Kaiser w Orange i Plusie?

• 145 Odpowiedzi
  • 18750 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sapa

• *
  • 65
  • Sprzęt: P910i --> Kaiser
Odp: Kaiser w Orange i Plusie?
« Odpowiedź #120 dnia: Grudzień 02, 2007, 22:57:12 »
a jak obecnie wyglada sprawa z tym co wczesniej donosilo XDA ze wgranie ROMu na kaisera z orange UK powoduje zablokowanie wszystkich kart sim? sprawa zostala juz wyjasniona?

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #121 dnia: Grudzień 04, 2007, 00:14:45 »
a jak obecnie wyglada sprawa z tym co wczesniej donosilo XDA ze wgranie ROMu na kaisera z orange UK powoduje zablokowanie wszystkich kart sim? sprawa zostala juz wyjasniona?

Tak - na naszym forum bylo takze o tym cos niecos wspomniane. Wystarczy wgrac HardSPL.
Napisane: Grudzień 03, 2007, 10:48:22
Witam :)

HTC TyTN Imperator II-gi odebrany :)

I jedna watpliwosc moge rozwiac: Orange nie dostaje (przynajmniej po tych trzech modelach, ktore mialem w dloni - 2 wczesniej, 1 aktualnie) gorszych jakosciowo modeli z tasmy produkcyjnej HTC. Moj egzemplarz wyglada na idealny i taki tez prawie jest :)

Jedyne felerki to lekko ocierajacy jog dial (da sie z tym zyc, zreszta i fabrycznie HTC daje taki 'fjuczur') - choc przynajmniej wciska sie w miare precyzyjnie - oraz trzy klawisze (zielona sluchawka, w i lewy kursor), ktore maja slabszy klik od pozostalych. Co ciekawe, rzad klawiszy pod ekranem nie rusza sie za bardzo :) Podswietlenie oczywiscie dosyc nierownomierne, ale bez tragedii - ot, obszar numeryczny jest oswietlony nieco lepiej.

Reszta dziala praktycznie bez zarzutu - nic nie skrzypi, nic sie nie ugina, slowem jestem naprawde zadowolony z hardware'u.

Wyposazenie Orange'owe jest naprawde dobre - zestaw samochodowy sklada sie z uchwytu, palaku (wraz z przyssawka) na ktory zaklada sie tenze uchwyt (a do niego z kolei wklada Tytana) oraz ladowarka samochodowa. Automapa jest na plytce oraz na karcie (1 GB - wiec w zasadzie mamy i troche miejsca na karcie gratis, takze nawet problem braku karty zostal zalatwiony). Jest dodatkowy rysik, ktorego na poczatku nie moglem znalezc (co sie okazalo, tkwil glebiej w futerale : ), a o ktorym Orange nie wspomina na pudelku (pomyslalem wiec przez chwile, ze moze nie dolaczaja - blad! ; ). I teraz spodziewalem sie, ze bedzie to wyposazenie niefirmowe, kiepskiej jakosci.
Tymczasem jest to oryginalna ladowarka samochodowa (taki jak tutaj w lewym dolnym rogu obrazka - http://www.expansys.com/htc/p_htc_item.aspx?i=159378) HTC oraz uchwyt (http://www.expansys.com/htc/p_htc_item.aspx?i=154356) i palak (http://www.expansys.com/htc/p_htc_item.aspx?i=142060) Herberta Richtera :) Tylko sie cieszyc :)

Oczywiscie software juz tak nie cieszy - ale po odpowiednim zgraniu i przygotowaniu ROMa Orange, kiedy tylko uznam to za stosowne, wgrywam oryginalny HTC (albo ENG, albo PL - obaczymy). I tyle :D

Aha - od 24tego stycznia mozna kupic tylne obudowy (ta standardowa nie jest jakos SUPER solidna IMHO... - to taka krotka refleksja podczas otwierania luku baterii) od HTC/Expansys - to do pelnego odbrandowania ;)

Za pare dni napisze cos wiecej jak bedzie troche czasu, czekam na Ultra Cleara Brando i pare innych rzeczy :)

W miedzyczasie moze wgram fotki w 7M, ale moj upload jest zalosny, wiec to troche potrwa.

Pozdrawiam.

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Kaiser, iPod Touch, Garmin Forerunner 205, PSP :-)
« Odpowiedź #122 dnia: Grudzień 04, 2007, 14:36:21 »
Czy po wylaczeniu home screena Orange widzimy standardowy HS HTC? Czy Orange nie wycielo przypadkiem TouchFlo? Mozesz napisac cos wiecej o brandingu Orange niz tylko to, ze zmieniono ikonki?

pozdro,
acid

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
  • Sprzęt: TP 2
« Odpowiedź #123 dnia: Grudzień 04, 2007, 22:09:34 »
na allegro zaczęły się pojawiać wersje z orange'a, tylko nie wiadomo czemu sa w podobnej cenie co oryginały.

Soulscythe: jak tam zabawa z Tytanem orange'owym ??

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #124 dnia: Grudzień 05, 2007, 22:44:05 »
Hej. Niestety okres przedswiateczny w mojej pracy (ubezpieczenia) oznacza prace prawie-ze non-stop, wiec wybaczycie, ze bede pojawial sie tutaj rzadziej i pisal krocej. Na dodatek net mi siada, a poza tym czas wolny tez mam na co przeznaczyc - przede wszystkim na testowanie Kaisera :)

Niemniej jednak jestem zadowolony - i to bardzo. Nie zaluje, ze nie kupilem w wolnej sprzedazy - jedynym problemem na srednia (ale nie dluzsza) mete bedzie simlock, ale i to sie zdejmie jak sie skonczy gwarancja - nie mam na to parcia. I tak nosze jeszcze Nokie 6310i (ponad trzyletnia, ale noszona w etui Krusella wyglada jak mint funkiel nowka sztuka ;D), ktora simlocka juz dawno nie ma, wiec nie ma zadnego problemu.

Na razie uzywam Tytana w charakterze PDA - jutro dostane wreszcie (kurier DHL mial dzis problemy :P) folie Brando Ultra Clear i bede mogl zdjac folijke HTC (bo cienka jest ona, jak za przeproszeniem dupa weza :> - i oczywiscie za krotka, 'gumowa' oraz beznadziejnie odbija swiatlo) oraz doczekam sie zmiany drugiego numeru na zloty (poprzez Profita (nie ocipialem jeszcze, zeby placic 1500 brutto :D) - juz 6 dni w Orange to zmieniaja, bo osoba odpowiedzialna za to byla na ...urlopie... apokalipsa ;p), wiec bede korzystal juz z pelni dobrodziejstw naszego ukochanego terminala :)

Czy po wylaczeniu home screena Orange widzimy standardowy HS HTC? Czy Orange nie wycielo przypadkiem TouchFlo? Mozesz napisac cos wiecej o brandingu Orange niz tylko to, ze zmieniono ikonki?

1) Nie ma HomeScreenu HTC - jest tylko HTChomeplug na ekran Today. Sa za to (i dzieki Bogu) rozliczne softy autorstwa HTC (tj. Comm Manager (uff), Audio Manager, aplikacja aparatu fotograficznego, QuickGPS, rejestrator glosu, Zip, menedzer aplikacji (do zamykania na 'trwale' (uff) - fajne jest zamykniecie na amen programu poprzez prawy klik na iXie jego zamykajacym :) ) Ewentualnie moze cos jeszcze, ale z programow i ustawien to _chyba_ wszystko.

2) TouchFLO jest zaimplementowane i dziala OK.

3) Wolne jest ok. 71 MB ROMu, wiec niby nie jest zle - ale IMHO system jest za malo responsywny, wiec zapewne ROM HTC na dluzsza mete jest lepszym pomyslem. Raczej w wersji PL, choc musze uslyszec opinie porownawcze ROMu HTC angielskiego i polskiego.
Po zmianie ustawien reorientacja ekranu jest szybsza, ale dalej zbyt wolna. Czasami potrafi sie takze zaciac :P (wtedy remedium to zamkniecie i otworzenie ponowne). Ikony sa raczej brzydkie, ale to kwestia subiektywna. Kalkulator zdobywa nagrode szitu roku, a dzwonki kandyduja do najbardziej obciachowych, jakie slyszalem :D (choc paradoksalnie nie te Orange'owe - tam sa dzwieki, ale z 7miu bodajze podoba mi sie tylko jeden :) ). Hitem tlumaczenia jest 'falujacy ton klawiatury' - dla niewtajemniczonych (lol ;) ) tlumacze, ze chodzi o wlaczenie/wylaczenie i ewentualna zmiane dzwieku wysuwania i wsuwania klawiatury :D. Z kolei RAMu jest tez sporo, w tej chwili nieco ponad 126,5, tymczasem na poczatku bylo nieco mniej, niz 130 MB. Co do podswietlenia, mozna spokojnie dzialac na 3cim (na 10) stopniu podswietlenia. Faktycznie brak jest calkowitego wygaszenia - jest tylko opcja wylaczenia ekranu poprzez krotkie wcisniecie zasilania. Ale to wiadomo. Aha - i jest BARDZO energooszczedny. Przy pracy jako PDA, z lekkim uzyciem BT, WiFi (bez GPSa dzisiaj) zuzyl mi 5 (sic! - slownie: PIEC) %/procent baterii. No tylko tak trzymac... Z zupelnie innej beczki, bardzo czekam na przetestowanie opcji dzwonka: najpierw wibracja, potem dzwonek - moim zdaniem strzal w dziesiatke.

na allegro zaczęły się pojawiać wersje z orange'a, tylko nie wiadomo czemu sa w podobnej cenie co oryginały.

Kazdy chce pewnie zarobic przed gwiazdka : P (ale juz nie kazdy wie, ze taki egzemplarz jest w zasadzie pelnoprawnym produktem : )

Tak w ogole, pod recenzja Jakuba pojawily sie takie dyrdymaly, ze sie mozg lasuje.

Przyklady:

1) MaDuch, 4 grudnia 2007 15:23 [*.internetdsl.tpnet.pl]
Dla mnie "minusem" Kaisera jest też to, że każdy, nawet minimalny, ruch wysuwaną klawiaturą powoduje wybudzenie PDA.

W rezultacie bateria zużywa się znacznie szybciej niż byłoby to możliwe.
W TyTNie tego nie było!

---
G prawda, Tytan wlacza sie u mnie dopiero, gdy odsuwajac sie klawiature pokaze sie polowa napisu Tab.

Co z kolei jachu podsumowal, ze u niego po wysunieciu o 1/4 : o
Widac kazdy ma inaczej ? Nie ma w kazdym razie problemu z zuzyciem energii - z takimi rzeczami to do serwisu :P

2) GrzegorzM, 5 grudnia 2007 15:05 [*.internetdsl.tpnet.pl]
Niestety "baboli" jest więcej niż podał autor artykułu:
- najbardziej irytujący: po włączeniu zawsze na pierwszy plan wchodzi "today". (Może ktoś wie jak to wyłączyć - HELP!!!)
- otwarcie foderu Windows Eksploratorem plików zajmuje bagatela 1minute i 50 sekund!!!

---
BEZEDURA. I jedno i drugie.
a) Wlacza sie ZAWSZE ten ekran, na ktorym ostatnio bylismy. Mam na mysli wylaczenie ekranu, a potem wlaczenie - czy to poprzez klawisz Power, czy odsuniecie klawiatury. Mozna oczywiscie i inaczej skonfigurowac klawisze (np. ze bez blokady wlacza Kaisera kazdy klawisz) ale ja preferuje na razie taka metoda. Chyba, ze mowimy o CALKOWITYM wylaczeniu urzadzenia, ale wtedy to juz jest sztuczne tworzenie problemu, bo WSZYSTKIE urzadzenia mobilne tak maja. Tylko duzy Windows otworzy jakies okna eksploratora (syfnego zreszta) i t p., ale to juz UMPC i wzwyz, wiec malo mobilne ; )
b) Kolejne wciskanie kitu - albo do serwisu z nim. U mnie trwa to dokladnie 3,5 przy wlaczonej opcji "Pokaz wszystkie pliki" a 3 przy tej opcji wylaczonej.

Co ciekawe, nie mam za bardzo laga klawiatury opisywanego na xda-dev. Ale moze sie jeszcze pojawi po wgraniu ROMu HTC ; ) (lol)

Jakby cos, to pytajcie - postaram sie odpowiadac, ale jak szybko - nie wiem.

Pozdrawiam! :)

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #125 dnia: Grudzień 06, 2007, 00:01:58 »
A zrzucisz ROM ?
potrzebna zgoda

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #126 dnia: Grudzień 06, 2007, 00:13:51 »
Jasne! - ale obawiam sie, ze najwczesniej w polowie przyszlego tygodnia, najpewniej w przyszly weekend (15.-16.). Do tego czasu moze troche dam rade ogarnac prace. A jak wiadomo - robota nie Golota - nie ucieknie :)

Pozdrawiam :)

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #127 dnia: Grudzień 07, 2007, 12:57:40 »
Mam pytanie czy Orange dorzuca jakąkolwiek folię na ekran? Bo nie wiem czy już teraz kupować folię, czy jeszcze poczekać.
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #128 dnia: Grudzień 07, 2007, 13:06:08 »
dorzucaja, ale tak samo tandetna jaka dorzucaja do vario w erze, zamow juz sobie brando :)

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
  • Sprzęt: BYŁ >>> HTC P3300 Artemis jest HTC KAISER :)
« Odpowiedź #129 dnia: Grudzień 07, 2007, 13:15:55 »
a orientował się jaka jest cena i jakie warunki zakupu Kaisera w Plusie ??? bo mojej narzeczonej za kilka mieisęcy się kończy umowa i może by przedłużyła umowe i wzieła Kaisera :P rachunki miesięczne w kwocie od 75 do 100zł.

ciekawe jakby to było w plusie i ile by kosztował ???? bo w moim miescie nie ma salonu jest tylko punkt Plusa i tam raczej nie są zorientowani co to PDA a co więcej co to KAISER :-|

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #130 dnia: Grudzień 07, 2007, 14:09:57 »
zwierzak2003: to, co jest 'dorzucone' w zestawie to folia HTC, a nie Orange czy Ery :) Stad taka 'wspaniala' jak napisalem wyzej (nie czytales chyba posta ?) Jest takze w oryginalnym zestawie sprzedaznym... i oczywiscie jest zalosna.

Tylko Brando :P

Endriuszka: Powiem Ci tak - HTC TyTN II pod jakakolwiek nazwa oficjalnie _nie ma_ w Plusie. Jedynie poprzez partnera handlowego pt. Vobis, ewentualnie Vobis Mobile (adresy/telefony na ich stronce). Jednak tak naprawde jedyna sensowna cena na ten terminal to w firmowce - i to wysokiej :P

Ceny w firmowkach sa dalej dokladnie takie same, jak poltora miesiaca temu
(tj. http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=81647.msg538917#msg538917 ).

Ceny w planach indywidualnych sa wyzsze... o ile wyzsze, nie wiem, ale zawsze roznice wynosily te pareset zlotych. Ergo to nie sa zbyt dobre wiadomosci dla Ciebie, przykro mi.

*

Offline ELMUNIO

• **
  • 130
  • Sprzęt: HTC KAISER
« Odpowiedź #131 dnia: Grudzień 07, 2007, 23:34:33 »
A jak wygląda sprawa licencji na Automape, czy jest ona przypisana do karty? Tak chyba było w przypadku m650. A jeśli tak, to czy można ją przenieść na urządzenie?
ROM: Plemnik v1.0 - 6.5.5 bulid 23563

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #132 dnia: Grudzień 08, 2007, 10:03:48 »
Można przenieść na inna kartę, kumplowi wysiadła dodawana karta do m650, poszedł do salonu co dalej ?? kazali mu zostawić kartę z fonem i oni wyślą do serwisu. Wiec olał ludzi z salonu, napisał parę maili do automapy i mu pomogli, teraz automape ma na nowej karcie.

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
  • Sprzęt: HD2 : TyTN II : HTC Tornado : SG TAB7 : SG NOTE
« Odpowiedź #133 dnia: Grudzień 08, 2007, 15:23:56 »
A jak wygląda sprawa licencji na Automape, czy jest ona przypisana do karty? Tak chyba było w przypadku m650. A jeśli tak, to czy można ją przenieść na urządzenie?

Przy instalacji AutoMapy przeniosłem licencję na urządzenie, bo to chyba najrozsądniejsze wyjście biorąc pod uwagę wielkość standardowej karty pamięci (1GB).

Automapa działa bez zarzutu, kłopot natomiast miałem na miplo.pl, bo mając dwie Automapy (mam jeszcze Wizarda) nie ma możliwości ściągać uaktualnień z jednego konta. Po kontakcie z Miplo utworzyłem drugie konto i jest ok.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #134 dnia: Grudzień 21, 2007, 09:31:16 »
Mam dwa male pytanka dt. instalacji AutoMapy.

Zainstalowalem aplikacje w pamieci urzadzenia, ale w miedzyczasie dokupilem karte SanDiska (oczywiscie niesmiertelne 6 GB :P).

I teraz pytanie: jak przeniesc AutoMape (mapy i reszte) z karty domyslnej (1 GB) na dokupiona (6 GB) ? Wystarczy przerzucic dane ?

I drugie pytanie: poniewaz wersja AutoMapy, jaka dostaje sie w Orange to 4.1.2, a najnowsza wersja (juz sciagnieta na dyszczor) to 4.5.1, powstaje drugie pytanie - jak wlasciwie umiescic ja na karcie pamieci (SanDiska 6 GB, 'oczywiscie') ?
Bedzie tutaj zapewne wymagany ActiveSync, jak mniemam ?

Prosilbym o pomoc w obydwu kwestiach, dzieki z gory! :)

« Odpowiedź #135 dnia: Grudzień 21, 2007, 09:52:59 »
Mam dwa male pytanka dt. instalacji AutoMapy.

Zainstalowalem aplikacje w pamieci urzadzenia, ale w miedzyczasie dokupilem karte SanDiska (oczywiscie niesmiertelne 6 GB :P).

I teraz pytanie: jak przeniesc AutoMape (mapy i reszte) z karty domyslnej (1 GB) na dokupiona (6 GB) ? Wystarczy przerzucic dane ?

I drugie pytanie: poniewaz wersja AutoMapy, jaka dostaje sie w Orange to 4.1.2, a najnowsza wersja (juz sciagnieta na dyszczor) to 4.5.1, powstaje drugie pytanie - jak wlasciwie umiescic ja na karcie pamieci (SanDiska 6 GB, 'oczywiscie') ?
Bedzie tutaj zapewne wymagany ActiveSync, jak mniemam ?

Prosilbym o pomoc w obydwu kwestiach, dzieki z gory! :)

Witam
jezeli instalke AM przypisales do urzadzenia a nie do karty, mozesz sobie skopiować dane na nowa karrte i powinno dzialac ale po co?
mi sie instaluje cala AM Eu ( prawie 2 GB) w czytniku USB na karcie 6 GB Scandiska 4minuty i 31 sek.....
i smiga :)
polecam tez przypisanie licencji do karty , to wygodniejsze, bo wbrew pozorom karte szczegolnie duza ( a za taka mozna uwazac 6 GB) zmienia sie rzadziej niz urzadzenie.
Napisane: Grudzień 21, 2007, 09:51:17

Soulscythe: jak tam zabawa z Tytanem orange'owym ??
Orange cene ma nizsza, swoj na allegro kupilem za 1740zł....
poza tym w komplecie dostajesz:
uchwyt samochodowy
ladowarke samochodowa
karte pamieci 1 GB
automape
wszelkie te dodatki są warte kilka set zlorych ( sama AM to coanjemniej 250zl).
mozesz rozkompletowac i sprzedac.
zdjecie simlocka zajelo mi 20 minut i kosztowalo 105zl ( 20 funtów).

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #136 dnia: Grudzień 21, 2007, 10:04:17 »
Dzieki, przerzuce w takim razie dane. Pozostaje jeszcze pytanie drugie - w jaki sposob zaktualizowac AutoMape 4.1.2 do 4.5.1 ? Jakas konkretna procedura ?

Dzieki z gory za odpowiedz :)

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #137 dnia: Grudzień 21, 2007, 10:26:29 »
Dostałeś płytę do AM?
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #138 dnia: Grudzień 21, 2007, 10:30:44 »
Dostałeś płytę do AM?

Tak, dostalem.

Sciagnalem takze zip (jednak w formie .exe-ca) wazacy 121 MB, czyli uaktualnienie z mapami - ze stronki AutoMapy. No i bede sie dzisiaj z tym bawil, ale nie wiem na razie jak to ugryzc :)

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #139 dnia: Grudzień 28, 2007, 20:48:30 »
Daj znać jak sobie poradziłeś

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #140 dnia: Grudzień 28, 2007, 21:33:27 »

Ale czy to jest jakis problem w ogole? Tez dostalem AM z Orange do Kaisera, zainstalowalem i zarejestrowalem z przypisaniem do karty, sciagnalem update, dalej krok po kroku wg instalatora, wskazanie karty i upgrade gotowy.

pozdro,
acid

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
« Odpowiedź #141 dnia: Grudzień 29, 2007, 19:13:03 »

Ale czy to jest jakis problem w ogole? Tez dostalem AM z Orange do Kaisera, zainstalowalem i zarejestrowalem z przypisaniem do karty, sciagnalem update, dalej krok po kroku wg instalatora, wskazanie karty i upgrade gotowy.

Czy "firmowo" automapa z Orange jest już nagrana na tej 1GB dostarczonej karcie i jeśli tak to czy można przerzucić zawartość na inną kartę (6GB) i bez problemu aktualizować automapę ?

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #142 dnia: Grudzień 29, 2007, 21:36:49 »

Czy "firmowo" automapa z Orange jest już nagrana na tej 1GB dostarczonej karcie i jeśli tak to czy można przerzucić zawartość na inną kartę (6GB) i bez problemu aktualizować automapę ?

Tak, Automapa dodawana w Orange nagrana jest na microSD 1GB. Przy wlozeniu karty do Kaisera rozpoczyna sie instalacja. Nastepnie dochodzisz do rejestracji mapy - mozesz wybrac przypisanie licencji do karty lub do urzadzenia. Jezeli przypiszesz do karty (ja tak zrobilem) a pozniej chcesz przeniesc program na wieksza karte, musisz napisac maila do supportu automapy z opisem sytuacji - wtedy bardzo szybko zareaguja i odblokuja kod do ponownej rejestracji (ja prosilem w sumie 2 razy, przed i po aktualizacji, reagowali w ciagu 24h). Mozesz od razu przypisac licencje do urzadzenia - wtedy nie powinienes miec takich problemow i - jak mysle - zwykle skopiowanie folderow automapy na nowa, wieksza karte powinno zalatwic sprawe. Tak to dziala np z Navigonem.

pozdro,
acid

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
« Odpowiedź #143 dnia: Grudzień 29, 2007, 22:04:56 »
A gdyby od razu (nie wkładając karty do urządzenia) przekopiować zawartość dołączonej karty na drugą - o większej pojemności i dopiero wówczas już tą 6GB włożyć do Kaisera i rozpocząć instalację to "zaskoczy" ?
Wolałbym przypisać licencję do karty niż do urządzenia.

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #144 dnia: Grudzień 29, 2007, 22:06:47 »
A gdyby od razu (nie wkładając karty do urządzenia) przekopiować zawartość dołączonej karty na drugą - o większej pojemności i dopiero wówczas już tą 6GB włożyć do Kaisera i rozpocząć instalację to "zaskoczy" ?
Wolałbym przypisać licencję do karty niż do urządzenia.

Nie wiem, mysle ze powinno dac rade. Sprobuj.

*

Offline razor777

• **
  • 160
  • Sprzęt: Nokia 9300, FS T810, HTC Tytn II, HTC Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #145 dnia: Grudzień 30, 2007, 11:32:01 »
Przecież AM jest nie zarejestrowana więc możesz wgrać na dowolny nośnik. Obecnie i tak trzeba ściągnąć najnowszą wersję i od początku instalować lub aktualizować.
Pozdrawiam
    razor