Może zanim zrobisz HR pozbądź się samego Kaiser Tweaka ?
A przed wywaleniem przywróć wszystkie ustawienia na domyślne.
Rozumiem, że ustawienia w Tweaku: Call -> Ringtone nie zmieniałeś ?
Kaiser Tweaka używa pewnie z 80% obecnych tu użytkowników Kaisera, a nikt nie zgłaszał podobnego problemu, może więc problem leży gdzie indziej?
Pozbyłem się KaiserTweaka - nie pomogło.
Potem zainstalowałem go ponownie i wszystko ustawiłem w nim na defaultowe wartości.
To również nie pomogło - okazało się, że przyczyną braku wyświetlania kto dzwoni i samego dzwonka
było wcześniejsze zainstalowanie Touch 3G Dialera z xda-developers...
Po jego zainstalowaniu zaraz zainstalowałem KaiserTweaka i stąd myślałem, że to on namieszał.
Przywróciłem w nim wszystkie ustawienia, na których mi zależało i nie popsuło to dzwonka.
Natomiast powstał drugi problem

Po usunięciu tego fatalnego dialera zniknęła mi ikonka baterii z paska zadań - miałem zainstalowane ikonki wskaźnika baterii te:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=89901.msg595072#msg595072Na dodatek ikonka symbolizująca antenę jest widoczna w połowie - obcięta jest jej prawa połowa - tak jakby została
przesłonięta razem z ikoną baterii kawałkiem paska zadań

.
Natomiast w dialerze orange'owym pojawiła się ikonka w pełni naładowanej baterii (sic!) ta z tego doinstalowanego zestawu
tuż nad nazwą wyszukiwanego kontaktu

.
Nie pomaga ani reinstalacja pakietu z tymi ikonkami, ani zmiana w KaiserTweaku dialera na standardowy windowsowy i potem z powrotem
na orange'owy.
przypomina mi to wątek
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=89901.0lecz rozwiązania nie znalazłem.
ostatecznie będzie HR dzisiaj jak wrócę do domu z pracy - niby błahostka, ale strasznie denerwuje.
Napisane: Marzec 28, 2008, 10:04:00
htc album + nadavi drivers+ fix do aparatu ten zestaw może blokować sygnał połączeń niewiem czemu tak się zdarza 
HTC Album miałem zainstalowany od kilku dni - wersję polską mobiego.
fixu do aparatu jeszcze nie instalowałem, jedyne co zmieniłem w tej kwestii, to tzw. rotate bug, za pomocą KaiserTweaka.
nadavi drivers też jeszcze nie wrzuciłem.

HR to ostateczność, bo trochę czasu spędziłem na instalację aplikacji i ustawienie całości...
A przy okazji - jak wygląda sprawa reinstalacji AutoMapy po HR?
Przy rejestracji licencję przypisałem do karty - czy ta licencja znajduje się w katalogu AM w jakimś pliku,
który wystarczy zgrać na bok? Czy może lepiej nie usuwać w ogóle katalogu z AM i nadinstalować AM?
A może usunąć cały katalog i wykonać instalację AM podająć seriala z karty? czy AM przy takiej reinstalacji
będzie żądała nowego seriala i konieczny będzie kontakt z supportem?
Napisane: Marzec 28, 2008, 10:09:44
wlasnie sprawdzilem, co bylo przyczyna zaniku dzwonka i nie wyswietlania informacji kto dzwoni.

po hard resecie pierwsze co zrobilem to zainstalowalem dialera Touch 3G Dialer - no i to on jest przyczyna

wiec teraz kolejny HR i wlasnie rozpoczynaja sie poszukiwania ladnego, funkcjonalnego i nic nie psujacego dialera.
Napisane: Marzec 28, 2008, 16:49:36
od ostatniego postu eksperymentowalem z roznymi dialerami,
znalazlem nawet calkiem przyzwoitego 3G podmieniajacego skiny windzianego dialera,
ale - ciekawostka - po instalacji na mojej oranzadowej kajzerce nie mam przyciskow 3G.
http://www.zombienexus.net/portal/GL_Display.asp?SEC=3&EntryID=513tylko ten dialer nie popsul wyswietlania sie przychodzacego polaczenia i dzwonienia,
pozostale popsuly.
moze ktos z Was ma caba albo linka do dzialajacego na oranbułce standardowego HTC Dialera?
Fajnie by bylo gdyby mial 3G - ale niekoniecznie....
albo moze jakies skiny do podmiany tych bijacych po oczach pomaranczy...

ostatecznie przyjdzie sie pogodzic z tym brzydkim dialerem.... :/
EDIT:ok, jesli ktos ma tylko celne strzaly z dobrym dialerem niech zapodaje,
mi juz przestalo sie chciec szukac i zostaje przy standardowym windzianym dialerem z nieco zmodyfikowanym wygladem (ten z powyzszego linku).
robie ostatni HR i instaluje wszystko to co mialem dzialajace i przydatne do tej pory

.
Napisane: Marzec 28, 2008, 21:47:46
no i juz wiem, co powodowalo znikniecie ikony baterii z paska zadan i to, ze tylko lewa polowa ikonki anteny byla wyswietlana

.
I tu sie zdziwicie: KaiserTweak!

a konkretniej powodowalo to ustawienie: Today Screen -> Title Bar - Battery/Clock -> Clock

przy ustawieniu Today Screen -> Title Bar - Battery/Clock - Battery (Def/Adv) wszystko jest wyswietlane poprawnie.

takze juz wiem, ze hard reset byl zbedny - ale cos - cale zycie czlowiek sie uczy

a najlepiej sie uczyc na swoich bledach