Mrożenie ekranu-jak zaradzić?

• 146 Odpowiedzi
  • 28865 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
Odp: Mrożenie ekranu-jak zaradzić?
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpień 29, 2008, 11:27:00 »
u mnie mrożenia ustąpiły (ciekawe na jak długo) przy koniguracji którą mam w stopce :) może innym zadziała?

HTC TYTNII (KAISER) WM 6.1 PL
ROM: 3.29.464.0 PLK
RADIO: 1.65.17.56
PROTOCOL: 25.83.40.02H
HARDSPL: 3.56

tez nie mialem mrozen, ale z radiem 1.65.16.25.
Moze to jednak HARDSPL 3.56 jest lekarstwem?
Przy tym samym romie, co Ty masz i przy 3.56 nie mialem mrozen przez miesiac, pozniej
zaczalem mieszac z innymi romami, ale nie dlatego ze zaczelo mrozic, wiec nie wiem czy dalej by nie mrozilo :D.

pozniej zmienilem na rom z radiem, ten co Ty masz i rowno po 3 tygodniach zaczelo mi wczoraj mrozic.... :|

wrzucilem poprzedni rom z radiem 1.65.16.25 i hardspla 3.29 i zobaczymy, jesli znowu minie niecaly miesiac i beda mrozenia,
to wrzuce do tej konfiguracji co mam teraz hardspl 3.56, mimo ze teoretycznie jest on dla AT&T Tilta.

NarSan, jak dlugo masz juz te konfiguracje?
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #91 dnia: Sierpień 29, 2008, 12:06:25 »
oj trudno pwoiedziec ale tak na oko? gdzieś z 1,5 - 2 tygodnie
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpień 29, 2008, 13:20:52 »
oj trudno pwoiedziec ale tak na oko? gdzieś z 1,5 - 2 tygodnie

no to jeszcze moze zaczac mrozic...

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #93 dnia: Sierpień 29, 2008, 14:33:48 »
u mnie mrożenia ustąpiły (ciekawe na jak długo) przy koniguracji którą mam w stopce :) może innym zadziała?
czyli to samo co ja mam a u mnie są
Rom: Oryginalny HTC wm6.1  PLK wer.3.29.464.0
Radio: 1.71.09.01 ; SPL 3.56 hard spl
testowałem 16 rom-ów i 9 wersji radio - zawsze wybieram oryginał
2 lata na wm6.0 wer.1.27.12.11 WWE

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #94 dnia: Sierpień 29, 2008, 14:52:53 »
czyli to samo co ja mam a u mnie są

moj Kaiser w takiej wlasnie konfiguracji zaczal mrozic po 3 tygodniach...
jedyna roznica byl hardspl - ja mialem 3.29.

« Odpowiedź #95 dnia: Sierpień 29, 2008, 21:41:08 »
Ja mam ROM HTC 3.29.464.0 PLK, radio 1.65.17.56 (mialem starsze, mrozilo, wiec zmienilem na to, pomoglo na kilka dni), HardSPL 3.29 (teraz chyba pojdzie do wymiany, moze cos sie polepszy). Znow mrozi, poza tym to radio ma do d..... zasięg, żre baterię, przy włączonym HSDPA 1 dzień przy minimalnym użuwaniu, bez HSDPA przeztrzymał noc, dzień i jest tylko 19% (kilka minut rozmowy i kilka smsow, bez GPSu wifi i bawienia sie).

Po przesiadce z Wizarda jestem zawiedzony tym sprzętem. Czy tylko z polskimi ROMami jest taki problem? Liczyłem na to, że skoro producent dostarcza ROM, to będzie on śmigał jak ta lala, tymczasem trzeba będzie pewnie znów coś na xda-dev wygrzebać.

Zastanawiam się nad Hermesem - i tak mam już GPS na BT.

*

Offline zajac76

• **
  • 122
    • kaufeninpolen.de
  • Sprzęt: TYTN II (pierwszy PDA. Pierwszy wiec najlepszy)
« Odpowiedź #96 dnia: Wrzesień 16, 2008, 00:17:10 »
ja miałem ten problem po zainstalowaniu WM6.1 pomogła mi zmiana radia na to z tego postu

pojawiło się nowe radyjko 1.71.09.01 do WM 6.1 (...)

Ja mam ROM HTC 3.29.464.0 PLK

ja mam dokładnie ten sam i po zmianie radia ... w końcu cacy.  :grin:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 00:21:19 wysłana przez zajac76 »

*

Offline droopy

• 28
    • Aplikacje mobilne
  • Sprzęt: Sony Xperia Z1
« Odpowiedź #97 dnia: Wrzesień 16, 2008, 00:36:21 »
ja mam dokładnie ten sam i po zmianie radia ... w końcu cacy.  :grin:

A jak długo masz to radio?

*

Offline zajac76

• **
  • 122
    • kaufeninpolen.de
  • Sprzęt: TYTN II (pierwszy PDA. Pierwszy wiec najlepszy)
« Odpowiedź #98 dnia: Wrzesień 16, 2008, 08:45:06 »
kilka dni. i żadnej zawiechy. a opisy kolegów piszących o tym radiu pozwalają mieć nadzieje ze tak zostanie :)

*

Offline mehacz

• 17
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #99 dnia: Wrzesień 16, 2008, 17:30:47 »
Nie chciałem zakładać nowego tematu dlatego przykleje się tutaj... :
Problem jest mianowicie taki:
Testowałem już chyba wszystkie ROMY RADIA itd itp i HWDP i dalej jest to samo. Telefon na ogół zachowuje się stabilnie ładnie wszystko śmiga aż tu nagle ktoś do mnie zadzwoni... Chwilę po tym jak zakańczam rozmowę i wygasi się tel gdy ponownie chcę go obudzić to touchpad przestaje mówić do mnie odzywają się tylko klawisze. Tak jakby touchpad się zawieszał albo nie wiem już sam co o tym myśleć klawiaturą i przyciskami w telefonie można się poruszać a jak chce tapnąć rysikiem albo palcem to już skucha :mad:  :-| SR nie pomaga hard reset czasami też!! dopiero po jakiejs chwili wszystko wraca do normy...
Poradzcie cos albo jutro www.allegro.pl i bye bye bułeczko  :(

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #100 dnia: Wrzesień 16, 2008, 17:52:02 »
sprawa wygląda na prostą w sumie
- jeśli na oryginalnym htc romie się to dzieje a masz któryś ze znanych hardspl wgrany to masz jakiś problem hardware  :(
- ale jeśli to się dzieje po jakimś czasie lub po instalacji/konfiguracji softu to sprawa dotyczy złego użytkowania

w pierwszym wypadku byebye maszkaro
w drugim znajdź trefny progs i po sprawie

*

Offline mehacz

• 17
« Odpowiedź #101 dnia: Wrzesień 16, 2008, 18:25:02 »
To nie dzieje się za każdym razem czasami potrafi się cały dzien normalnie zachowywać a czasami tak jak by dostawał za dużo operacji na raz jak zakańczam połączenie. Mówisz że co trzeba wgrać żeby się upewnić czy to hard- czy soft- ware ?? oryginalny htc i co??

Aha zapomniałem dodać... Jak się zachowuje trefnie to albo w ogóle nie można tapnąć albo jak np tapnę na jakąś ikonkę na środku to naciska się ta około 3 linijki wyżej  :-|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 18:26:59 wysłana przez mehacz »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #102 dnia: Wrzesień 16, 2008, 18:47:10 »
miałem na myśli że jeśli masz oryginalny fabryczny rom i wgrałeś na hardspl np. 3.29 i jeśli nic nie zainstalowałeś i jeśli skonfigurowałeś po HR ekran dotykowy a no i nie masz programów na karcie pamięci  - a problem się ponawia to masz awarię w kaiserze i tyle

tu szukaj
Kaiser ROM HTC_WWE_3.28.405.0 i HTC_PL_3.28.405.0
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 19:25:57 wysłana przez robix1999 »

*

Offline mehacz

• 17
« Odpowiedź #103 dnia: Wrzesień 16, 2008, 19:05:32 »
Możesz mi podać linka do oryginalnego romu gdyż probowałem go sciągnąc z htc.pl i kazalo mi wpisać nr seryjny urzadzenia po czym wyskoczył komunikat że dla twojego uurządzenia nie mamy odpowiedniego oprogramowania czy cos w tym stylu xd

*

Offline zbiniek

• 13
  • Sprzęt: HTC Kaiser (na razie pomarańczowy)
« Odpowiedź #104 dnia: Wrzesień 17, 2008, 09:10:36 »
Witam!

Aha zapomniałem dodać... Jak się zachowuje trefnie to albo w ogóle nie można tapnąć albo jak np tapnę na jakąś ikonkę na środku to naciska się ta około 3 linijki wyżej  :-|
Jestem tu nowy, więc może się mylę. Ale może wystarczy Start/Ustawienia/karta System/Ekran i wybrać wyrównaj ekran.

pzdr

zbiniek

*

Offline mehacz

• 17
« Odpowiedź #105 dnia: Wrzesień 17, 2008, 11:45:15 »
Trafne spostrzeżenie ale niestety nie pomaga gdyż po każdym hard resecie i po każdej zmianie romu automatycznie na początku to należy zrobić... Nie pomaga... nie wiem co jest nie tak z moją bułeczką ;/ :-?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #106 dnia: Wrzesień 17, 2008, 11:56:19 »
U mnie na tym ROM-ie jak w sopce nic nie mrozi. Robisz zaraz po wgraniu nowego ROM-u HR ? Jak nie, to zrób bo to dużo daje.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline gooru2

• 41
  • Sprzęt: Brzytwa
« Odpowiedź #107 dnia: Wrzesień 17, 2008, 12:06:52 »
Proponuje najświeższy Hyper Dragon. Rom, który w zasadzie się nie mrozi. Dziś stawiałem go na pda kumpla, był bardzo pozytwnie zaskoczony tym romem, znajdującym się na moim sprzecie :D.
Ogólnie polecam, jeśli oczekujesz szybkości i stabilności.
Be happy

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #108 dnia: Wrzesień 17, 2008, 14:57:47 »
U mnie na tym ROM-ie jak w sopce nic nie mrozi. Robisz zaraz po wgraniu nowego ROM-u HR ? Jak nie, to zrób bo to dużo daje.

u mnie tez nie mrozi na tym romie  :)

uptime 6 dni 2 godziny ;).

« Odpowiedź #109 dnia: Wrzesień 20, 2008, 02:20:39 »
W moim Kaiserze mrozenia wystepowaly dosyc czesto. Praktycznie zawsze kiedy go uzywalem. Dzialam na najnowaszej wersij oficjalnego ROM'u od HTC, Windows Mobile 6.1 w wersji jezykowej WWE. Od kilku dni jednak mrozenia ustaly co mnie bardzo zdziwilo. Postanowilem opisac jak do tego doszlo...

Otoz niedawno postanowilem zrezygnowac calkowicie z aplikacji jakie dodaje HTC w oryginalnym ROM'ie do Kaisera na rzecz rlToday, SPB Weather oraz UltimateLaunch'a. Wylaczylem HTC TaskManager'a, HTC Home, HTC TouchFLO (za pomoca Advanced Config), Voice Commander'a czyszczac przy tym pozostalosci po tych programach w rejestrze choc pewnie to akurat mialo najmniejszy wplyw na ustapienie mrozen. Wylaczylem za pomoca Task Managera produkcji DotFred'a wszystkie 4 uslugi jakie udalo mi sie znalesc podpisane jako uslugi HTC tj. HTC Application Serivce, HTC Generic Service, HtcServices oraz usluge TaskManager. Z jedna z nich byl problem aby ja wylaczyc ale ustaiwlem ja najpierw na Manual po czym wykonalem soft reset i wtedy dalo sie juz tapnac Disabled.

W tym samym czasie przeczytalem na forum xda developers ze warto w rejestrze deaktywowac .NET Compact Framework w wersji 2.0 i aktywowac wersje 3.5. Tak tez uczynilem. Zamieszczam z zalaczniku wyeksportowany plik .reg ktory po imporcie tego dokona. Oczywiscie .NET CF 3.5 trzeba zainstalowac. CAB ma kilka mega, po instalacji objetosc rosnie ale mysle warto.

Gdy skonczylem sobie konfigurowac UltimateLaunch, wykonalem soft reset. Po resecie przez chwile zwatpilem czy aby napewno mam w swojej rece Kaisera bo jeszcze nigdy nie dzialal on tak szybko. Nie chodzi mi tutaj nawet o poprawienie szybkosci uruchamiania sie/dzialania aplikacji ktora zreszta jest wyraznie odczuwalna ale o sam system operacyjny. Obrot ekranu po rozsunieciu klawiatury, otwieranie settings i jego elemntow zaraz po soft recesie, uruchamianie takich aplikacji jak File Explorer lub CorePlayer jest wyraznie krotsze. Ogolnie kiedy tapam na cokolwiek jest roznica.

Jesli chodzi o mrozenia ekranu jak wy to nazywacie to kiedys mialem ich doslownie po kilkanacie/kilkadziesiat dziennie kiedy uzywalem Kaiser'a czesciej. Szczegolnie dzialo sie to po wybudzeniu Kaisera power'em. Teraz od kilku dni nie spotkalem sie z ani jednym, nawet najmniejszym brakiem reakcji na tapniecie.

Nie mam pojecia czy cos bylo nie tak z dostarczona wersja Compact Framework 2.0 wraz z oryginalnym ROM'em HTC czy moze uslugi ktore HTC postanowilo dodac do Kaisera byly zle napisane i spowalnialy urzadzenie lub byc moze dopiero obydwie te operacje przyniosly taki skutek ale roznica w szybkosci reakcji/dzialania/uruchamiania sie aplikacji na urzadzeniu jest spora. Nie sadze tez ze jest to moja autosugestia bo roznica jest zbyt znaczaca tym bardziej ze nie spodziewalem sie roznicy w szybkosci dzialania a jedynie chcialem sobie zmienic wyglad Today'a.

Dodam tylko jeszcze uzywam HardSPL'a w wersji 3.29 w poprawionej wersji pod wzgledem "utkniecia w trybie bootloader'a" przez Commex'a z xda developers.

To chyba tyle. Mam nadzieje ze nie tylko mi pomoglo to co opisalem wyzej i znajda sie osoby ktore poczuja roznice w dzialaniu swojego Kaiser'a. Pozdrawiam.

AHA! Kiedy przesiadalem sie z programow HTC na inne mialem na urzadzeniu okolo 60 zainstalowych CAB'ow z programami. Programow nie ubylo a wrecz kilka mi znow przybylo...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 02:31:29 wysłana przez whatabambam »

*

Offline mehacz

• 17
« Odpowiedź #110 dnia: Wrzesień 20, 2008, 10:38:25 »
Otoz niedawno postanowilem zrezygnowac calkowicie z aplikacji jakie dodaje HTC w oryginalnym ROM'ie do Kaisera na rzecz rlToday, SPB Weather oraz UltimateLaunch'a. Wylaczylem HTC TaskManager'a, HTC Home, HTC TouchFLO (za pomoca Advanced Config), Voice Commander'a czyszczac przy tym pozostalosci po tych programach w rejestrze choc pewnie to akurat mialo najmniejszy wplyw na ustapienie mrozen. Wylaczylem za pomoca Task Managera produkcji DotFred'a wszystkie 4 uslugi jakie udalo mi sie znalesc podpisane jako uslugi HTC tj. HTC Application Serivce, HTC Generic Service, HtcServices oraz usluge TaskManager. Z jedna z nich byl problem aby ja wylaczyc ale ustaiwlem ja najpierw na Manual po czym wykonalem soft reset i wtedy dalo sie juz tapnac Disabled.

Możesz powiedzieć gdzie znajdują się te narzędzia w Oficjalnym HTC ROMIE i jak wyczyścić rejestr w bułeczce ?? :) Bardzo zaciekawiło mnie to co napisałeś, gdyż dokładnie mam taki sam problem jak ty przed tymi operacjami. Miejmy nadzieje że i mi to pomoże bo już zwątpiłem w ten telefon ;/

« Odpowiedź #111 dnia: Wrzesień 20, 2008, 13:41:13 »
Możesz powiedzieć gdzie znajdują się te narzędzia w Oficjalnym HTC ROMIE i jak wyczyścić rejestr w bułeczce ?? :) Bardzo zaciekawiło mnie to co napisałeś, gdyż dokładnie mam taki sam problem jak ty przed tymi operacjami. Miejmy nadzieje że i mi to pomoże bo już zwątpiłem w ten telefon ;/

Doskonale Cie rozumiem bo ja rowniez swego czasu zwatpilem czy w ogole nie przesiasc sie na zwykly telefon poki nie kupie czegos co dziala jak nalezy. Program ktory pozwoli Ci wylaczyc uslugi w Windows Mobile mozesz pobrac tutaj:

http://www.dotfred.net/TaskMgr.htm

HardSPL 3.29 poprawiony przez Commex'a na przypadlosc utkniecia w trybie BL mozna znalesc tutaj:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=420683

Po jego prawidlowym wgraniu wersja SPL'a po wejsciu w tryb BootLoader'a powina zawierac ciag:

SPL-3.29.Hard2

Uruchamiasz, przechodzisz do zakladki services i wylaczasz te ktore wymienilem. Jesli chodzi o rejestr to sprawa jest troszke bardziej skomplikowana. Wpisow bylo dosc troche. glownie takich ktore pozostaly po Voice Commander przykladowo opcja "Add Voice Tag" w Contacts. Ogolnie przeszukiwalem rejestr pod zgledem nazwy programy. Szukajac wpisow zwiazanych z TaskManager'em wpisalem taskmanager lub task manager. Jesli szukalem wpisow ktore odnosza do Voice Commander wpisywalem ciagi: cyberon, voice command, voicecommand. Czasami usuwalem cale klucze, czasami pojedyncze wartosci. Nie moge niestety powiedziec jakie wartosci/klucze dokladnie usunalem bo po prostu nie bylem w stanie tego wszystkiego zapamietac. Moge powiedziec ze w przypadku usuwania wartosci z rejestru kierowalem sie logika i rozsadkiem. Nie zapomnij o pelnym backupie :-)

Powodzenia.

Dzisiaj jest 6 dzien jak nie odnotowalem nawet najmniejszego braku reakcji ekranu na tapniecie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 13:47:18 wysłana przez whatabambam »

*

Offline PaDo

• **
  • 240
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Chat B5330
« Odpowiedź #112 dnia: Wrzesień 20, 2008, 16:58:10 »
Wylaczylem za pomoca Task Managera produkcji DotFred'a wszystkie 4 uslugi jakie udalo mi sie znalesc podpisane jako uslugi HTC tj. HTC Application Serivce, HTC Generic Service, HtcServices oraz usluge TaskManager

wyrzuciłem tylko te 4 uslugi HTC i rzeczywiscie tak jakby mrozen nie bylo...ale moze to byc tylko wrazanie, chociaz juz pol soboty mienlo i jakos nic sie nie przycielo...wsumie mnie mrozenia wogole nie dokuczaly-nie bylo tak zle... ale potestujemy i zobaczymy:)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 17:04:06 wysłana przez PaDo »

*

Offline mehacz

• 17
« Odpowiedź #113 dnia: Wrzesień 24, 2008, 14:49:37 »
Dzięki whatabambam za info i pojaśnienie. Dzisiaj już troszkę za późno ale jutro na pewno muszę coś z tym zrobić... :ok:
Napisane: Wrzesień 21, 2008, 03:07:14
To działa !!!  :E W końcu (nie zapeszając jeszcze) mogę się pocieszyć moją bułeczką z GSM w środku bez zadnych freezów :P Tak jak kolega pisał wyżej... dałem disable w tych 4-rech programach od HTC i zainstalowalem net frameworka 3,5 + dogranie pliku rejestru. whatabambam uratowałeś moją bułeczkę przed opchnięciem jej za marne grosze !!

« Odpowiedź #114 dnia: Wrzesień 24, 2008, 16:23:51 »
Ciesze sie ze moglem Ci pomoc.

Chcialem dodac jeszcze tylko ze do tej pory nie zauwazylem skutkow ubocznych po wylaczeniu tych uslug. Nie uzywam jednak HTC Home ani HTC Task Managera i ogolnie raczej stronie od dodatkow od HTC wbudowanych w oryginalny ROM wiec nie moge sie wypowiedziec jesli chodzi o ten aspekt. Wiem natomiast ze HTC MP3 Trimmer, HTC Camera, HTC Album i Comm Manager od HTC dzialaja bez jakichkolwiek zastrzezen. To juz 1,5 tygodnia jak nie odnotowalem braku reakcji digitalizera na dotyk.

*

Offline mehacz

• 17
« Odpowiedź #115 dnia: Wrzesień 24, 2008, 17:16:05 »
Mam jeszcze jedno małe pytanie... Czy te wskazówki także będą się spisywać z gotowanymi romami?? może ktoś testował bo dopóki nikt mi tego nie potwierdzi to wole zostać na razie przy ubogim standardowym HTC rom ale najważniejsze że bez żadnych zamrożeń;D

« Odpowiedź #116 dnia: Wrzesień 25, 2008, 06:37:43 »
Panowie. Moim zdaniem najlepszy Rom jaki mialem i mam w chwili obecnej to L26 ..    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=2546456#post2546456 mam go 3 dni i narazie 0 mrozen ... wyglad jest bardzo ładny no i do tego chodzi najszybciej z tym romow co mialem. Bateria trzyma mi 3 dni przy normalnym uzytkowaniu (dzwonienie i pisanie sms, muzyka jakies 30 min dziennie sluchania)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #117 dnia: Wrzesień 25, 2008, 07:31:15 »
tygrysek007 mnie najbardziej ciekawi jak się spisuje Radio bo jeszcze nie testowałem 1.58.25.17 To chyba jakaś nowość ?!
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #118 dnia: Wrzesień 25, 2008, 16:28:21 »
Radio dobrze dziala ... tylko dzis zauwazylem maly problem z wyslylaniem smsów a mianowicie czasem musial po 3-4 razy wysylac 1 smsa bo nie chcial sie wyslac. Ale mozliwe ze to wina sieci bo teraz normalnie wszystko dziala. Fakt radio to jest jakies nowe :P ale dziala ok.

*

Offline PaDo

• **
  • 240
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Chat B5330
« Odpowiedź #119 dnia: Wrzesień 25, 2008, 23:01:34 »
Wylaczylem za pomoca Task Managera produkcji DotFred'a wszystkie 4 uslugi jakie udalo mi sie znalesc podpisane jako uslugi HTC tj. HTC Application Serivce, HTC Generic Service, HtcServices oraz usluge TaskManager

wyrzuciłem tylko te 4 uslugi HTC i rzeczywiscie tak jakby mrozen nie bylo...ale moze to byc tylko wrazanie, chociaz juz pol soboty mienlo i jakos nic sie nie przycielo...wsumie mnie mrozenia wogole nie dokuczaly-nie bylo tak zle... ale potestujemy i zobaczymy:)

po tygodniu użytkowania potwierdzam brak mrożeń- wyrzuciłem tylko te 4 usługi, oryginalny rom z HTC...
nie zauwazylem zadnych ubocznych efektow- aplikacje reaguja tak samo jak przed usunieciem uslug, wiec wzrostu prekosci nie odczuwam, ale moze to wynika z tego, ze wylaczylem tylko te 4 uslugi i nie wgrywalem nic wiecej, ani nie robilem zmian w rejestrze...
jedyna niedgodnosc, to to, ze task menager od HTC sam wylaczal aplikacje po nacisnieciu X...teraz trzeba robic to samemu, chyba, ze w tym task menagerze od DotFreda jest jakas opcja...