Ładowanie Kaisera

• 5 Odpowiedzi
  • 781 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rambo3232

• 12
  • Sprzęt: Wizard , Kaiser
Ładowanie Kaisera
« dnia: Styczeń 04, 2010, 21:42:26 »
Witam

Dzisiaj odebrałem z serwisu mojego Kaisera z stanem baterii : 0% . W domu Podłączyłem go do ładowarki i co około 5 minut się resetuje i w ogóle nie ma postępu w naładowaniu baterii... Włożyłem zamiennik baterii firmy "BLUESTAR " o tej samej pojemności 1350 mAh. Telefon po uruchomieniu wskazywał stan 33% więc podłączyłem ładowarkę po ok 1 godzinie stan zmniejszył się o 6% więc tak jakby nie ładował się mimo zapalonej pomarańczowej diody na przednim panelu sygnalizującą ten proces.

W serwisie wgrali mi nowy soft oraz wymienili druga kamerę i taśmę od klawiatury (Rigid-Flex)

Podczas ładowania (tego stratnego) na chwile włączyłem program Power Status Record przez 15 minut bateria spadła o 2% a napięcie wahało się od 3.718 do 3.762

Wcześniej miałem Wizarda i nie miałem problemu z ładowaniem

Moje pytania :

1. Jakiej firmy jest oryginalna ładowarka dołączana do tego telefonu ?? (Delta 5V 1A bo taka posiadam)
2. Czy jakbym miał ładowarkę 5V 1.5A dało by to jakieś skutki ?
3. Czy kupno oryginalnej baterii do tego modelu poprawi mój problem na forum przeczytałem że najlepiej sprawdza się ta bateria:
(http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=2611)  ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2010, 22:09:09 wysłana przez rambo3232 »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: Ładowanie Kaisera
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2010, 23:29:19 »
miałem 16oo batimexa i było oki przez rok ze sporym hakiem
co do kaisera to podłącz go do usb - ale jak nie podładuje się to niekoniecznie to bateria - może gdzieś styk jakiś w gnieździe
był wątek tak z 1,5 roku wstecz na podobny temat - i rzeczywiście jakieś wysokonapięciowe ładowarki pomagały - podejrzewaliśmy padnięcie baterii po całkowitym rozładowaniu

jak nie będzie ładować to dzwoń do serwisu i sam nic nie ruszaj bo ci unieważnią gwarancję po naprawie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2010, 23:33:30 wysłana przez robix1999 »

*

Offline rambo3232

• 12
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 05, 2010, 17:56:48 »
Wczoraj ok 23 po ponownym podłączeniu tym razem innej ładowarki HP naładowała się bateria ale dosyć dziwne gdyż po 3 godzinach ładowania osiągnęła 84% a po 3 minutach od tego przeskoczyła na 100% z napięciem 4.191 V. Dzisiaj włączyłem tryb samolot i hibernacje i przez 10 h spadło mi 25% baterii a napięcie spadło do 4.084 więc nie tak źle :)

Hmm z tego co zauważyłem oryginalna ładowarka dosyć luźno się trzyma portu w telefonie, hmm poczekam aż się rozładuje do końca i jeżeli będę miał takie jazdy z ładowaniem to dzwonie do serwisu

Czy ktoś może odpowiedz na pierwsze pytanie zadane w moim poprzednim poście ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2010, 18:20:35 wysłana przez rambo3232 »

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2010, 10:10:02 »
Oryginalna ładowarka to delta electronic  5V 1A z tego co pamiętam. 5V, 1,5A powinna szybciej naładować baterie - ale ładowanie tak dużym prądem nie robi dobrze baterii.

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 06, 2010, 14:47:13 »
Zgadzam się, że ładowanie tak dużym prondem nie jest dobre. Ja mam dwie ładowarki Phihong 5V i 1A i u mnie wszystko gra.
Może to być wina systemu.
Najpierw czytaj potem działaj!!

*

Offline rambo3232

• 12
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 09, 2010, 09:41:41 »
Ja już nie wiem czego to jest wina .... wczoraj podłączyłem kaisera do ładowarki przez godzinę naładował się do 20% wiec stwierdziłem ze na noc go mogę zostać , rano wstałem kaiser był nie ruszany i stan baterii wynosi 0% i aktualnie mimo podłączonej ładowarki nie ładuje się tak jak wcześniej pisałem w pierwszym poście :(

Hmm czy to jest wina 1,5 rocznej oryginalniej baterii KAIS160 ??