Kiedy nowy ROM???

• 13 Odpowiedzi
  • 3366 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
Kiedy nowy ROM???
« dnia: Sierpień 19, 2010, 07:40:38 »
Wiem, wiem. Pytanie może nie na miejscu, ale wieki mijają, a nowego ROMu jak nie było tak nie ma. Kucharzy już żadnych nie ma czy jak? Cały czas jadę na ROMie Matei, ale tak do końca super nie jest to często łapie lagi i chwilowe zwiechy więc przydałoby się coś nowego, bardziej stabilnego. Macie jakieś wieści czy już faktycznie wszystko umarło?
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
Odp: Kiedy nowy ROM???
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2010, 11:54:07 »
Kto wie... wczoraj walczyłem z 6.5.5 build 23563, ale nowy krenel mi się gryzie ze sterownikami... jak dobrze pójdzie i uda mi się wygrzebać stery z jakiegoś romu WWE to na dniach wrzucę
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2010, 07:37:49 »
Do Kaisera chcesz dać 6.5.5? To już go zupełnie zamuli... Lepiej zrobić coś sensownego na 6.1...

*

Offline glempex

• **
  • 187
  • Sprzęt: HTC TyTn II
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 20, 2010, 08:08:05 »
Prawda jest taka że trzeba się pozbyć naszej cegiełki i zainwestować w coś innego.
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 20, 2010, 09:55:59 »
Ja jestem za WM 6.1

Już zainwestowałem w SGS ale przy Kaiserze trzyma mnie AM. Poza tym kalendarz + notatki są lepsze niż w Androidzie.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Plemnik

• 480
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 20, 2010, 10:30:26 »
Powiem wam tak... otrzymałem już działającą wersje i jak na razie nie zauważyłem, żeby się mulił. Dzisiaj wrzucę ten ROM. Na razie mam 2 małe problemy:

1. wifi nie włącza sie z common managera i fn+OK, włącza się tylko Ustawiania->Połączenia->Komunikacja bezprzewodowa
2. zegarek na taskbarze zasłania task managera

Myślę, że oba problemy da się rozwiącać:)

Po za tym nie widzę problemów

ROM mam zamiar zostawić w stanie prawie oryginalnym... dodam tylko takie pierdoły jak:
- najnowsza aplikacja aparatu
- aktualizacja programów już zawartych w romie (żeby nie trzeba było ich aktualizować po wgraniu romu)
- drivery z Omni lub HTCClassAction.org
- może kilka aplikacji użytkowych, np.: cleanRAM, gTimeSync, FingerKeybiard (w każdym bądź razie nie wiele)

Zostawię również też wersje bez dodatkowych aplikacji

P.S. Co do przesiadki to racja, bo kaiser jest po prostu wolny. Mnie android już nie ciągnie specjalnie tak jak na początku... myślałem, żeby kupić Touch Pro2 albo, bo ekranowej klawiatury na telefonach mniejszy niż HD2 i Xperia x10 nie zniosę;], a one są znowu już za duże i za drogie:] (szczególnie to drugie:/)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 10:58:06 wysłana przez Plemnik »

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 20, 2010, 11:27:57 »
Ja jestem za WM 6.1

Już zainwestowałem w SGS ale przy Kaiserze trzyma mnie AM. Poza tym kalendarz + notatki są lepsze niż w Androidzie.
Dokładnie. Ja akurat mam jeszczę Omnię 2 do AM, ale Kaiserka chcę dać ojcu, niech ma, bo na razie używa mojego starego, poczciwego Wizarda. Ale z czymś naprawdę stabilnym chciałbym mu dać. Jednak ROM Matei łapie spore lagi i często przyweszki. 6.5.5 zabierze z pewnością dużo więcej, i tak niezbyt wysokiej liczby, RAMu więc wątpię by działało to szybciej i stabilniej niż 6.1...

*

Offline Modrzey

• 29
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 23, 2010, 18:36:11 »
Ja sobie zainstalowałem  KaiserTouch WWE z daty 18/04/2010. Jest to Windows Mobile 6,5 Professional na bulidzie 23559.5.5.0.
Jest on po angielsku.... ale nie wiesza sie i jest m2d w nim na czym zależało mi bardzo...
jedyny błąd jaki napotkałem to po użyciu cleanRAM czasem nie działa telefon tzn sygnał jest a nie dzwoni (do mnie oczywiście)
Niestety nie mam go na hdd i nie pamiętam skąd go mam....

*

Offline WallMan

• 41
  • Sprzęt: HTC Kaiser - > LG Swift
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 23, 2010, 20:10:23 »
Ja sobie zainstalowałem  KaiserTouch WWE z daty 18/04/2010...Niestety nie mam go na hdd i nie pamiętam skąd go mam....

Może stąd ---> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=619507

*

Offline Plemnik

• 480
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 23, 2010, 20:43:28 »
ładny rom... zamierzam swój rom upodobnić wizualnie do niego właśnie. Szkoda, że niestety ma te same problemy co mój: problem z zegarkiem na pasku, obsuwający się commmanager i dialer w poziomie się rozjeżdża oraz tylko dialer 2g (ja mam już prawie sprawny 3g). Bulid "21907 WWE FULL MANILA 2D" nie ma tych problemów bo to WM 6.5.3
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2010, 20:46:52 wysłana przez Plemnik »

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 23, 2010, 22:34:08 »
Bulid "21907 WWE FULL MANILA 2D" nie ma tych problemów bo to WM 6.5.3
To dlaczego by nie zrobić 21907 PL - taka mała sugestia, skoro wszystko działa, ja bym może zaczoł działać coś w kierunku gotowania ale niestety jestem zielony w tej kwestii 
Najpierw czytaj potem działaj!!

*

Offline Plemnik

• 480
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 24, 2010, 00:11:34 »
chciałem jaki kol wiek bulid 6.5.3, bo wg. Wikipedii jest to "stabilna" wersja w przeciwieństwie do 6.5.5, ale jest duży problem... ciężko znaleźć nawet czystą wersje WWE, nie wspominając o polskim "localu" (pliki językowe), który musi być do konkretnego bulid'u oznaczonym konkretnym numerkiem np 21907. Tzn nie znalazłem, a na prawdę się starałem znaleźć.

P.S. Co od obecnie budowanego bulidu i problemów z nim to jestem prawie pewien, że nie pozbędę się zegarka z TaskBar'a, nawet ludzie z XDA rozkładają ręce. Ja już się z tym pogodziłem i jakoś mi to bardzo nie przeszkadza, wyłączyłem Quick Task Manager'a z resztą tak samo jak autor "6.5.5. KaiserTouch", bo na razie nikt nic lepszego nie wymyślił:/
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2010, 00:24:48 wysłana przez Plemnik »

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 24, 2010, 20:49:53 »
To może WM 6.5 zrobić dobry, stabilny i polski :)
Najpierw czytaj potem działaj!!

*

Offline Plemnik

• 480
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 24, 2010, 21:44:36 »
Znalazłem tylko ostatni bulid 6.1 i ten 6.5.5. Żadnych 6.5, lub 6.5.1.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2010, 21:52:14 wysłana przez Plemnik »