »
Spotkaliście sie z tym?

Jakbyś dokładnie wątek poczytał to byś wiedział...
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 03, 2009, 10:35:14 »
Fakt, niestety S2U2 nawet nie używam,  wiec nie w tym problem.
HTC TYTN II
8gb microSDHC

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 03, 2009, 17:03:18 »
Fakt, niestety S2U2 nawet nie używam,  wiec nie w tym problem.
-włącz Audio Notes Touch
-włącz nagrywanie z ręki, tą ikonką białe kółko na dole z lewej
-przestaw suwak VAS w lewo.
-zakończ nagrywanie

Suwakiem ustawiacz czułość, głośność od jakiej ma nastąpić nagrywanie i po niżej jakiej głośności ma przerwać, pauzować nagrywanie.

*

Offline adriuns

• **
  • 138
  • (THC) TYTN II
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 18, 2009, 13:35:26 »
Mam Vito audio notes, resco audio recorder i jak dzwonie do kogos to mnie dobrze slychac a rozmowce ledwo ledwo co;/ dopiero na glosnomowiacym jest juz lepiej;/ jak to powinno byc?
U was bez glosnomowiacego dobrze slychac 2 strony?
Co mam zrobic zeby bylo dobrze???... mam rom Pda corner v7
T(H)C TYTN II.
Rom PdaCorner v2
Jestem z Sandomierza....