Kajzer ma problem z czytaniem karty pamięci

• 5 Odpowiedzi
  • 1005 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kajzer ma problem z czytaniem karty pamięci
« dnia: Maj 09, 2011, 11:45:26 »
Witam, otóż przymierzam się do sprzedaży kajzerki, ale przed tym chciałbym rozwiązać jeden problem. Niby mały a denerwuje. Chodzi o to, że telefon czasami ma "humory" i nie widzi karty pamięci. W takiej sytuacji muszę przenieść go w stan czuwania, wyjąć i jeszcze raz wsadzić kartę. Szczególnie daje się to we znaki kiedy potrzebuje szybko otworzyć jakiś program.
Czy prócz formatowania karty pamięci istnieje inny sposób aby spróbować to jakoś naprostować?
Dziękuje i pozdrawiam.

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
Odp: Kajzer ma problem z czytaniem karty pamięci
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 09, 2011, 17:23:22 »
Robiłeś już HR? Kombinowałeś coś przy romie? Może to wina zmian radioRomu , romu lub HardSPL - jeżeli coś przy tym kombinowałeś
Najpierw czytaj potem działaj!!

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2011, 22:08:32 »
Niet. Rom nie jest kombinowany, to czyściutki 6.1 z radiem "dopasowanym" że się tak wyrażę. A odnośnie HR to nie robiłem, mogę spróbować, ale odnoszę takie wrażenie, że jednak nie pomoże.

A możliwe jest, aby to coś z kartą pamięci było nie teges?

Pozdr

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 10, 2011, 10:48:28 »
Może być coś lub z kartą lub z slotem do karty - zdarza się, że padają. Co do karty to myślałem, że już ją sprawdziłeś.
Sprawdź kartę w innych czytnikach zrób HR - i tak sprzedajesz sprzęt to wszelkie dane należałoby wykasować. - Jeżeli to nie pomoże to masz padnięty slot.
Najpierw czytaj potem działaj!!

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 10, 2011, 12:41:55 »
Nawet nie chce myśleć że coś jest uszkodzone :O Kartę sprawdziłbym gdyby nie to że laptop (w którym mam czytnik kart pamięci) został odesłany do naprawy :-| Niemniej jednak postaram się zdobyć czytnik i sprawdzić (tudzież sformatować) kartę. Ale tak jak pisałem, problem nie jest częsty, przykładowo dwa razy na tydzień, lecz jednak uciążliwy.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 01, 2011, 10:15:10 »
A jaką masz karte? Ile GB?