Kilka problemów z zabawką

• 2 Odpowiedzi
  • 610 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka problemów z zabawką
« dnia: Czerwiec 11, 2010, 08:10:04 »
Witam

Kupiłem kilka tygodni temu Kaisera. Zdjąłem wcześniej SimLocka.  Poczytałem i zacząłem wgrywać Androida. Najpierw wgrałem tego który uruchamia się spod windowsa przez Hareta. Super mi się podobał, ale żarł baterię niemiłosiernie. Postanowiłem więc wywalić windowsa i zostawić samego androida. Zastosowałem opis z forum
http://pdaclub.pl/forum/kaiser/%28android%29-eclair-2-1-polymod-2-1-gamma-instrukcja-instalacji/
Oczywiście zainstalował się. Z tym, że mam następujące problemy.

Telefon mam w Play i jak przeszukuje sieci komórkowe to Orange i Play nie mają nazw. Jak  wcisne "to miejsce" w którym jest PLAY to się łączy ale w obszarze opowiadomień nie widać że to PLAY.

Sprawa druga To nie działa mi Internet.  Znaczy tak, łączy mi się z siecią, pobiera IP, Router go widzi, ale nie mogę przeglądać an sieci, ani wejść w market. (na innych kompilacjach działało, jednak a najlepiej mi odpowiada za raz po tej uruchamianej przez Hareta).

I tutaj moje kolejne pytanie. Czy jest jakaś możliwość zainstalowania tej wersji spod hareta aby odpalała się zamiast windowsa.

Jak ktoś może niech poda namiary na sprawdzonego Androida pod którym działa wszystko (wifi, aparat gps) koniecznie po polsku.

Ściągałem z forum XDA chyba z 5 ale albo po angielsku i bez lokali, albo nie działały jak powinny. 

Z góry dzięki za odpowiedź.

Ps. Jeszcze pytanie jak go przywrócić do oryginału (żeby był soft i sim lock może tutaj coś źle zrobiłem)

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
Odp: Kilka problemów z zabawką
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2010, 09:28:12 »
Android nie jest systemem dedykowanym pod Kasiera, to co masz to bardziej "zgadywany port" na Kaisera, więc nie wszytko musi działać tak jak należy i nie wszytko będzie działać tak jest to zaplanowane. Ten system zawsze na Kasierze będzie co najmniej lekko upośledzony i korzystając z niego trzeba mieć tą świadomość.
Jeżeli chodzi o wsparcie dla tego systemu pod Kaisera, to prędzej na xda u magików którzy to portują niż tutaj.

A co do przywracania do stanu fabryczno-brandowanego... w FAQu wszytko jest (ewentualnie w innym przyklejonym wątku).
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline staszekf123

• 25
Odp: Kilka problemów z zabawką
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2010, 13:10:40 »
Hmm. Zależy. Faktycznie, widziałem filmiki i jednym muli, zaś drugim chodzi bardzo szybko. Ale wydaje mi się ze zainstalowanie androida na stałe to sensu nie ma. Dlaczego? Nie dość ze czasem może nie działać coś, to są tam jakieś błędy. Nie wiem czy android na kaiserce ma pamięć masową, lecz to już żaden problem, bo można zainstalować program. Jednak jeśli chcesz koniecznie androida, to wystarczy poczekać troche, i na pewno wyjdzie wersja, w której poprawią błędy poprzednika :)
Moje telefony :P
Samsung z400-->Nokia n80-->k800-->w810-->6233-->k800-->n73-->k800-->k850-->nokia 6210 navigator-->Nokia 6220 classic--> HTC kaiser --> Nokia 6220 classic--> k800i --> Nokia 6233 --> k800i --> k850i --> HTC Tytn2 (kaiser)