Komputer nie widzi Kaisera

• 5 Odpowiedzi
  • 870 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Komputer nie widzi Kaisera
« dnia: Luty 07, 2009, 11:35:53 »
Witam.
Kaisera kupiłem kilka dni temu na allegro. Problem polega na tym, że żaden komputer wogóle nie widzi urządzenia. W pudełku nie było oryginalnego kabla, więc podłączyłem jakimś innym, który miałem w domu. Urzyłem dwóch różnych kabli, ale efekt zawsze był taki sam. Telefon się ładuje, ale komputer wogóle nie reaguje po podłączeniu. Sprawdzałem na dwóch kompach: jednym z Vistą i jednym z XP. Czy może to być wina kabla czy jest to raczej jakaś wada telefonu?
Pozdrawiam

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Komputer nie widzi Kaisera
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2009, 11:52:02 »
a amsz oprogramowanie ?
Microsoft ActiveSync
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline THIERRYMUGLER

• 12
  • Zawsze mówię prawdę. Nawet kiedy kłamię.
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens LooxT830 , HTC TyTN II Kaiser
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 07, 2009, 12:21:56 »
Komputer wykrywa ze podlaczona jakies urzadzenie czy nie ma zadnej reakcji?
Koniec Ery Pomarańczy!!!

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2009, 03:35:06 »
Oprogramowanie mam zainstalowane, a komputer nie wykazuje żednej reakcji

*

Offline narmiak

• 15
    • narmiak.smutek.org
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 08, 2009, 13:58:42 »
Winny może być kabel. Mojego Kaisera nie wykrywa też wcale, jeżeli podłączę go przez kabel dodany do dysku przenośnego. Muszę korzystać z tego, który dostałem z Kaiserem (który z tego co widzę oryginalnie był dodany do jakiejś Nokii :) ). Sam dysk działa bez problemu na obu kablach.

Możesz też spróbować przestawić "Zaawansowane funkcje sieci", które znajdziesz w Ustawienia --> Połączenia --> USB do komputera PC. Jeżeli masz zaznaczone to odznacz. Jeżeli odznaczone to zaznacz.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 10, 2009, 00:25:57 »
Ok. Udało mi się ogarnąć o co chodziło. Wziąłem latarke i przyjrzałem się gniazdu usb Kaisera. Okazało się że jeden z pinów schował się po drugim i zdaje się że to było przyczyną braku łączności z komputerem. Wziąłem szpilkę i delikatnie ustawiłem piny na swoich miejescach, podłączyłem do komputera i ... Udało się! Nagle komputer zainstalował sterowniki, odpalił WMDC i zsynchronizował sie z telefonem.