Kaiser z sieci Orange

• 5 Odpowiedzi
  • 735 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kaiser z sieci Orange
« dnia: Czerwiec 21, 2008, 15:26:52 »
 Witam,

Więc mam już tego Kaisera, niestety z sieci Orange. Niestety, gdyż operator wrzucił do tego telefonu jakąś dziwną nakładkę, która jest kiepska jak nie wiem co. Nie mogę jej zdjąć, więc pomyślałem, że wgram nowy system, i czytając forum dużo pochlebnych opini usłuszałem o RUU_Kaiser_HTC_PLK_3.29.464.0_radio_sign_25.83.40.02_1.65.16.25_Ship.zip tym.

Znalazłem oczywiści na RapidShare, ale niestety wersja Free nie działa (na obrazku jest 6 cyfr a wprowadzić można 4), a Premium odpada dla jednorazowego użycia.

Ogromna więc prośba, czy ktoś już próbował zdjąć/wyrzucić tę Orange'owską nakładkę na system lub może wrzuci mi ten plik na inny serwer, aby mógł go spokojnie ściagnąć.
Mam tez pytanie, dlaczego przed wgraniem powyższego trzeba wgrać HardSPL? Nie czaję za bardzo tego, gdyż słownictwo jakie używane jest przy okazji wyjaśnień jest ogólnie mówiąc mało dla mnie zrozumiał.

Będę wdzięczny za pomoc, bo nie mogę przenieść danych z mojego Artemisa i już się cieszyć tym Cesarzem.

Pozdrawiam
Robert

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Kaiser z sieci Orange
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2008, 15:37:20 »
1. Pisz we właściwym dziale
2. Aby nie mić obrandowania Orange wystarczy nie pozwolić na ładowanie ustawień po HR oraz uzyć KT
3. Abyściągać z RS trzeba wybierać cyfry/litery ze znaczkiem kota
4. Twój Kaiser ma CID-locka na Orange - aby wgrać inny ROM - musisz obejść to ograniczenie wgrywjąc HradSPL ( poczytaj to było wielokrotnie wałkowane)
5.RS jest na razie chyba najlepszym serwerem - zwłaszcza dla uzytkowników o zmiennym IP
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2008, 19:53:53 »
Wielkie dzięki,

SIM Locka mam już zdjętego. Rozumiem skrót HR ale KT to już zbyt dalekie uproszczenie, więc jeżeli możesz lekko rozszerzyć będę wdzięczny.

Pozdrawiam.
Robert
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2008, 19:56:03 wysłana przez SopelaR »

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 21, 2008, 20:24:46 »
KT= Kaiser Tweak
potrzebna zgoda

*

Offline magnuss

• 38
  • Omnia + 5310i
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 21, 2008, 21:02:58 »
Podłącze sie pod wątek bo tez walczylem z ich nakładka i już prawie wygrałem. Aktualnie zainstalowalem htcHome od Diamonda tylko nie moge nigdzie znalesc takiej skorki ktora zmienilaby mi kolor paska staru i tego dolnego ba sam home jest czarny a te paski niebieskie. No chyba, że sie to jakoś inaczej przestawia w niewiadomy mi sposob :D
Kupie internet, oferty posylac na PW ;)

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 21, 2008, 21:14:07 »
ustawienia->osobiste->today pierwsza zakładka wybierasz motyw