Kaiser + WM 6.1 - wielki problem!

• 11 Odpowiedzi
  • 894 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline errol

• 23
Kaiser + WM 6.1 - wielki problem!
« dnia: Kwiecień 10, 2009, 18:23:51 »
Kupiłem Kaisera z wgranym WM6.0 z Orange (oryginalnie z salonu) i chodził wyśmienicie (kupiłem na allegro ale był nie używany). Nie zacinał, nie zawieszał się.
Wgrałem sobie WM 6.1 oryginal HTC i mam problemy, bo czasem zdarzy się tak, że pracuje normalnie i szybko i tu nagle, z niczego, zaczyna zacinać, straaaasznie dłuuuuugo reaguje na dotyk, jeśli w ogóle zareaguje, trwa to tak z minute i potem znowu jest dobrze (od razu) a po jakimś czasie znowu zacina. Cholera wie co jest grane, kombinowałem z różnymi softami, ROMami, (zależy mi na 6.1), instalowałem Manille, różne inne rzeczy, soft do czyszczenia RAMu i rejestru i nic to nie pomogło. Po prostu mój Kaiser często ma zacinki i opóźnienia. Co mam zrobić, żeby tego nie było? Jak ten problem rozwiązać?
Dodam, że jak piszę na klawiaturze to ogólnie nie zacina (niektórzy chyba mają za dużo kleju pod nią?) ale jak zaczyna się wieszać, to i klawisze reagują z dużym opóźnieniem lub w ogóle się nie wstukują, gdy piszę szybko.

Odp: Kaiser + WM 6.1 - wielki problem!
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2009, 18:28:46 »
spróbuj wgrać inny rom , bo widać ten szybko zamula działanie. Flashowanie nie boli  :E

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2009, 18:44:26 »
A jaką masz wersję HardSpl , Radia ?
Do tego ROM-u muszisz użyć innych niż miałeś(wgrałeś )
potrzebna zgoda

*

Offline errol

• 23
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2009, 19:13:16 »
I znowu to samo, chciałem sprawdzić wersję i zaczęło zacinać. Muszę bardzo mocno nacisnąć na ekran i przytrzymać, żeby weszło do menu (wyświetlacz mam 100% dobry, to wina softu) - i nie chodzi mi tu o przycisk X.

To co mam:
WM 6.1 Professional
ROM Special - stworzony przez jednego z amatorów gotowania, znaleziony gdzieś na forum

To, co wyświetla się przy włączaniu:

- 1.65.16.25
- 25.83.40.02H
- 3 Special

*

• 7793
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2009, 19:21:15 »
To szybko do czytania FAQ - masz tam wszystko opisane . Ale musisz przeczytać aż zrozumiesz - dopiero wtedy się zabieraj za zmianę.
potrzebna zgoda

*

Offline errol

• 23
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 10, 2009, 19:38:11 »
Heh, fajnie, ale ja wszystko to wiem. No przynajmniej to, że nie mam CID ani SIMlocka, (bo normalnie wgrywam inne ROMy). Chcę jedynie cieszyć się szybko działającym Kaiserem z takim ROMem, jaki ja sobie wybiorę. No chyba że coś przeoczyłem w tym FAQ, ale raczej wątpię.
Drogi jas_pik, czy możesz powiedzieć konkretnie co mam zrobić? W sensie co masz na myśli, co może mi pomóc?

*

Offline szymon74

• 291
  • Sprzęt: Asus P750,HTC Kaiser, Wizard, Samsung SGH-U900,  Nokia E51, Samsung Nc10 iPlus, PSP 1000, iPod Classic plus sterta gratów w szufladzie
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 10, 2009, 19:59:42 »
Wgraj inne radio np. 1.65.24.36. Polecam też rom z serii HyperDragon. Są bardzo szybkie. Robiłeś wo gule HR?
Visca el Barca

*

• 7793
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 10, 2009, 20:07:08 »
Ja zaś polecę albo naszego Makusa albo PdaCornera - do tego odpowiedni Spl i Radio i nie będziesz miał mrożeń - a wszystko będzie szybko
potrzebna zgoda

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 10, 2009, 20:40:31 »
Ja na orydinalnym HTC WM 6.1 i reszcie jak w sigu nie mam mrożeń.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 10, 2009, 22:02:39 »
Przede wszystkim moglbys korzystac z forumowej szukajki bo tematow na temat mrozen bylo kilka rozwiazan tego problemu tez.

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 10, 2009, 22:33:52 »
przerabiałem to samo - szlak mnie trafiał z mrożeniami. PO zmianie HARDSPL na 3.56 (musiałem przez JUMPSPL - inaczej nie chciało zabanglać) jak ręką odjął i to na wielu różnych romach

co ciekawe autor romu Special twierdzi że ten mrozi na 3.56 - mam od tygodnia i nic takiego nie zauważyłem

*

Offline errol

• 23
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 11, 2009, 16:12:50 »
No panowie dzięki wszystkim za pomoc, ale mam jeszcze jedną prosbę, trochę odbiegnę od tematu. Przegrzebałem cale forum i po prostu się zgubiłem.
Podajcie mi proszę linki do POLSKIEGO ROMu Makus v.6 (ew. v.7) lub HyperDragon III (ew. IV) oraz do odpowiedniego Radia i HARDSPL dla każdego z nich.
Tak znam opcję SZUKAJ ale przejrzałem już tyle linków i nic! A musi być PL, skoro stworzył to rodak :)
Dziękuję wam bardzo.