Kaiser w Orange i Plusie?

• 145 Odpowiedzi
  • 18689 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
Odp: Kaiser w Orange i Plusie?
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 10, 2007, 23:31:02 »
Wiem teraz ile moge powiedziec - dostalem na to pozwolenie :P. Jakby co, to bedzie wiadomo kiedy pojsc juz do salonu, zeby dokonac przedluzenia umowy/aktywacji nowej - dla wielu taki deadline byl zapewne cenna informacja, wiec postanowilem podac do wiadomosci. Tylko tyle i az tyle : P

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
  • Sprzęt: TP 2
« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 11, 2007, 15:18:10 »
Informacja finalna - dotyczy pojawienia sie ww modeli w cennikach. Ceny znam (ale nie pamietam wszystkich, a pytalem tylko od 160 wzwyz), jednak nie moge podac (wybaczcie, jestem slownie zobowiazany wobec dobrego znajomego) moge powiedziec tyle, ze uzytkownicy OdF 320 i wzwyz beda na pewno zadowoleni ;)

Ja natomiast nie jestem słownie zobowiązany i dobry znajomy  :mrgreen: powiedział, że mogę rozpowszechnić cenę (która i tak już jest w necie):
Bez umowy: 2699zł
ODF 160: 1340,78zł
ODF 320: 913,78zł
ODF 600: 1,22zł

enjoy :)

*

Offline sapa

• *
  • 65
  • Sprzęt: P910i --> Kaiser
« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 11, 2007, 16:11:30 »
domyslam sie ze ceny podane z Vatem, wiadomo o cenie dla taryfy ODF 80? patrzylem na stronce orange ale jakos nie potrafie tego znalezc:) w cenniku nie ma

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 11, 2007, 16:30:53 »
ceny z vatem, znam aby te ceny, "dobry znajomy" mi podeslal aby te ceny, w cenniku orange ich jeszcze nie ma, piszac ze sa w necie nie mialem na mysli strony orange, tam sie wszystko ukazuje z kilkudniowym opoznieniem jak i w salonach. Szybciej sa reklamy w TV niz wiedza cos pracowanicy o tym, dziwne. Ja pytalem wczoraj w firmowce orange to mi odpiedziano ze nie moga jeszcze podac cen. Dopiero za kilka dni, czyli jak pisze soulscythe bedzie to 13 list. Ciekawe jakie beda ceny w propozycji.

*

Offline yourek

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC touch pro, HTC HD Mini,LG
« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 11, 2007, 17:17:43 »
Wlasnie ukazala sie oferta Orange we Francji na szczescie  nie jest tak brzyki  jak w Erze, miejmy nadzieje ze i w Orange Polska  bedzie taki sam jak we Francji !,

http://www.orange.fr/bin/frame.cgi?u=http%3A//estore.orange.fr/stores/prospects/ma_selection.jhtml%3FpProcess%3DprocessTOF%26pTerminalProdIdWithoutNextState%3Dprod3800004

« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 11, 2007, 18:25:48 »
Nie ma to jak dobry znajomy ;)

Pozdrawiam wszystkich "dobrych znajomych" ! ! !

« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 11, 2007, 20:45:52 »
czy poza logiem Orange na tylnej części obudowy i softem tego operatora są  jeszcze jakieś różnice w porównaniu do  tego bezpośrednio od HTC??
bo ja nie widzę, a skoro nie ma, to można śmiało z Pomarańczy brać  :O~

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 11, 2007, 23:22:09 »
No dobra, zamienilem slowo z moim dobrym znajomym (ze tak sie utarlo tutaj mowic :mrgreen: ) i moge dodac reszte danych :)

Pelny zestaw cen (pomijajac Mixa - cena analogiczna, jak w wolnej sprzedazy : )

OdF 40: 1749 netto - 2133,78 brutto
OdF 80: 1499 netto - 1828,78 brutto
OdF 160: 1099 netto - 1340,78 brutto
OdF 320: 749 netto - 913,78 brutto
OdF 600: 1 netto - 1,22 brutto

Ceny dotycza aktywacji 24-miesiecznej. Przy aktywacji 30-miesiecznej ceny sa mniejsze o okolo 200 zl netto - 244 zl brutto.

Jesli chodzi o ProPozycje, to ostatnie informacje sa raczej smutne: Orange zdjal so-called znizke na telefon (do 400 zl netto - 488 brutto) od 6.11 bez podania daty odwolania takiej 'promocji'. Oby to trwalo jak najkrocej. Jak zapewne ktos jeszcze pamieta, bodajze dwa lata (?) temu takze zafundowali nawet lepsza niespodzianke - ponad miesiac przed gwiazdka nie mozna bylo przedluzac umowy w PP _W OGOLE_ - trwalo to jakies 3 tygodnie, po tym czasie sie opamietali :P Aktualnie jedyne rabaty (bez przedstawiciela handlowego, ale to juz zupelnie inna rozmowa ; ) jakie mozna uzyskac to poprzez punkty Profita (nalezy pamietac, ze Profita nie mozna od paru lat rejestrowac na koncie firmowym, jedynie aktywowac na indywidualnym i przeniesc na firmowe - najlepiej prepaid) - niestety jak zwykle w dennym przeliczniku paredziesiat punktow = 1 zl brutto - ORAZ - poprzez aktywacje Pakietu e-mail - tj. kosztujacego 8 zl netto - 9,76 brutto pakiecie 10 MB transmisji danych + bezplatnego przegladanie Orange World (czyli wiekszosc portalu Orange.pl - przy okazji zabawne, jak Plus naglasnia ten swoj portal jako bezplatny (nie mowiac nawet, do kiedy ;D), gdy konkurencja (Play za darmo (glowna strony + czesc podstron), Orange (podobnie, jednak za oplata) oraz Era (nie znam szczegolow, ale cos takiego obilo mi sie o uszy)) tak oferuje podobna usluge... :) ) - przy czym pakiet ten trzeba oplacac 24 miesiace non-stop przez caly okres umowy - w tym przypadku obnizka wynosi 200 netto - 244 brutto. Jest jeszcze opcja wziecia telefonu na 30 miesiecy, ale nie kazdy ma taka mozliwosc - analogicznie do powyzszych cen, powinno byc taniej o +/- 200 zl netto. Ja po rozmowie z przedstawicielem dowiedzialem sie, ze poniewaz spadly rachunki na koncie (na SIMie takze) i poprzez brak obnizek w Orange (tych, o ktorych napisalem na poczatku akapitu), jedyne na co moge liczyc na aktualna chwile to terminal w okolicach zlotowki i... to wszystko. Oj, zawiodl mnie Orange i to srogo, ale nie poddam sie bez walki :P . Zawsze mozna postraszyc konkurencja - w koncu Play bedzie mial Nokie E90 (BARDZO niedlugo) i Toshibe G900 (niedlugo), Era ma m.in. MDA Vario III (zawsze mozna powiedziec, ze juz sie ma tam SIMa i sie przedluzy umowy - a telefony wtedy wiadomo - tansze), jest tez Play z Vobisem (bo ich wlasna oferta telefonow jest raczej cienka). Poza tym idzie gwiazdka.

Listonosz: racja. Tylko i AZ soft operatora, oraz znaczek Orange - ale tylko z tylu, ciekawe czy tak latwo 'zdejmowalny' jak Ery... :D

Powodzenia dla wszystkich z wymiana (mysle, ze warto sie bedzie wstrzymac - zalecalbym) - ewentualnie milych zakupow w nowych aktywacjach od tego wtorku (jak magazyn pozwoli - wiec w raczej duzych miastach ; ) i koniecznie zripujcie ROMa :mrgreen:

Pozdrowki :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2007, 23:37:36 wysłana przez soulscythe »

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 13, 2007, 14:40:00 »
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary/1418/1452441.pdf (24 m)

oraz

http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary/1514/1550999.pdf (30 m)

...ale to juz chyba wszyscy zainteresowani wiedza ;)

W ProPozycji ponoc JESZCZE niedostepny - pewnie pod koniec tygodnia sprawa sie zmieni, jak znam zycie.

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #69 dnia: Listopad 13, 2007, 16:48:54 »
co z tego że będzie dostępny w propozycji jak nie ma rabatu 400zł, mniejszych kwot też :/ chyba zakończy się tak że kupię na necie bo ileż można czekać.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #70 dnia: Listopad 13, 2007, 19:51:39 »
co z tego że będzie dostępny w propozycji jak nie ma rabatu 400zł, mniejszych kwot też :/ chyba zakończy się tak że kupię na necie bo ileż można czekać.

Przeciez o tym napisalem wyzej... niestety, jak wycofali znizke, to od razu polecialy wszystkie kwoty - to jest globalne przeciez. W necie zakup od okolo 2,5k w PL, nawet ponizej 2k sprowadzany. Wrony kracza, ze ten status ze znizkami moze potrwac do konca miesiaca, a nawet nieco dluzej - chcialbym, zeby sie mylily, ale nie jestem za bardzo przekonany, ze bedzie inaczej. Pozostaje uzbroic sie w cierpliwosc :/ Jakby cos sie zmienilo i bede tylko o tym wiedzial, to bede postowal.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #71 dnia: Listopad 13, 2007, 21:16:14 »
ciekawe jaka będize cena w ofercie telefon na raty + co za numer.
Orientujecei się coś w tym temacie?
Mi właśnie wychodzi umowa i zatsnawiam się nad tym rozwiązaniem, nawet kombin uję w ten sposób, że wypowiedziałem umowę i oczekuję na "powolającą" ofertę ... :) Ciekawi mnie czy ORANGE się wysili czy olewka dla klienta, który jest z nimi od 6 lat i ma 4 aktywacje na pryatnym nr i 2 na firmowym ...

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #72 dnia: Listopad 13, 2007, 23:03:09 »
ciekawe jaka będize cena w ofercie telefon na raty + co za numer.
Orientujecei się coś w tym temacie?
Mi właśnie wychodzi umowa i zatsnawiam się nad tym rozwiązaniem, nawet kombin uję w ten sposób, że wypowiedziałem umowę i oczekuję na "powolającą" ofertę ... :) Ciekawi mnie czy ORANGE się wysili czy olewka dla klienta, który jest z nimi od 6 lat i ma 4 aktywacje na pryatnym nr i 2 na firmowym ...

Cena ogolna w wolnej sprzedazy w Orange (powyzej jest takowa) ? Jak dla mnie, nic ciekawego - wolalbym juz wziac "Co za numer" na 24 miesiace i do tego TyTaNa kupowanego w sklepie internetowym na raty - ceny od niecalego 2,5k wzwyz...
Obawiam sie, ze przy takim ukladzie nie tak latwo Ci bedzie walczyc - gdybys mial odwrotnie - 4 firmowe i 2 indywidualne, byloby Ci latwiej. A jeszcze latwiej przy 5 firmowych ; ) (podchodzilbys wtedy juz bez zadnego kombinowania pod dedykowanego konsultanta oraz agenta/przedstawiciela handlowego - co znacznie ulatwia sprawe).

Powodzenia.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #73 dnia: Listopad 14, 2007, 23:17:44 »
Palmtop już zamówiony, termin realizacji, w ciągu miesiąca. W końcu dostanę to urządzonko w moje żelazne łapki ;)
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 15, 2007, 00:00:12 »
Palmtop już zamówiony, termin realizacji, w ciągu miesiąca. W końcu dostanę to urządzonko w moje żelazne łapki ;)

Nowa aktywacja ? Z ciekawosci, w jakim planie taryfowym ?

Sa 'lekkie' problemy z dostepnoscia, ktore powinny sie rozwiazywac stopniowo wraz z uplywem miesiaca. W ProPozycji dalej niedostepny, znizki na tel. dalej brak, przedstawiciel handlowy tez zdenerwowany, bo odchodza mu klienci przez to do konkurencji (ma mniejsze pole do manewru) i prowizje traci. Tez bym sie zdenerwowal... no coz, przed gwiazdka pewnie wezme w wymianie. Albo sie wkurze i kupie za 2,5k a do tego obnizke abonamentu 40 % na caly okres umowy + uslugi - i chrzanic ProPozycje : P

« Odpowiedź #75 dnia: Listopad 15, 2007, 09:58:03 »
Albo sie wkurze i kupie za 2,5k a do tego obnizke abonamentu 40 % na caly okres umowy + uslugi - i chrzanic ProPozycje : P

Wg mnie to rozwiązanie wydaje się całkiem rozsądne. Plusy niebrandowanego egzemplarza są dosyć znaczące.
Gwarancja 2 lata door2door wydaje mi sie lepszym rozwiązaniem niż uzeranie się z ludzmi z Orange.

Moj Kaiser smiga z karta Orange bez zadnego problemu. Co mnie najbardziej zdziwilo - nie wprowadzalem do niego zadnych Orange'owych ustawień, wszystko sciągnął sam po pierwszym uruchomieniu. Teraz czekam tylko na aktywacje Orange Free i zobaczymy jak to sie bedzie sprawdzło.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #76 dnia: Listopad 15, 2007, 18:03:59 »
Albo sie wkurze i kupie za 2,5k a do tego obnizke abonamentu 40 % na caly okres umowy + uslugi - i chrzanic ProPozycje : P

Wg mnie to rozwiązanie wydaje się całkiem rozsądne. Plusy niebrandowanego egzemplarza są dosyć znaczące.
Gwarancja 2 lata door2door wydaje mi sie lepszym rozwiązaniem niż uzeranie się z ludzmi z Orange.

Moj Kaiser smiga z karta Orange bez zadnego problemu. Co mnie najbardziej zdziwilo - nie wprowadzalem do niego zadnych Orange'owych ustawień, wszystko sciągnął sam po pierwszym uruchomieniu. Teraz czekam tylko na aktywacje Orange Free i zobaczymy jak to sie bedzie sprawdzło.

Jak testowalem czystego Kaisera w Vobisie takze nie mialem problemow - no, moze malutki - konfiguracja odpalila mi sie dopiero po zrestartowaniu, nie po wlozeniu SIMa i wlaczeniu urzadzenia. Pod tym wiec wzgledem nie ma zadnych problemow. Nie wydaje mi sie takze, zeby Orange Free dzialal zle. Testy transmisji danych akurat Kaiser przeszedl wysmienicie :)

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 20, 2007, 21:37:50 »
Wg ostatnich informacji - Kaiser ma sie pojawic w sporej ilosci (tj. bedzie w pelni dostepny) na poczatku grudnia (niby 1szy, ale pozyjemy - zobaczymy).

Nie mam natomiast dobrych newsow dla pragnacych przedluzyc umowe w ProPozycji z 'rabatem na telefon' - z tego, co zdazylem sie zorientowac, nie bedzie ona dostepna wczesniej, niz przed 1 stycznia 2008. Naprawde POWAZNIE zaczynam juz rozpatrywac kupno Kaisera z innego zrodla - tylko, ze chcialbym go kupic mozliwie ponizej 2k, najlepiej na raty 0 % (bez ubezpieczenia kredytu po rezygnacji : ) - takie chocby, jak sa w notebooki.pl , ale tylko JEDEN tydzien w miesiacu - wtedy na 10 rat dostajemy kredyt nie z oprocentowaniem 10 %, ale... 0 %. Ubezpieczenie kredytu jest obowiazkowe, ale mozna z niego zrezygnowac po kontakcie z GE Money Bankiem. Efekt - kredyt PRAKTYCZNIE za darmo. Ewentualnie za 1,5k jako jednorazowa platnosc, ale wtedy juz nie z aukcji - sklep w UK tak, eBay.co.uk NIE :)

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 20, 2007, 22:55:20 »
czyli orange zgodnie z zasadami aby orznac, btw. na magazynach Tell'a sa juz kaisery ale krs znajomego z salonu puscil im maila, n95 i tytn II tylko przy nowych aktywacjach, i to 320/600 :) Nie ma to jak sie czyms chwalic a nie miec tego w sprzedazy. Poszukaj kogos wsrod znajomych kto moze wziasc vario III w erze. Co prawda brandowany ale ... :)

*

Offline corck

• *
  • 97
  • Sprzęt: Wizard, Xperia, Touch HD, Hero
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 21, 2007, 00:38:03 »
Mam 2 abonamenty w firmie w orange, jeden konczy sie dzisiaj, drugi 15 stycznia (czyli w druga rocznice zakupu wizarda :) ), rozumiem ze z zakupem kaisera oplaca sie czekac na ProPozycje? na czym to polega? Nie ukrywam, ze jest drogo... 2 lata temu za Wizarda zaplacilem jesli sie nie myle za 399 netto, przy abonamencie orange 200, dzisiaj przy tym samym abonamencie kaiser kosztuje ponad 1000 netto  :worried:

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #80 dnia: Listopad 21, 2007, 08:05:38 »
srednia rachnków - od tgo generuja cene fonów, no i rabaty na telefony, max jest 400zł - na początku chyba było dla nielicznych a ostatnio dla każdego. no poza najniższymi abo pewnie.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #81 dnia: Listopad 21, 2007, 11:46:37 »
srednia rachnków - od tgo generuja cene fonów, no i rabaty na telefony, max jest 400zł - na początku chyba było dla nielicznych a ostatnio dla każdego. no poza najniższymi abo pewnie.

corck: oplaca sie, ale tylko przy wyzszych planach taryfowych (powyzej NOdF 160) i najlepiej rachunkach ponad abonament i to najlepiej sporo.

Dodam tylko, ze jest jeszcze pare czynnikow, ktore liczy system, ale ostatnio maja jakby mniejsze znaczenie (hmm...) - np. ilosc minut przychodzacych z innych sieci (interkonnect w koncu musza placic : ), generalna struktura wydatkow, otwartosc na nowe uslugi (na podstawie ich wlaczenia/wylaczenia) i takie tam...

Rabat na telefon: 400 zl, ale netto - a wiec max 488 brutto ;) (nie zawsze daja 400 netto, czasami tylko 300-350 albo i mniej dla niskich planow) Oczywiscie bedzie ten rabat, jak napisalem, dopiero (orientacyjnie) od poczatku nowego roku :/

Jeszcze jedno, ale to juz i tak wiadomo wiekszosci przedluzajacych osob - Orange nie pozwala na przedluzenie umowy od jakiegos czasu (nie wiem dokladnie - w kazdym razie krotkiego), jesli nie zostalo - UWAGA - _2_ (SLOWNIE: DWA (sic!)) MIESIACE do jej konca. Poprzednio bylo to nawet pol roku... bez komentarza, ta firma naprawde staje sie niepowazna.

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #82 dnia: Listopad 21, 2007, 12:13:27 »
no i ważne jest terminowe oplacanie rachunków, potrafia obciac rabat za to. Propozycje lepsza dostaniecie na sluchawce, sa poziomy negocjacji, i z tego co wiem salony nie maja najwyzszych, przy ktorych ceny spadaja do zł bez rabatow na telefon. Tak wiec jesli przedluzenie to przez sluchawke. Zlozenie rezygnacji tez pomaga, od razu sie rozdzwonia telefony z pytaniem - dlaczego ? :) Przedluzac firmowke dalej mozna na 6m-cy przed koncem, ale 24m-ce liczone od konca poprzedniej.

*

Offline sapa

• *
  • 65
  • Sprzęt: P910i --> Kaiser
« Odpowiedź #83 dnia: Listopad 21, 2007, 12:21:06 »
Przedluzac firmowke dalej mozna na 6m-cy przed koncem, ale 24m-ce liczone od konca poprzedniej.

Moglbys wyjasnic koncowke tego zdania, co znaczy 24miesiace liczone od konca poprzedniej bo cos nie zaskoczylem o co biega?  :/

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #84 dnia: Listopad 21, 2007, 16:05:42 »
no i ważne jest terminowe oplacanie rachunków, potrafia obciac rabat za to. Propozycje lepsza dostaniecie na sluchawce, sa poziomy negocjacji, i z tego co wiem salony nie maja najwyzszych, przy ktorych ceny spadaja do zł bez rabatow na telefon. Tak wiec jesli przedluzenie to przez sluchawke. Zlozenie rezygnacji tez pomaga, od razu sie rozdzwonia telefony z pytaniem - dlaczego ? :) Przedluzac firmowke dalej mozna na 6m-cy przed koncem, ale 24m-ce liczone od konca poprzedniej.

Nie zawsze. Przy nieterminowych (fakt, ze rzadko byl SMS o 'zagrozeniu' ;) wylaczenia uslug - moze dwa razy w ciagu umowy na SIMa) platnosciach tez daja rabaty. Teraz natomiast zdjeli globalnie... Salon ma pierwszy i drugi stopien negocjacji, teoretycznie kierownik salonu (badz inna osoba o wysokich uprawieniach) powinien miec trzeci... ale tak zawsze nie jest. ProPozycja jako program przez tel. przewaznie ma drugi poziom negocjacji :) Jest i czwarty mityczny ;) Najlepiej przez przedstawiciela handlowego zwykle przedluzac. Mozna tez napisac list do Centertela, jest to srednio skuteczne. Bardziej skuteczne jest wypowiedzenie :)

A jesli chodzi o przedluzanie, to wlasnie cos nie gra - ja uslyszalem na jednym z SIMow, ze mozna jedynie 2 miesiace przed koncem umowy :P, a dobre pare tygodni (bedzie ponad 2 miesiace) mozna bylo jeszcze przedluzyc umowe na nim bez problemu. Cos wiec jednak ruszylo sie bardziej ogolnie.

Z tym ostatnim koledze zapewne chodzilo o to, ze musza uplynac 2 lata od poczatku poprzedniej umowy. Niestety nie moge sie zgodzic (akapit powyzej).

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #85 dnia: Listopad 21, 2007, 19:07:11 »
"24m-ce liczone od konca poprzedniej." chodziło o to iż liczone jest od konca umowy a nie przedluzenia, wiem że to noramlne ale sam sie spotkalem z tym iz ludzie mysla ze 24 miesiace od przedluzenia, takze nie ma co sie spoeszyc i przedluzac od razu jak jest dostepna propozycja. Co do tego, ze Ci powiedzieli ze moze byc dwa miesiace to mozliwe, ja swego czasu przenosilem sima na prepaida i na sluchawce mi powiedzieli ze to nie mozliwe, jedynie prywatni to moga - czyli kazano mi zrobic cesje na indywidualny abo i dopiero na karte, o maly wlos tak nie zrobilem :) cos za bardzo OT sie robi.

Tak wiec podam ze sprawdzalem propozycje na swoim i TYTN II jak dla nowego :D Sprzedwca z biznes cornera nie widzial na oczy (na zywo) kaisera, i twierdzil ze dlugo go pewnie nie zobaczy.

« Odpowiedź #86 dnia: Listopad 21, 2007, 22:02:24 »
Może Was zaskoczę.
Ale mam stary abonament dla firm, zaa 77z ł brutto, średnie rachunki po 120 zł brutto + jeden mix 30 i dostałem propozycję 500zł za tytn II, przy wzięciu pakietu e-mail za 2zł/mies i umowie na 224 mise lub 350zł przy umowie na 30 misesięcy, mogę zostać przy starym abo, co dla mnie ważne.
Przy poprzednim przedłużeniu dostałem wizarda za 199zł było to pod koniec lutego 2006, pierwszą umowę mam zawartą w maju 2004. Jakoś mnie chyba i tak dobrze traktują.

Podrwoionka
Tomek

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #87 dnia: Listopad 21, 2007, 23:09:25 »
Może Was zaskoczę.
Ale mam stary abonament dla firm, zaa 77z ł brutto, średnie rachunki po 120 zł brutto + jeden mix 30 i dostałem propozycję 500zł za tytn II, przy wzięciu pakietu e-mail za 2zł/mies i umowie na 224 mise lub 350zł przy umowie na 30 misesięcy, mogę zostać przy starym abo, co dla mnie ważne.
Przy poprzednim przedłużeniu dostałem wizarda za 199zł było to pod koniec lutego 2006, pierwszą umowę mam zawartą w maju 2004. Jakoś mnie chyba i tak dobrze traktują.

I nawet Ci powiem dlaczego...

Otoz wszystko dlatego, poniewaz masz STARY plan taryfowy - niech zgadne, jeszcze Idei ? (choc prawde mowiac, nie przypominam sobie, zeby jakikolwiek plan Orange albo Idei (a jestem z nimi od Meritum :P) kosztowal 77 brutto - jaki konkretnie jest Twoj ?) Jak przechodzilem z Idei dla Firm 400 to tez mialem super propozycje (o niebo lepsze przy braku kombinowania w ogole z mojej strony, bez przedstawiciela etc.). Telefon za zlotowke (i to dowolny z oferty, chocby i komunikator ktorys), znizka 40 % na pierwszy rok umowy, dodatkowy pakiet minut do wszystkich sieci... zyc nie umierac. A teraz ? Ehh.

A teraz jest tak - bedac w planach Orange'a (a juz na 100 % (Nowy) Orange dla Firm) zawsze dostaje sie gorsza ProPozycje. I to czasem DUZA gorsza.

Ja tam tylko, jak Kaiser sie pojawi (poczatek grudnia), zaczynam aktywna walke z Orange. Troche to potrwa, ale wierze, ze uda mi sie zalatwic telefon przed koncem roku.

Aha, Cezaro, ja po sprawdzeniu ProPozycji w salonie albo przez telefon (acz nie dzwonie do programu, tylko pod *600) tez dostaje oferte jak dla nowych klientow - ergo - nedza jakas :E
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2007, 23:11:57 wysłana przez soulscythe »

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
« Odpowiedź #88 dnia: Listopad 22, 2007, 18:35:39 »
hmm nie pamietam czy mi sprawdzali propozycje przy obecnym planie F top 300 czy po migracji nodf160. Ale nic mam juz fona (z ery) wiec teraz to moge czekac az zaproponuja mi cos dobrego, w sumie jeszcze 4 m-ce.
Co do starych planow to bylo lepiej, np. rok temu do aktywacji bez fona dawali 30% rabatu na abo a dzis tylko 20.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 22, 2007, 19:33:38 »
hmm nie pamietam czy mi sprawdzali propozycje przy obecnym planie F top 300 czy po migracji nodf160. Ale nic mam juz fona (z ery) wiec teraz to moge czekac az zaproponuja mi cos dobrego, w sumie jeszcze 4 m-ce.
Co do starych planow to bylo lepiej, np. rok temu do aktywacji bez fona dawali 30% rabatu na abo a dzis tylko 20.

Ano wlasnie, Era daje przeceny zaczynajace sie od 50 % (a konczace na 90 % nawet) na ceny telefonow z ogolnego cennika i to jest ich mocna strona. Chociaz brand graficzny przodu (i nie tylko) MDA Vario III mi osobiscie nie odpowiada...

Co do Orange - zwaz, ze bez telefonu dla _nowych_ klientow mozna dostac znizke 20 % (na caly okres umowy) przy umowie rocznej + dodatkowy pakiet minut tylko do Orange przez caly okres umowy (w ilosci takiej, jaka liczba stoi w nazwie danego planu taryfowego, a wiec np. dla OdF 160 - bedzie to dodatkowe 160 przez 12 miesiecy).
Jest jeszcze opcja wziecia umowy na 2 lata bez telefonu (sic!) i wtedy otrzymuje sie znizke 30 % (takze na caly okres umowy) na abonament, natomiast dodatkowy pakiet minut tylko do Orange (w ilosci analogicznej jak wyzej) otrzymuje sie tylko na 12 miesiecy - czyli w tym przypadku, na polowe umowy. Jednak i tak jest to najbardziej oplacalna opcja.

Chociaz z drugiej strony, Era bez telefonu oferuje 50 % obnizki abonamentu przy cyrografie 12-miesiecznym.

I zauwaz - to sa oferty dla ludzi przychodzacych z ULICY, totalnie nowych.

Jest tylko jeden szkopul - najlepiej juz miec taki telefon, jaki sie chcialo :) A nie kazdy ma, wiec wraca sie do punktu wyjscia...