Kaiser w Orange i Plusie?

• 145 Odpowiedzi
  • 18745 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
  • Sprzęt: TP 2
Odp: Kaiser w Orange i Plusie?
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 22, 2007, 22:30:38 »
W styczniu przedluzalem abo indywidualny w erze i kupilem vario II cos kolo 800zl (cena na allegro wtedy taka jak teraz Vario III) przy abonamencie 2xuniwersalna, dostalem 75% rabatu na vario i 33% na abo. Byly polaczenia roamingowe i srednia podskoczyla wiec mogli cos takiego dac. Teraz znajomej sie konczyla i przy sredniej 100zl nie mogli dac takiego rabatu na telefon (vario III). Dlatego uwazam ze era ma lepsza propozycje niz orange.

Te dodatkowe minuty a aktywacji bez telefonu sa po wykorzystaniu pakietu glownego i tylko do orange, rok temu byly na rowni wykorzystywane, a nie jak teraz i rabat byl 30% nie 20 jak teraz - przy umowie rocznej.
Abonenci orange beda dlugo jeszcze placic za przebrandowanie z Idei w ktorej wg. mnie bylo lepiej.

Co do wygladu vario-kaiser to sie zgodze, ale stwierdzilem ze nie bede doplacal 7stowek do wygladu, zas rom nie brandowy sie z czasem wgra.
Logo ery usunalem zanim odpalilem - koszt 3zl (tyle kosztowal cukier)  :grin:

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 23, 2007, 09:56:11 »
Logo ery usunalem zanim odpalilem - koszt 3zl (tyle kosztowal cukier)  :grin:
Zużyłeś cały kilogram czy jedną kostkę  :mrgreen:
potrzebna zgoda

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
  • Sprzęt: BYŁ >>> HTC P3300 Artemis jest HTC KAISER :)
« Odpowiedź #92 dnia: Listopad 23, 2007, 12:54:16 »
zbliza mi się koniec umowy i byłam zapytac w Orange (obecnie miąłem abo 55zł) i zaproponował mi Kaiser-a za około 1400zł przy abonamnecice 130zł i upuście 100netto. kazali troche pocszekać i dowiadywac się, bo wg nich upust 100netto to za mało i mówią zeby poczekaĆ !!!

moim zdaniem to cena przy abo 130zł >>> 1400zł to chyba duża :( :( :(

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #93 dnia: Listopad 23, 2007, 17:58:21 »
przy abo 130zł >>> 1400zł to chyba duża
ale jako indywidualny klient max dostaniesz 200zl rabatu, ja z indywidualnym planem nie porywalbym sie na ten telefon 24 mies x 130zl = 3120 + 1400 czyli 4520 do zaplaty :D Ktos powie ze juz sa wliczone uslugi, ale to mnie dalej nie przekonuje. Dodatkowo nie dotaniesz tego fona w propozycji, beda mowic ze nie maja. Lub tylko dla nowych aktywacji maja.

Zużyłeś cały kilogram czy jedną kostkę

Cukru zuzyłem tylko pare ziarenek :mrgreen:

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #94 dnia: Listopad 23, 2007, 18:28:01 »
Przed chwilą widziałem w TVN7 reklamę Kaisera w Orange dla firm od 1 zł :)
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #95 dnia: Listopad 23, 2007, 20:42:08 »
Cezaro: no niestety, musze sie z Toba zgodzic co do Idei - gdyby nie bylo brandu, wyszlibysmy na tym lepiej. Przeciez pierwsze taryfy biznesowe Orange byly gorsze od poprzednich Idei - i ten stan rzeczy trwal przez ponad rok, az do wprowadzenia (Nowego) Orange dla Firm (miast taryf "Firma"). Po drodze jeszcze byla "Top Firma" ktora byla poniekad udana (dla uzytkownikow uzywajacych wideorozmow (50 min do Orange w ramach planu) oraz transmisji danych (100 MB) - jednak to wszystko w cenie 200 netto ;) , ale tez pojawila sie po dlugim okresie...

Co do dodatkowych minut do Orange, to podobno kiedy sie dzwoni do Orange od poczatku okresu rozl., to wykorzystywane sa na poczatku... Podobno, bo nie jestem tego akurat pewien.

MaDuch: w OdF 600 to 'kazdy' moze za zlotowke ; ) Tylko, ze nie mamy tutaj USA i minuty z jednego konta nie sa uzywane na wszystkich numerach... bo tak, to bym zrobil jeszcze aktywacje w najnizszym abo i nie byloby problemu.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #96 dnia: Listopad 23, 2007, 21:05:33 »
... nie mamy tutaj USA i minuty z jednego konta nie sa uzywane na wszystkich numerach... bo tak, to bym zrobil jeszcze aktywacje w najnizszym abo i nie byloby problemu.

póki co ;) sądząc po expose   :grin:   :mrgreen:

a na powaźnie to ja po prostu poinformowałem, że nie dość, że Orange oferuje to jeszcze reklamuje. I to w tv.

O nic więcej minie chodziło. I tak ani w Erze ani w Orange go nie kupię bo jestem "dodatni"  :proud:, a najprawdopodobniej kupię go na rynku, nie koniecznie polskim :)
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #97 dnia: Listopad 24, 2007, 07:38:04 »
Cezaro: no niestety, musze sie z Toba zgodzic
dlaczego niestety ?? :)

Co z tego ze reklamuja go jak nie maja, obdzwonilem moje miasteczko, lublin i nie maja - zaznaczalem ze interesuje mnie aktywacja w odf320 lub 600, nigdzie nie mieli - zreszta n95 ktora reklamowali swego czasu tez nie mieli.

Pamietam jak swego czasu kumpel dostawal smsy na swojego popa o roznych promocjach - poszedl do salonu wypytac sie o jedna z tych "promocji" - pracownik powiedzial, iz ludzie dostaja szybciej info o promocjach niz oni. Nie wiem czy to prawda ale sadzac po dostepnosci kaisera i n95 oraz ich reklamowaniu sadze ze pracownik mial racje.

*

Offline corck

• *
  • 97
  • Sprzęt: Wizard, Xperia, Touch HD, Hero
« Odpowiedź #98 dnia: Listopad 26, 2007, 15:30:12 »
Byl u mnie dzisiaj handlowiec, ponoc TYTNII jest juz we Wro (tak mowil) ale on mi zadnego rabatu nie mogl udzielic. A ceny sa za wysokie. Nic nie wiedzial o rzekomych obnizkach. Tak wiec poki co czekam do stycznia...

*

Offline yachu

• *
  • 65
« Odpowiedź #99 dnia: Listopad 27, 2007, 16:25:32 »
Dzwoniła dzisiaj do mnie babka z orange i mówiła że ma dla mnie Kaisera na stanie magazynowym (mam na firmę i niedługo kończy mi się umowa :)) 913 zł przy moim planie taryfowym albo 600coś jak wykupie pakiet email 10mb miesiecznie danych za 10zł. Póki co powiedziałem że poczekam do stycznia, może stanieją troszkę ale w każdym bądź razie informuję że już są :)

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 27, 2007, 20:03:07 »
Mój Kaiser też już czeka w magazynie. Za 3 tygodnie będę podpisywał umowę i w końcu dostanę go w swoje łapki ;)
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 27, 2007, 23:41:01 »
Cezaro: niestety dlatego, ze wolalem (takze) Idee. Nie zrozum tamtego osobiscie - wg mnie interpretacja tamtego textu byla jasna, ale doprecyzowuje :) Po prostu chcialbym, zeby Idea byla dalej Ideą :)

Swoja droga, dzisiaj jestem szczesliwy z konkretnego powodu: udalo mi sie dogadac z handlowcem i przedluzam umowe :)

Kaisera biore za nieco ponad 440 zl (niestety - znizki na telefon poszly sie skutecznie j*** (do zapewne poczatku stycznia) a i tak te znizki, ktore wzialem sie nie kumuluja z ewentualnymi na telefon) - czyli cena, jaka BYLABY dla wlaczonego pakietu e-mail (9,76 brutto/8 netto) i umowy 30m, ale udalo sie dogadac co do tego :)

Umowa owszem, jest na 30 miesiecy (a nawet 32, bo wlacze niedlugo pakiet 3G (tj. 50 zl do wykorzystania na transmisje danych, wideorozmowy i MMSy) - a w koncu Kaiser jest wymarzonym sprzetem do korzystania z takich technologii), ale ale - ze znizka 40 % na pierwsze 12 miesiecy oraz z Tanimi Polaczeniami (mowimy o OdF 320) za 1 zl netto miast 5 zl netto na caly okres umowy. Do tego sluchawka BT Motoroli - pewnie pojdzie na Allegro za paredziesiat zlotych. Mialem i inne warianty - np. 45 dodatkowych minut do wszystkich sieci (wymienne w Tanich Polaczeniach oraz podchodzace pod Nieskonczony Kapital Sekund), pakiet 100 SMSow i inne uslugi, ale uznalem redukcje kosztow za priorytet :)

Kaiser jest juz w magazynie zgodnie ze slowami przedmowcow, brandowany graficznie tylko z tylu obudowy (czyli po staremu), natomiast ROM Orange'a PL PODOBNO ma byc niezbyt inwazyjny. Zobacze jak uwierze.

Odbior za podsrednictwem kuriera za max 10 dni (okres realizacji), a wiec jak sadze od poczatku do konca przyszlego tygodnia. Oczywiscie dokumenty standardowe (NIP, REGON, KRS), dowod i co najwazniejsze PIECZATKA ; ) Az trzy razy przypominali mi o tej pieczatce, lol.

Dobra rzecza jest to, ze w ciagu 10 dni moge zwrocic Kaisera w przypadku wystapienia wady (i podobno sa bardzo tolerancyjni w tej kwestii), przy kurierze sprawdze od razu zawartosc zestawu sprzedaznego i co wazniejsze, stan fizyczny urzadzenia (oraz powierzchownie jego dzialanie). Co prawda odsylalbym na wlasny koszt, ale ewentualna ponowna przesylke do mnie otrzymalbym juz na ich.

Co jeszcze... jesli ktos bedzie pierwszy, niech opublikuje jakis post n/t ROMu Orange. Jesli ja bede pierwszy, postaram sie naszkicowac porownanie do ROMu HTC - mialem w koncu korzystac z Kaisera na oryginalnym ROMie, wiec jakis tam sens bedzie to mialo. Postaram sie takze wgrac dump ROMu, choc moje lacze ma slabiutki uplink (w przeciwienstwie do downlinka), wiec moze to troche potrwac (albo po prostu bede zmuszony przejsc sie do kafejki, co potrwa jeszcze dluzej.)

Pozdrowki.

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
  • Sprzęt: HD2 : TyTN II : HTC Tornado : SG TAB7 : SG NOTE
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 28, 2007, 19:42:03 »
Wczoraj przedłużyłem umowę z Orange na kolejne 24 m-ce, mam ab. Firma 1000.
Otrzymałem Kaiserka + "AutoMapa" w "Propozycji"za 1,22zł plus jakieś dodatkowe minuty i SMS  :ok:
Teraz czekam na kuriera, podobno do 10 dni roboczych.

Opłacało sie czekać i twardo upierać się że HTC albo nic  :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2007, 19:44:10 wysłana przez Kolagi »

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 28, 2007, 20:36:30 »
przy tym abo to jedynie musiałeś czekać bo i tak byś go miał za złotówkę hehe było jeszcze słuchawkę BT sobie zażyczyć.

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
  • Sprzęt: HD2 : TyTN II : HTC Tornado : SG TAB7 : SG NOTE
« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 28, 2007, 20:56:20 »
przy tym abo to jedynie musiałeś czekać bo i tak byś go miał za złotówkę hehe było jeszcze słuchawkę BT sobie zażyczyć.

Jeszcze tydzień temu na pytanie o HTC słyszałem zmieszane głosy i odpowiedź "nie wiem", także po aktywnej "Propozycji" od 3 miesięcy i telefonach z Orange średnio raz w tygodniu w końcu mam co chciałem i na półtora roku spokój  :smile:

Żal tylko starego, dobrego Wizarda, to był, a raczej jeszcze jest  najlepszy "telefon"  jaki do tej pory miałem.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #105 dnia: Listopad 29, 2007, 08:30:13 »

Jeszcze tydzień temu na pytanie o HTC słyszałem zmieszane głosy i odpowiedź "nie wiem", także po aktywnej "Propozycji" od 3 miesięcy i telefonach z Orange średnio raz w tygodniu w końcu mam co chciałem i na półtora roku spokój  :smile:

Cezaro ma racje. Chodzilo tylko i wylacznie o dostepnosc towaru w magazynach. Stad tez mowili "nie wiem" pytani o dostepnosc badz mozliwosci przedluzenia - bo informacje byly dostepne dopiero od poczatku tego tygodnia... ; ZAWSZE jednak mogli podac ProPozycje (cene terminalu, oferte uslug etc.). Przy planie rzedu 300 netto nawet placac rachunki z maksymalnym mozliwym opoznieniem (tj. po przyslaniu informacji o niechybnym wylaczniu numeru przed terminem tego wylaczenia ^^) i tak dostanie sie KAZDY telefon za zlotowke. BYC MOZE (i tylko, jesli juz) nadchodzaca takze w Orange (z tego, co slyszalem...) Nokia E90 (czy ewentualnie ktorys z 'ekskluzywnych' modeli typu. 8800, 8600 albo inne Vertu ;) - choc takie modele nigdy nie byly nie pojawily sie w Orange, wiec mozna tylko gdybac) nie bedzie w takiej cenie (tj. za 1 netto / 1,22 brutto) w takim planie (tj. Firma 1000 / Orange dla Firm 600 albo podobne) - ale mocno w to watpie.

A swoja droga, zostajesz przy aktualnym planie ? Bo jesli tak czynisz, to placac praktycznie takie same pieniadze (-1 netto za Tanie Polaczenia w przypadku Orange dla Firm 600) (chyba, ze masz aktywny jeszcze pakiet dodatkowych minut do Orange albo i wszystkich sieci, wtedy potrafie to zrozumiec) - nie najmniejsze w koncu - dostajesz 100 minut do Ery/Plusa/Playa ALBO 500 minut do Orange/stacjonarek mniej. Nie mowiac juz o tym, ze po wyczerpaniu tych minut (goracy miesiac ? ; ) stawka zarowno poza jak i do sieci (ta ostatnia interpretowana jako do Orange ORAZ stacjonarnych) jest o 10 groszy netto tansza - tez nie bez znaczenia. Drozsze sa tylko wideorozmowy, ale przy intensywnym korzystaniu z tej uslugi to juz sie kupuje pakiet 3G albo decyduje na ewentualne podobne rozwiazanie (bo zdecydowac sie na Top Firme 800 juz nie mozna, zreszta pewnie mialbys tam za malo minut sadzac po Twoim wyborze taryfy).

« Odpowiedź #106 dnia: Listopad 30, 2007, 20:12:09 »
Cezaro, ja swojego wziąłem wlasnie w Lublinie 3 dni temu w tartfie odf 600. N95 tez mieli.   

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 01, 2007, 08:22:45 »
Cezaro, ja swojego wziąłem wlasnie w Lublinie 3 dni temu w tartfie odf 600. N95 tez mieli.   

Pytanko i prosba - pytanko najpierw: co dostales oprocz telefonu za zlotowke ? :) (przedluzenie umowy czy nowa aktywacja ?)

I prosba: czy moglbys zrobic mini-test porownawczy w stosunku do oryginalnego ROMu HTC (jesli miales (dluzsza) stycznosc) ? Ewentualnie - zrobic zdjecia w wysokiej rozdzielczosci tylu obudowy oraz menu terminala ? Tj. ekran startowy, menu ustawienia (kazde podmenu, oczywiscie jesli jest wiecej elementow niz jedna strona, to z paskiem przewijania odpowiednio ustawionym) oraz programy (takze przewiniete) ?
I opisac subiektywne odczucia oraz realne pomiary dzialania - tj. jak szybko on dziala, jakie sa predkosci zmiany orientacji ekranu, wlaczania, czy nie ma on zadnych problemow - jesli tak, to jakie e t c.

Dzieki z gory.

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Kaiser, iPod Touch, Garmin Forerunner 205, PSP :-)
« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 01, 2007, 15:40:48 »
Witam,

To moze jeszcze ja cos dorzuce w tym watku. Wczoraj przedluzalem umowe z Orange i dostalem Kaisera za 1 zl przy planie Platinum na 24 miesiace. Dodakowo dostalem za darmo pakiet transmisji danych 10zl. Ogolnie mam duze rachunki wiec abonament 200zl (+10 za ubezpieczenie telefonu) nie jest problemem - i tak place wiecej miesiecznie; nie jestem w stanie obnizyc oplat poniewaz wiekszosc z nich generuje w roamingu. Pod koniec tygodnia mam spodziewac sie kuriera. Nie wiem tylko czy zostawic sobie kaisera czy sprzedac go i kupic Toucha Duala. Do nawigacji i internetu/komunikacji via WiFi uzywam N560 wiec mysle ze mniejszy, dotykowy telefon jest lepszym rozwiazaniem. Podejme decyzje kiedy 'podotykam' Kaisera i poczytam wiecej opinii.

pozdrowienia,
audio

Napisane: Grudzień 01, 2007, 13:28:55

To moze jeszcze ja cos dorzuce w tym watku. Wczoraj przedluzalem umowe z Orange i dostalem Kaisera za 1 zl

Heh, wlasnie doczytalem ze przy brandowanych romach Kaiser bardzo zwalnia itd. Czy ktos ma juz Kaisera z polskiego Orange? Jak sprawuje sie ten ROM? Czy jest szansa za niewielkie pieniadze na zamiane romu na czysty, oryginalny HTC?

bede wdzieczny za info,
acid

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #109 dnia: Grudzień 01, 2007, 17:43:01 »

I prosba: czy moglbys zrobic mini-test porownawczy w stosunku do oryginalnego ROMu HTC (jesli miales (dluzsza) stycznosc) ? Ewentualnie - zrobic zdjecia w wysokiej rozdzielczosci tylu obudowy oraz menu terminala ?

Jeżeli cię zadowolą zdjęcia oraz film nakręcony moim vario to wrzuce na jakiego rapidshare albo cos w tym stylu, bo byłem w salonie orange, i bawiłem się orange'owym kaiserem.

Powiem tak, z zewnątrz ładniejszy od vario ale w środku nie. Ikonki jakieś nie bardzo itp.
przede wszytskim reoreiantacja ekranu trwa dłuuuuzej niż w vario.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #110 dnia: Grudzień 01, 2007, 18:31:04 »
Jeżeli cię zadowolą zdjęcia oraz film nakręcony moim vario to wrzuce na jakiego rapidshare albo cos w tym stylu, bo byłem w salonie orange, i bawiłem się orange'owym kaiserem.

Powiem tak, z zewnątrz ładniejszy od vario ale w środku nie. Ikonki jakieś nie bardzo itp.
przede wszytskim reoreiantacja ekranu trwa dłuuuuzej niż w vario.

Zadowola - wrzucaj smialo :) Lepsze to przeciez niz nic, prawda ? :)
Ikonki ikonkami, predkosc/plynnosc pracy istotniejsza. Na szczescie reorientacja to nie jedyna skladowa... no ale daje pewien wyznacznik.

Ale to tylko potwierdza moje zdanie, ze z czasem (po tym, jak juz bedzie sie mialo w miare 'bezawaryjny' egzemplarz) wgranie oryginalnego ROMu HTC jest obowiazkowa sprawa (ja jeszcze pozniej wraz z bateria (moze juz 1800 mAh ?) dokupie tylna nakladke i po brandzie nie zostanie ani sladu :) ). Jeszcze tylko simlocka zdjac, ale po dwoch latach (wczesniej raczej nie planuje...) raczej z tym tez nie powinno byc problemu. Przynajmniej tak sadze :D

Kaiser z Orynżady....
« Odpowiedź #111 dnia: Grudzień 01, 2007, 18:37:33 »
Właśnie odebrałem swojego Kajzerka z Orynżady.
Branding Orange jest fatalny.

Jak wgrać oryginalny ROM, nawet angielski?? Będzie o niebo lepszy niż brandowany przez Oranżadę...
No i skąd wziąć oryginalny ROM?
Przeglądałem xda-dev... ale jest tam tyle tych ROMów, że się pogubiłem....

pozdr,
Bacownik

*

Offline soulscythe

• 379
Odp: Kaiser z Orynżady....
« Odpowiedź #112 dnia: Grudzień 01, 2007, 18:42:39 »

Jak wgrać oryginalny ROM, nawet angielski?? Będzie o niebo lepszy niż brandowany przez Oranżadę...
No i skąd wziąć oryginalny ROM?
Przeglądałem xda-dev... ale jest tam tyle tych ROMów, że się pogubiłem....

pozdr,
Bacownik

Pamietaj, zeby najpierw sie zabezpieczyc (tj. zrobic dump :) ), bo w przypadku problemu z aparatem nie bedzie do czego wracac :P

« Odpowiedź #113 dnia: Grudzień 01, 2007, 18:45:58 »
A czym zrobić DUMPa? jakim softem?

pozdr,
Bacownik

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #114 dnia: Grudzień 01, 2007, 20:24:30 »
A czym zrobić DUMPa? jakim softem?

Tutaj masz wszystko opisane:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=83294.0

Generalnie to jeszcze nie bedzie forma finalna ROMu - trzeba go jeszcze jakos przerobic, aby byl w postaci 'uzywalnej', a takze przed wgraniem innego ROMu (a takze tego z Orange PL z powrotem) trzeba wgrac tzw. HardSPL.

Jednak mozesz byc pewny, ze wtedy zostanie dodany nowy watek i przyklejony (oczywiscie istotny jest potem upload np. .RARa na np. RapidShare, ale to sprawa dosc jasna ;) ), wiec na pewno warto.

Co do szczegolow - prosze nie do mnie, gdyz nie jestem w tej materii zbyt lotny, ale totalne podstawy zrozumialem :)

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Kaiser, iPod Touch, Garmin Forerunner 205, PSP :-)
Odp: Kaiser z Orynżady....
« Odpowiedź #115 dnia: Grudzień 01, 2007, 21:16:27 »

Jak wgrać oryginalny ROM, nawet angielski??

Bardzo prosze opisz swoje zmagania ze zmiana ROMu z Orange PL na oryginalny HTC - oczywiscie kiedy juz zaczniesz. Cos czuje ze tez bedzie mnie to czekalo w najblizszym czasie wiec bede wdzieczny za wskazowki/rady jak to zrobic zeby dobrze dzialalo..

pozdro,
acid

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #116 dnia: Grudzień 02, 2007, 09:28:32 »
http://rapidshare.com/files/73600820/foto.rar
http://rapidshare.com/files/73599911/film.rar

Film i fotki menu oraz ustawien itd. Mialem go przez chwile w rekach ale zauwazylem ze rom ery jest szybszy, vario z plusem i pogoda spb na plupicie szybciej zmienia orientacje ekranu niz kaiser-orange bez niczego (no orange'owa wtyczka standardowo).

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #117 dnia: Grudzień 02, 2007, 17:02:52 »
Film i fotki menu oraz ustawien itd. Mialem go przez chwile w rekach ale zauwazylem ze rom ery jest szybszy, vario z plusem i pogoda spb na plupicie szybciej zmienia orientacje ekranu niz kaiser-orange bez niczego (no orange'owa wtyczka standardowo).

Ogromne dzieki za dane! :)

Generalnie zauwaz jedna prawidlowosc - zmiany orientacji ekranu jest tak naprawde wolny tylko przy... glownym ekranie, czyli Orange Menu. Poza jest juz o wiele lepiej. Jesli wiec wylaczy sie ten wynalazek (Ustawienia->Osobiste->Dzisiaj ... :) ), to na pewno wplynie to pozytywnie na predkosc dzialania. Natomiast rzeczywiscie - ikonki takie pomaranczowe, zrobione na ich modle, mnie rowniez nie podeszly. Predkosc dzialania satysfakcjonujaca, ale po tym, co widzialem, nie mozna ocenic w stopniu zbyt wiazacym. Jutro sam to sprawdze na wlasnej skorze ^^

Mam tylko taka sprawe: fotka IMAG0034.jpg na gorze prezentuje jakby krzywo wysunieta klawiature. Myle sie, czy faktycznie udalo Ci sie ja tak ustawic ? (domyslam, ze moze jest to mozliwe, ale trzeba by sie postarac).

I idac dalej ta mysla - czy w porownaniu do oryginalnego produktu HTC wersja brandowana przez Orange ma jakies wady, niedorobki konktrukcyjne ? Z tego co widze - nie, ale odczucie empiryczne dzialania to juz zupelnie inna sprawa, niemozliwa do oddania czesto nawet na filmach. Przynajmniej w przypadku tych egzemplarzy, z ktorymi miales do czynienia.

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #118 dnia: Grudzień 02, 2007, 22:05:48 »
fotka o której piszesz jest zrobiona z położoną obudową tylną, ona nie była założona stąd ta nierówność. Co do opoźnień w orientacji to bez orange'oweg menu również działa wolniej niż na samym menu, ale nieznacznie szybciej niż przy włączonym ichnim menu. Nie nakręciłem tego bo dopiero później wpadłem na to aby wyłączyć ich menu i sprawdzić szybkość, a czasu na nakręcenie filmiku jużnie było.
Ale ikonki są wg. mnie co najmniej brzydkie.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #119 dnia: Grudzień 02, 2007, 22:42:43 »
fotka o której piszesz jest zrobiona z położoną obudową tylną, ona nie była założona stąd ta nierówność. Co do opoźnień w orientacji to bez orange'oweg menu również działa wolniej niż na samym menu, ale nieznacznie szybciej niż przy włączonym ichnim menu. Nie nakręciłem tego bo dopiero później wpadłem na to aby wyłączyć ich menu i sprawdzić szybkość, a czasu na nakręcenie filmiku jużnie było.
Ale ikonki są wg. mnie co najmniej brzydkie.

Dzieki za przejasnienie sytuacji.

A co do powyzszej oceny - da sie  z tym zyc do czasu, kiedy wgra sie ROM HTC :) (niezaleznie od tego czy oryginalny, czy polski :) - czyli jakis miesiac or so :D