Witam
Kupiłem kilka tygodni temu Kaisera. Zdjąłem wcześniej SimLocka. Poczytałem i zacząłem wgrywać Androida. Najpierw wgrałem tego który uruchamia się spod windowsa przez Hareta. Super mi się podobał, ale żarł baterię niemiłosiernie. Postanowiłem więc wywalić windowsa i zostawić samego androida. Zastosowałem opis z forum
http://pdaclub.pl/forum/kaiser/%28android%29-eclair-2-1-polymod-2-1-gamma-instrukcja-instalacji/
Oczywiście zainstalował się. Z tym, że mam następujące problemy.
Telefon mam w Play i jak przeszukuje sieci komórkowe to Orange i Play nie mają nazw. Jak wcisne "to miejsce" w którym jest PLAY to się łączy ale w obszarze opowiadomień nie widać że to PLAY.
Sprawa druga To nie działa mi Internet. Znaczy tak, łączy mi się z siecią, pobiera IP, Router go widzi, ale nie mogę przeglądać an sieci, ani wejść w market. (na innych kompilacjach działało, jednak a najlepiej mi odpowiada za raz po tej uruchamianej przez Hareta).
I tutaj moje kolejne pytanie. Czy jest jakaś możliwość zainstalowania tej wersji spod hareta aby odpalała się zamiast windowsa.
Jak ktoś może niech poda namiary na sprawdzonego Androida pod którym działa wszystko (wifi, aparat gps) koniecznie po polsku.
Ściągałem z forum XDA chyba z 5 ale albo po angielsku i bez lokali, albo nie działały jak powinny.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Ps. Jeszcze pytanie jak go przywrócić do oryginału (żeby był soft i sim lock może tutaj coś źle zrobiłem)