Jeżeli chodzi o wygląd windowsa to jak myślę nie ma problemu z wgraniem dowolnej skórki.
Co do dialpada, czyli właściwej aplikacji modułu telefonu, to polecam wgranie jego wersji od HTC, pochodzącej z modelu Touch, przystosowanej dla Kaisera:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=358341 (aby móc ściągać pliki, trzeba się zarejestrować - polecam to zrobić, bo na tym forum jest sporo przydatnych rzeczy). Uwaga: prawdopodobnie zmieni też ikonkę baterii w trayu z kolorowej na standardową windowsową.
A zegar i szybki dostęp z oryginalnej wersji od HTC to HTC Home. Można go oczywiście zainstalować na Kaiserach od Orange, jednak ja miałem pewne komplikacje. Po pierwsze, trzeba znaleźć odpowiednią wersję, po drugie wgrać program HTC Home Customizer, i zmienić ustawienia języka na polskie. W razie czego mogę udostępnić wersję, która działa u mnie, bo nie pamiętam, która to dokładnie była (ale na pewno z 6 przyciskami - 5 standardowych + przycisk odtwarzacza muzyki).
No i zasadnicza sprawa czyli Orange Menu - żeby w ogóle ruszyć dalej ze zmianami wyglądu ekranu Dzisiaj, trzeba to ustrojstwo wyłączyć

Robi się to wchodząc w Ustawienia -> Dzisiaj -> zakładka Elementy -> odhaczyć Orange .