ROM faktycznie rewelacyjny - szybki i bez zbednych wodotryskow

Tylko mam jedeno pytanie.. jak mozna w dialerze przywrocic lewy soft key do kontaktow (tak jak to ma miejsce w oryginalnych romach). Zamiast kontaktow mam "Hide Keypad".. a tak prawde mowiac to mi to do niczego nie potrzebne bo przeciez jest ikonka "call history".. zdecydowanie wolal bym zeby dialpad zachowywal sie w calosci tak jak w oryginale....
Probowalem wgrac kilka dialerow dla kaisera wygladajacych jak oryginalne (miedzy innymi 3g-touch-dialer) i niestety bez oczekiwanego efektu jesli chodzi o zmiane zachowania lewego soft keya :/
Jesli ktos sie orientuje jak to podmienic to bylbym bardzo wdzieczny za podpowiedz

[dodane]:
Jeszcze jedna kwestia sie pojawila - mianowicie przy probie instalacji automapy5 po przejsciu wszystkich krokow (wybor co ma sie instalowac, jaka mapa, w ktorej pamieci itd) przechodzi do ekranu z dwoma paskami postepu i bez zadnego postepu po ponad 30 sekundach wywala komunikat w stylu "na urzadzeniu jes uruchomiony program auto mapa. prosze zamknac aplikacje i sprobowac ponownie"
Tylko nie bardzo wiem skad sie to bierze - instalke robilem od razu po wgraniu romu (na czysto, bez zadnych innych programow) i karta tez byla dopiero co sformatowana (nic na nia nie wgrywalem)
Dodam tylko ze kilka dni temu instalowalem AM z tego samego pliku i tego samego komputera - po wgraniu oficjalnego romu wm6.1 ze strony htc - i nie bylo najmniejszych problemow...