Kaiser zawisnął na bootloaderze

• 10 Odpowiedzi
  • 1595 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kaiser zawisnął na bootloaderze
« dnia: Styczeń 18, 2009, 20:23:31 »
Witam wszystkich forumowiczów!
Mam pewien problem z moim Tytnem II. Kupiłem do niego nową kartę pamięci i chciałem odinstalować wszystkie programy (zainstalowane na starej karcie). Po odinstalowaniu wszystkich zrobiłem soft reset, ale ku mojemu zdziwieniu zamiast ładowania systemu zobaczyłem tryb bootloadera. Zrobiłem po tym hard reset i palm normalnie się włączył, jednak po automatycznym zainstalowaniu customizacji zresetował się (jak to zwykle się dzieje) i znowu włączył się bootloader. Teraz już nawet nie mogę zrobić hard resetu. Wgrałem jeszcze raz ten sam ROM (bez żadnych błędów podczas wgrywania), ale nic to nie zmieniło. W PDA miałem zdjętą blokadę CID i simlocka. Rom od HTC WM6.0. Proszę o pomoc co z tym zrobić.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 20:26:04 wysłana przez artivicz »

Odp: Kaiser zawisnął na bootloaderze
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2009, 22:28:07 »
Spróbuj wgrać inny rom...
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 21, 2009, 17:26:25 »
Dzisiaj jak wróciłem do domu to palmtop normalnie mi się włączył, zrobił customizację i zresetował, ale wtedy pozostał tylko bootloader. Wgrałem dla odmiany rom od htc wm6.1, ale to samo.
W bootloaderze mam następujące napisy, może to coś podpowie:
KAIS130   MFG
SPL-1.0.OliPof
CPLD-8

------
Jak pda leży nie włączone przez parę godzin to można je normalnie włączyć, ale po pierwszym resecie włącza się tylko bl. Jak w mtty dam polecenie boot to normalnie się włącza, ale po resecie włącza się tylko bl. Jak mam normalnie włączonego wm i podłączam palma do kompa to tel się zawiesza na parę sekund (nie działają żadne klawisze) i po chwili na kompie pojawia się komunikat "Nie rozpoznano urządzenia USB", a tel się odwiesza.
Może ktoś pomóc? Bo już nie mam pojęcia co z tym zrobić...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2009, 17:32:42 »
mój znajomy miał podobny przypadek - opisany w temacie http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=108393.0
niestety dalszy ciąg był taki że kaiser trochę pochodził ale problem powrócił i ostatecznie skończył w serwisie gdzie wymienili płytę główną

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2009, 18:03:38 »
Kapitan Pazur , właśnie przeczytałem ten temat, jednak wydaje mi się, że u mnie problem jest trochę inny, ponieważ w dowolnym momencie można włączyć pda przez komendę boot w mtty. Chociaż może się nie znam :) A gwarancji niestety nie mam... :(

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 22, 2009, 11:03:51 »
w razie potrzeby mam cala plyte glowna do kaisera, z tym ze musialbys jedynie przelutowac gniazdo usb ze swojej bo w mojej jest uszkodzone, poza tym jest wszystko ok.

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 23, 2009, 19:35:31 »
Właśnie zauważyłem, że przy włączaniu pda, jeśli pojawia się bootloader to dosłownie na 0,5 sekundy pojawia się białe tło z napisem:
"Loading...

No Image File"
Po tym pojawia się bootloader.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2009, 19:50:22 »
w tym "moim" kaiserze też tak samo było

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 24, 2009, 19:54:52 »
zanim oddasz go do naprawy to wgraj inne radio miałem problem podobny wgrywał się rom ładnie niby wszystko cacy a potem lipa pomogło wgranie radia akurat ja tak miałem

*

Offline prz3m0

• 32
  • Id quod me non necat facit me fortiorem
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 24, 2009, 20:06:27 »
Miałem podobny przypadek
z tą różnicą, że nawet przez mtty się nie chciało zabotować

przy SR zawieszał się na BL
aby go uruchomić wyciągałem baterię, robiłem SR jeden za drugim i tak na zmianę przez dwa dni :) a kiedy w końcu postanowił wstać to wyczyszczony i przy customizacji znowu automatyczny SR i znowu to samo :)

ja nie potrafiłem nic na to zaradzić ale dobry znajomy za pomocą mtty i how to z xda pozbył się badblock-ów (nie mam pojęcia co to jest) po tym raz tylko miałem ten sam problem i aktualnie wszystko jest ok

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 25, 2009, 12:46:19 »
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Spróbuję z innym radiem i poszukam na xda.