Karta Pamięci

• 12 Odpowiedzi
  • 937 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kuki86

• 33
Karta Pamięci
« dnia: Maj 30, 2009, 13:47:53 »
Kolejne pytanie do Wszechmogących. Mam kartę pamięci oryginalną 1GB na której widnieje napis automapa polska XL. Poprzedni właściciel nie miał pojecia jak gdzie wrzucać pliki jak instalować itp itd wiec zrobił na karcie jeden wielki syf którego ja sam nie jestem w stanie odszyfrować. Teraz pytanie: czy jak sformatuję kartę pamięci zostanie zachowany układ folderów czy wymaże sie cała karta? Sam bym pousuwał pliki ale nie wiem które za co są odpowiedzialne bo z 3 razy automape zainstalował. Co zrobić żeby zachować układ folderów i niezbednych do funkcjonowania plików a pozbyć się śmieci.
:HTC TyTn II
:ROM: WM 6.1
:RadioROM:1.71.09.01
:HardSPL:3.29

*

Offline devon89

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Karta Pamięci
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2009, 16:01:26 »
czy jak sformatuję kartę pamięci zostanie zachowany układ folderów czy wymaże sie cała karta?

Najpierw poczytaj co to jest fomatowanie

Nie, jak sformatujesz to pliki nie zostaną (foldery też :P )
Napisane: Maj 30, 2009, 15:50:06
Zresztą.... wywal wszystko, zostaw tylko (o ile masz bo nie wiem w jakim stanie zasyfienia jest ta karta) te fodery: windows, program files, my documents i temp. a automape przeciez mozesz sobie zainstalować od nowa, skoro poprzedni właściciel instalował 3x to wnioskuję ze masz tą płytę

*

Offline jarqka

• 818
  • Sprzęt: Honor 7, Honor 8, Iphone 4,5 , iPAQ 214, Ipad 3
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2009, 18:10:19 »
czy jak sformatuję kartę pamięci zostanie zachowany układ folderów czy wymaże sie cała karta?

Zresztą.... wywal wszystko, zostaw tylko (o ile masz bo nie wiem w jakim stanie zasyfienia jest ta karta) te fodery: windows, program files, my documents i temp. a automape przeciez mozesz sobie zainstalować od nowa, skoro poprzedni właściciel instalował 3x to wnioskuję ze masz tą płytę

Że co??  :O co Ty za głupoty mu opowiadasz
Słuchaj po pierwsze na Twoim miejscu bym zrobił Hard Reset jesli go odkupiłeś i sformatowałbym całkowicie kartę pamięci (masz licencję na automape??)
They Use Force To Make You Do What The Deciders Have Decide You Must Do

*

Offline kuki86

• 33
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2009, 18:43:41 »
Zrobiłem Hard Reset poznikały ikony/skróty którymi zasyfił urządzonko. Tak mam licencje na automape dzisiaj właśnie ściągnąłem najnowszą. To co format i nie przejmować sie dziwnymi plikami na samej karcie pamieci? Plików w folderach windows/program files wole na tym etapie poznawania telefonu nie tykać.

*

Offline zbig10101

• 11
  • Sprzęt: kaiser
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 30, 2009, 18:44:48 »
Najpierw należy karte zabezpieczyć kopiując na PC programem spb backup lub podobnym.
Później będzie można ewentualnie odkopiować potrzebne katalogi lub pliki.
Co do automapy to niezbędne są dane odnośnie numeru licencji oraz e-mail użytkownika, szczegóły na stronie automapy.
Formatowanie usunie wszystkie katalogi oraz zbiory, dlatego należy to czynić z rozwagą.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2009, 19:10:02 »
Kartę możesz sformatować, katalog z Automapą możesz zachować  i przegrać z powrotem będzie działało. Poza tym jak jest licencja na kartę pamięci to AutoMapę możesz na nowo zainstalować tylko musisz zaznaczyć, że licencja jest na kartę, nie trzeba nic odblokowywać tylko jak napisał zbig10101 musisz znać e-mail i numer licencji (jest w pliku tekstowym na karcie) !!
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline kuki86

• 33
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 30, 2009, 19:23:08 »
Tzn numer 8 cyfrowy mam w papierach dołączonych. Ale nie mam adresu email co więcej nie widzę pliku txt zawierającego owy adres na karcie pamięci. Dziwne bo na stronie automapy po podaniu licencji i mojego adresu mailowego pozwolił sciagnąć. Jak sie zwie ten plik na karcie pamieci ktoś pamieta?

*

Offline szymon74

• 291
  • Sprzęt: Asus P750,HTC Kaiser, Wizard, Samsung SGH-U900,  Nokia E51, Samsung Nc10 iPlus, PSP 1000, iPod Classic plus sterta gratów w szufladzie
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 30, 2009, 20:38:43 »
Ten adres email to jest właśnie ten twój email.
Visca el Barca

*

Offline kuki86

• 33
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 30, 2009, 20:48:19 »
Nie no z tego co rozumiem (możliwe, że źle) to potrzebny jest mail użyty przy pierwszej rejestracji automapy a ja tego nie robiłem tylko pierwszy właściciel.

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 30, 2009, 20:53:12 »
Nie no z tego co rozumiem (możliwe, że źle) to potrzebny jest mail użyty przy pierwszej rejestracji automapy a ja tego nie robiłem tylko pierwszy właściciel.

Zatem napisz do Automapy, wyjaśniej sytuację, odblokują licencję albo powiedzą co należy zrobić.

*

Offline devon89

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 30, 2009, 21:49:41 »

Że co??  :O co Ty za głupoty mu opowiadasz
Słuchaj po pierwsze na Twoim miejscu bym zrobił Hard Reset jesli go odkupiłeś i sformatowałbym całkowicie kartę pamięci (masz licencję na automape??)

no co????? co źle? powiedz bo ja nie widze nic w tym złego, wywala caly syf a ewentualne pliki zainstalowanych programów (bo nie wiadomo czy poprzedni właściciel instalował na karcie czy na urządzeniu) zostawia. co w tym nie tak

*

Offline szymon74

• 291
  • Sprzęt: Asus P750,HTC Kaiser, Wizard, Samsung SGH-U900,  Nokia E51, Samsung Nc10 iPlus, PSP 1000, iPod Classic plus sterta gratów w szufladzie
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 30, 2009, 23:34:18 »
Jeżeli pozwolił ściągnąć automapę z oficjalnego serwera po podaniu licencji i twojego emaila to twój email musi być tym właściwym. Jeżeli nie to jakim cudem dostałeś się na serwer po podaniu licencji i swojego emaila? Nie wiem może się mylę.
Visca el Barca

*

Offline kuki86

• 33
Odp: Karta Pamięci (problem rozwiązany)
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 31, 2009, 01:13:47 »
Dałem rade z Automapą poprostu było trzeba wybrać opcje licencji tylko na karte a nie na telefon