Losowe przycinanie

• 5 Odpowiedzi
  • 1590 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kallessin

• 8
  • Sprzęt: HTC Kaiser
Losowe przycinanie
« dnia: Maj 09, 2008, 16:39:01 »
Szukałem, rozwiązania, nie znalazłem skutecznego. Ani na XDA-dev ani tutaj  :mad:
Sprawa wygląda tak:
Mama kaisera z Orange, zdjęty simlock, sieć Plus.
Rom oryginalny Orange.
Radio 1.27.12.xx (testowałem 17 i 32)

Objawy:
- losowe, kilkusekundowe przycinanie się, nie odpowiadają przyciski, nie reaguje dotykowy ekran.
- nie ma znaczenia program jakiego używam w danym momencie, czy to kontkaty, czy ustawienia, czy file explorer - zupełna przypadkowość
- przycięcia trwają 2-5 sekund, niedużo, ale denerwuje... i to bardzo czasami  :mad:

Proponowane rozwiązania z XDA-dev:
- Wyłączenie touchflo  :-?
- Wyłączenie task managera  :-?
- SR i HR  :S
Żadne z wymienionych nie zlikwidowało problemu.

Czy spotkaliście się z tym ?
Czy może ktoś wymienił ROM i to pomogło ?
Natrafiłem na informację (na XDA-dev) że przyczyną może być radio - i rzeczywiście było to zgłaszane dla WM 6.1 na niektórych radiach.
Natomiast nie mam zbyt dużego wyboru radyjek na WM 6.0 i nie wiem jakie jeszcze mogę potestować, poza 1.27.15.32 które mam zamiar dziś zainstalować.
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2008, 16:42:04 wysłana przez Kallessin »

*

Offline k4syx

• *
  • 95
  • Sprzęt: Kaiser
Odp: Losowe przycinanie
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 09, 2008, 17:12:48 »
Chwilowo pomaga cyknięcie zasilaniem - wyłączenie i włączenie (tak robiłem kiedyś).

Na XDA jest jeszcze jedno rozwiązanie problemu - działające, ale rzeczywiście zachomikowane w wątku o page pool - i tak robię teraz.

Mianowicie pomaga załadowanie parukrotne radio roma (samego). Po paru tygodniach - miesiącu - o ile znowu się zacznie ciąć - trzeba operację powtórzyć.

Mi pomogło - a znam dobrze ten ból o którym piszesz bo lubię na Kaiserze czytać książki. A nie móc przewinąć stronę...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
HW: HTC TyTN II
SW: Ugotowany WM 6.1 z Kuchni Cysorza 6.1 + 18MB PagePool

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2008, 17:16:30 »
Ostatnio wlasnie takie jazdy moja kaisera tez zaczela lapac...

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline rafto

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC Kaiser, Touch HD, Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 09, 2008, 17:32:53 »
Ja tez mialem takie objawy na wm 6.0
Po przejsciu na WM 6.1 (18 MB PagePool ) i pozbyciu sie Touch Flo moge miec kilka aplikacji otwartych np. TC,kontakty, kalendarz, TM, szachy i .. wszystko dziala jak nalezy..

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 09, 2008, 17:53:51 »
ja mam rom od dutego(czy jakos tak) wm6.1 bez TF i smiga elegenacko

*

Offline Dustmaker

• 5
  • Sprzęt: Htc Kaiser
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 10, 2008, 14:43:23 »
Polecam Rom z http://rapidshare.com/files/77280073/HTC_Kaiser_PLK_ROM_jas_pik.zip
Jest już wiekowy ale po kilku próbach innych Rom_ów do niego wróciłem.
Po wyłączeniu "HTC Home" w Ustawieniach/Dzisiaj i po zmianie w kluczu rejestru HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManage\SDMemory nazwy Folder z istniejącej Karta pamięci na Storage Card, Rom hula aż miło