Cezaro: niestety dlatego, ze wolalem (takze) Idee. Nie zrozum tamtego osobiscie - wg mnie interpretacja tamtego textu byla jasna, ale doprecyzowuje

Po prostu chcialbym, zeby Idea byla dalej Ideą

Swoja droga, dzisiaj jestem szczesliwy z konkretnego powodu: udalo mi sie dogadac z handlowcem i przedluzam umowe

Kaisera biore za nieco ponad 440 zl (niestety - znizki na telefon poszly sie skutecznie j*** (do zapewne poczatku stycznia) a i tak te znizki, ktore wzialem sie nie kumuluja z ewentualnymi na telefon) - czyli cena, jaka BYLABY dla wlaczonego pakietu e-mail (9,76 brutto/8 netto) i umowy 30m, ale udalo sie dogadac co do tego

Umowa owszem, jest na 30 miesiecy (a nawet 32, bo wlacze niedlugo pakiet 3G (tj. 50 zl do wykorzystania na transmisje danych, wideorozmowy i MMSy) - a w koncu Kaiser jest wymarzonym sprzetem do korzystania z takich technologii), ale ale - ze znizka 40 % na pierwsze 12 miesiecy oraz z Tanimi Polaczeniami (mowimy o OdF 320) za 1 zl netto miast 5 zl netto na caly okres umowy. Do tego sluchawka BT Motoroli - pewnie pojdzie na Allegro za paredziesiat zlotych. Mialem i inne warianty - np. 45 dodatkowych minut do wszystkich sieci (wymienne w Tanich Polaczeniach oraz podchodzace pod Nieskonczony Kapital Sekund), pakiet 100 SMSow i inne uslugi, ale uznalem redukcje kosztow za priorytet

Kaiser jest juz w magazynie zgodnie ze slowami przedmowcow, brandowany graficznie tylko z tylu obudowy (czyli po staremu), natomiast ROM Orange'a PL PODOBNO ma byc niezbyt inwazyjny. Zobacze jak uwierze.
Odbior za podsrednictwem kuriera za max 10 dni (okres realizacji), a wiec jak sadze od poczatku do konca przyszlego tygodnia. Oczywiscie dokumenty standardowe (NIP, REGON, KRS), dowod i co najwazniejsze PIECZATKA ; ) Az trzy razy przypominali mi o tej pieczatce, lol.
Dobra rzecza jest to, ze w ciagu 10 dni moge zwrocic Kaisera w przypadku wystapienia wady (i podobno sa bardzo tolerancyjni w tej kwestii), przy kurierze sprawdze od razu zawartosc zestawu sprzedaznego i co wazniejsze, stan fizyczny urzadzenia (oraz powierzchownie jego dzialanie). Co prawda odsylalbym na wlasny koszt, ale ewentualna ponowna przesylke do mnie otrzymalbym juz na ich.
Co jeszcze... jesli ktos bedzie pierwszy, niech opublikuje jakis post n/t ROMu Orange. Jesli ja bede pierwszy, postaram sie naszkicowac porownanie do ROMu HTC - mialem w koncu korzystac z Kaisera na oryginalnym ROMie, wiec jakis tam sens bedzie to mialo. Postaram sie takze wgrac dump ROMu, choc moje lacze ma slabiutki uplink (w przeciwienstwie do downlinka), wiec moze to troche potrwac (albo po prostu bede zmuszony przejsc sie do kafejki, co potrwa jeszcze dluzej.)
Pozdrowki.