Kaiser w Orange i Plusie?

• 145 Odpowiedzi
  • 18713 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
Odp: Kaiser w Orange?
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 23, 2007, 13:23:50 »
Jeśli mógłbym prosić o cennik dla firm - PLIZZZZ  :grin:

Moglbym :)

Okazalo sie nawet, ze mam pelny cennik zapisany niedawno, wiec aktualny. Umowa oczywiscie na 24 miesiace, mozna skorzystac z dowolnej promocji dostepnej aktualnie w Plusie/Biznes, istnieje takze mozliwosc przenoszenia numerow - z dodatkowym bonusem w postaci minut w sieci (bodajze, z tym 'w sieci' to glowy nie dam).

Elastyczna 300 - 1099 + VAT
Elastyczna 200 - 1299 + VAT
Elastyczna 150 - 1449 + VAT
Elastyczna 100 - 1599 + VAT
Elastyczna 75   - 1649 + VAT
Elastyczna 50   - 1829 + VAT
Elastyczna 30   - 1999 + VAT

Od siebie dodam tylko, ze konkurencja ma/bedzie miec lepsze/duzo lepsze ceny.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 23, 2007, 14:24:01 »
Watek dotyczy Kaisera w Orange a nie w Plusie. Czy moze to jakis madry moderator rozdzielic na dwa oddzielne watki?
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 23, 2007, 14:24:52 »
Watek dotyczy Kaisera w Orange a nie w Plusie. Czy moze to jakis madry moderator rozdzielic na dwa oddzielne watki?

Przylaczam sie do wniosku zwierzaka :)

*

Offline radeksc

• *
  • 52
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 23, 2007, 14:44:57 »
niestety wejście Kaisera Orange PL przesunieto na koniec roku  :(

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 23, 2007, 15:03:01 »
Napiszę tylko: A nie mówiełem (pisałem)?

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 23, 2007, 15:39:03 »

A ja mam dokladnie inne informacje i to z wysokiego szczebla. A jakie jest Twoje zrodlo, jesli mozna wiedziec ? Choc w zarysie - moze byc poprzez PM.

Dopiero JUTRO jest konferencja prasowa HTC i Orange, wiec zdaje sie, ze za przeproszeniem, pierdolisz, albo jestes z konkurencji :>
A wstawic puste zdanie kazdy moze, troche lepiej, lub troche gorzej.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 23, 2007, 17:31:25 »
Konkurencja i tyle  :wink:

Jak bede musial do konca roku czekac na Kaisera to zwariuje

Poza tym Orange zrobil by powazny blad gdyby nie odpowiedzal szybko na oferte Ery i teoretycznie Plusa

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
  • Sprzęt: TP 2
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 23, 2007, 23:20:45 »

A ja mam dokladnie inne informacje i to z wysokiego szczebla. A jakie jest Twoje zrodlo, jesli mozna wiedziec ? Choc w zarysie - moze byc poprzez PM.

Dopiero JUTRO jest konferencja prasowa HTC i Orange, wiec zdaje sie, ze za przeproszeniem, pierdolisz, albo jestes z konkurencji :>

tak wiec po raz kolejny probujesz udowodnić iż coś wiesz, nie wiedząc nic, do mnie się nieładnie odezwałeś tu również, więc jak to sam napisałeś przestań pierd... i się zachowuj, bo nie jesteś u siebie w salonie.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 24, 2007, 00:05:28 »

tak wiec po raz kolejny probujesz udowodnić iż coś wiesz, nie wiedząc nic, do mnie się nieładnie odezwałeś tu również, więc jak to sam napisałeś przestań pierd... i się zachowuj, bo nie jesteś u siebie w salonie.

Do rzeczy: nie miales racji wtedy raz (twierdziles, ze w Orange byl dostepny TyTN I - z kontekstu jasno wynikalo, ze chodzi o Orange PL), nie miales i drugi (twierdziles, ze Orange PL nie ma planow wprowadzenia Kaisera, poniewaz sprzedaje M650), nie masz racji i teraz. Takie stwierdzenia mnie nie wzruszaja, wybacz.

Poza tym, Twoja riposta (ze cos probuje udowodnic, nie wiedzac nic etc.) to tylko puste slowa, czy poparte jakimis argumentami ? Bo widze tutaj tylko osobiste zaslepienie, w dodatku mocno stronnicze :P

Fakt, wyrazilem sie mocno w ostatniej wypowiedzi (zreszta poprzedzilem to stosownym stwierdzeniem), ale nie przepadam za tanimi chwytami, jakie sa czesto stosowane przez konkurencje (jakbym widzial PiS w akcji ;p).

Jesli masz jakies watpliwosci, to zapraszam jutro do klubu Melodia w Warszawie, Nowy Swiat 5 o godzinie 10:30 na wspolna konferencje prasowa HTC i Orange, na ktorej zostana przedstawione m.in. modele majace sie pojawic w tej sieci w czasie BARDZO bliskim. Z racji godziny moge napisac termin i czas - i tak zalatwienie teraz akredytacji byloby teraz dosyc trudne. Jeszcze jakies pytania ? :ohreally:

Wiecej szczegolow na aktualna chwile nie podam z powodow oczywistych (mimo, ze co nieco wiem), a zreszta... jesli jestes taki obeznany, to moze Ty podzielisz sie jakimis informacjami wewnetrznymi i wyreczysz mnie, drogi CEZARO ? ;) W koncu nie musze nic wiecej pisac bo wszyscy juz wszystko wiedza, prawda ? ;) I na pewno nie beda mieli pretensji do mnie jesli nic nie napisze, bo w koncu Ty im wszystko wytlumaczyc :)

Nie twierdze, ze jestem wszystkowiedzacy - wrecz przeciwnie, errare humanum est - ale po prostu dziele sie sprawdzonymi informacjami, ktore posiadam na potrzebe forumowiczow - choc nie wszystkimi informacjami moge sie podzielic od razu.

*

Offline sapa

• *
  • 65
  • Sprzęt: P910i --> Kaiser
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 24, 2007, 09:20:29 »
Soulscythe strasznie tajemniczy jestes :P a czy mozesz okreslic kiedy i czy w ogole uchylisz troche rabka tajemnicy;) mam nadzieje ze po tej konferencji Orange z HTC dowiemy sie cos wiecej od Ciebie, bo chyba nie tylko mnie ciekawosc zzera od srodka;)

« Odpowiedź #40 dnia: Październik 24, 2007, 10:15:20 »
Na witrynie MoDaCo ( www.modaco.com ) mocno jadą po Orange'owskim ROMie.
Pojawiło się kilka zdjęć ekranu Today.
Jest tam też niepokojąca informacja - próba wgrania nowego ROMu w wielu przypadkach kończy sie odrzucaniem przez aparat karty SIM

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 24, 2007, 15:13:59 »

pohamuj swoje wypowiedzi...jeśli masz odpowiadać w taki sposób to lepiej daj sobie spokój.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Odp: Kaiser w Orange i Plusie?
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 24, 2007, 15:34:01 »

Po co? Zmieniłem tytuł wątku i już jest o Kaiserze w Orange i Plusie  :grin:

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 24, 2007, 16:21:27 »
pohamuj swoje wypowiedzi...jeśli masz odpowiadać w taki sposób to lepiej daj sobie spokój.

Na przyszlosc postaram sie zastosowac cenzure wewnetrzna (oraz gwiazdki), ale naprawde nienawidze, jak ktos podaje falszywe informacje.

Na witrynie MoDaCo ( www.modaco.com ) mocno jadą po Orange'owskim ROMie.
Pojawiło się kilka zdjęć ekranu Today.
Jest tam też niepokojąca informacja - próba wgrania nowego ROMu w wielu przypadkach kończy sie odrzucaniem przez aparat karty SIM

Daj znac, czy XDA-Dev potwierdza ostatnie zdanie... brzmi to dosc kiepsko, ale jesli jest tak w  "wielu przypadkach" (a nie "wszystkich"), to dotyczy to tylko niektorych wersji ROMu Orange - z niektorych krajow, z pozniejszych/wczesniejszych release'ow. Oby zmienilo sie to na lepsze, bo docelowo nie mam zamiaru uzywac tego ROMu, mniej-wiecej go rozlozyli na czynniki pierwsze i nie wyglada to obiecujaco.

---

Ok, do meritum :) :

Zasadniczo cala konferencja to bylo jedno wielkie pier****** o Szopenie, ale i tak potwierdzily sie (niektore tylko w rozmowach prywatnych...) poprzednie informacje, ktore posiadalem, a zatem do rzeczy:

1) Kaiser w Orange jeszcze w tym miesiacu dla wybranych klientow firmowych - bardzo waska selekcja w korporacjach, natomiast dla zwyklego szarego uzytkownika - przelom pazdziernika/listopada, przy duzej dozie szczescia jeszcze ten miesiac, dla wszystkich uzytkownikow w biznesowce i pozostalych planach - pierwszy tydzien przyszlego miesiaca, mozliwy obsuw tygodnia-poltora. Oczywiscie wszystko nieoficjalnie, no ale to rozumie sie samo przez sie ;)

2) Ceny, jak zwykle, mocno zdywersyfikowane - i oczywiscie nikt nic nie potwierdza oficjalnie na tym etapie. Wiadomo na pewno tylko sprawy oczywiste typu: ze w OdF 600 bedzie kosztowal 1 zl netto, ze oplacalnosc zakupu w planach indywidualnych tylko w planach powyzej 100 brutto. Jedyne co udalo mi sie wydrazyc, to szacowany koszt w OdF 320 (ktory mnie interesuje takze prywatnie) - cena nie powinna przekroczyc 599 netto. Ale to niestety juz nie jest pewne na 100 %, a szkoda, bo wolalbym wiedziec na czym stoje. Oczywiscie ProPozycja zaproponuje duzo mniej (a przedstawiciel handlowy jeszcze mniej), ale cena wyjsciowa jest cena wyjscia i definiuje rozmowe :)

3) Z rzeczy oczywistych - Kaiser nie bedzie brandowany - bedzie sprzedawany jako "HTC TyTN II", w zestawie sprzedaznym bedzie znajdowac sie ladowarka samochodowa, uchwyt samochodowy i dokladne mapy Polski - ponoc maja byc jednak TomTom'a. ROM bedzie w wersji polskiej i standardowo uzupelniony (ekhem) o aplikacje Orange: Homescreen/Orange Menu, Download/Do Pobrania i inne, 'oczywiscie' pozbawiony aplikacji HTC.

Oprocz tego zaprezentowali HTC Touch Dual (ma sie pojawic w Orange PL do konca roku - blizszy termin nieznany - delikatnie wspomina sie o grudniu (a wiec bylby dostepne zapewne na gwiazdke)) i ogolnie bylo bardzo nudno - zadnych 'gwiazd' typu Doda czy September :-? Rzecznik gruBy TP stekal, jak zwykle nikt za duzo nie chcial powiedziec (np. ilosc klientow przechodzacych do Playa, stosunek sprzedazy w punktach/- tematy zakazane) i tak to mniej wiecej wygladalo...

Pozdrawiam wszystkich niedowiarkow :)

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 24, 2007, 19:18:44 »
http://www.computerworld.pl/news/128406.html

Nawet napisali o tej konferencji, ale napisali tam tez jedno bardzo niepokojace mnie stwierdzenie:
Detaliczna cena urządzenia ma wynieść 2899 złotych, TyTN II już wkrótce (początek roku 2008) powinien pojawić się w ofercie Orange. W zestawie ma znajdować się testowa wersja programu do nawigacji TomTom lub Automapa 4 (Orange).

To w koncu juz wkrotce czy w nowym roku, bo jakby ktos tego niezauwazyl to sa to 2 miesiace!

Chyba szybciej doczekam sie Kaisera jak kupie sobie Nokie N95, sprzedam na allegro i potem kupie od oficjalnych dystrybutorow niepoblokowana wersje.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 25, 2007, 00:46:18 »
http://www.computerworld.pl/news/128406.html

Nawet napisali o tej konferencji, ale napisali tam tez jedno bardzo niepokojace mnie stwierdzenie:
Detaliczna cena urządzenia ma wynieść 2899 złotych, TyTN II już wkrótce (początek roku 2008) powinien pojawić się w ofercie Orange. W zestawie ma znajdować się testowa wersja programu do nawigacji TomTom lub Automapa 4 (Orange).

To w koncu juz wkrotce czy w nowym roku, bo jakby ktos tego niezauwazyl to sa to 2 miesiace!

Chyba szybciej doczekam sie Kaisera jak kupie sobie Nokie N95, sprzedam na allegro i potem kupie od oficjalnych dystrybutorow niepoblokowana wersje.

Wg mnie maja informacje, ktorych nie zweryfikowali - z calym szacunkiem dla pisma, ktore jest niezle.
Powiedzmy, ze mam info m.in. od jednego z glownych specjalistow w Orange (nie tylko) i wyraznie jest mowa o najblizszym tygodniu, jako poczatku wprowadzania tego modelu do sieci. Ergo w ciagu 2-3 tygodni bedzie dostepny powszechnie. Sam nie jestem tam zatrudniony, ale wszystko jest napisane wg mojej najlepszej wiedzy - zadnych mistyfikacji.
Dodam tylko, ze znajoma redaktor, ktora byl dzisiaj takze na konferencji otrzymal podobna odpowiedz w powyzszych kwestiach.
Teraz pozostaje juz tylko czekac...

Pozdrawiam.
Napisane: Październik 24, 2007, 21:49:27
Dodam tylko, ze nieco bardziej wiarygodny portal (FKN) napisal cos takze zupelnie sprzecznego z artykulem Computer World/IDG:

http://www.fkn.pl/1,356,1629376,1,wiadomosc.html

oraz

http://www.fkn.pl/1,356,1629371,1,wiadomosc.html

choc w ostatnim linku wskazuja juz na styczen 2008 jako termin wprowadzenia Touch Dual.
Napisane: Październik 24, 2007, 22:12:05
I jeszcze jeden news, tym razem z GSMOnline (zwanego rowniez jako PDFOnline):

http://www.gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=18248&link=Polska,premiera,HTC,TyTN,II,i,HTC,Touch,Dual

Mam takze bezposredni kontakt z redaktorami Telepolis i oni rowniez potwierdzaja ta informacje.
W zwiazku z powyzszym tylko Telix (Telepolis zapowiedzialo Kaisera za to wczesniej) nie dal stosownego newsa.

Mam nawet teorie, dlaczego Computer World/IDG zrobil blad: zasugerowali sie tekstem z GSMOnline.pl, tylko... ze zrobili to nieudolnie, bez zrozumienia. Faktycznie widnieje w nim fragment:

"W Orange na przełomie 2007 i 2008 r. wprowadzi do swojej oferty także telefon 3.5G HTC Touch Dual."

Tylko, ze wczesniej (co juz jednak nie jest tak bardzo widoczne, jak poczatek nowego akapitu) napisano:

"HTC TyTN II jest już dostępny w cennikach sieci Era jako MDA Vario III, a telefon ten ma być dostępny od listopada także w ofercie polskiego Orange."

Tylko, ze jest to w srodku poprzedniego akapitu i jest malo widoczne ; ktos najpewniej odwalil fuszerke piszac tamtego newsa.

A co do tego typu newsow, portale _telekomunikacyjne_ sa o wiele bardziej wiarygodne.

Jak znajde jeszcze jakis link, to dokleje. Pozdrawiam.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 25, 2007, 08:56:22 »
Dziekuje za takie intensywne skomentowanie tego newsa. Wiem o tym za IDG odwala fuszerke, juz ktorys raz to widze jak nieudolnie probowal tlumaczyc teksty z zagranicznych serwisow, przeinaczajac ich calkowity sens. Podalem ten serwis jako nawiazanie bo na codzien nie przegladam portali siadzacych glownie w zagadnieniach komorkowych. Takto bym zacytowal gsmonline

PS. To jakie mapy maja oni zamiar zalczyc do urzadzenia? Na jednym serwisie mowia za to na pewno bedzie TomTom, na innym ze prawdopodobnie TomTom lub Automapa, a na trzecim stwierdzaja ze musi byc to Automapa. Pogobilem sie, chyba ze ostatnio Automapa zostala wchlonieta przez TomTom'a, w co niewierze.
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2007, 09:17:53 wysłana przez zwierzak2003 »

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 25, 2007, 14:31:19 »
Z tych informacji, ktore otrzymalem, wynikalo, ze bedzie to TomTom. Potwierdzilem te info na konferencji, choc nikt nie dal sobie za to reki obciac. Osobiscie jednak nie zdziwilbym sie, gdyby mimo wszystko jednak weszla AutoMapa. Dlaczego ? Orange podobniez prowadzi zaawansowane rozmowy z przedstawicielami tej firmy nt. wprowadzenia ich map jako podstawowych do produktow przez siebie firmowanych (zarowno komorek/palmtopow z wbudowanym GPS, jak i innych - podobno w planach sprzedazy sa takze dodatkowe moduly GPS podpinane przez BT - bylyby one sprzedawane wtedy z wiadoma opcja map, choc ta ostatnia informacja jest na tyle zawoluowana, ze nie spodziewalbym uzupelnienia glownego nurtu sprzedazy w najblizszym kwartale przynajmniej).

Ja tam osobiscie wolalbym AutoMape - AFAIK lepsza i bardziej szczegolowa na drogach Polski. A jak bedzie ? No coz, przekonamy sie niebawem.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 25, 2007, 17:02:10 »
Osobiscie tez bym stawial ze bedzie to AutoMapa bo dorzucaja ja do innych PDA (chocby artemisa). Tez bym ja preferowal ;)

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 28, 2007, 14:39:07 »
Ma byc automapa w orange. tak ogłosili na oficjalnej konferencji
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 29, 2007, 16:57:13 »
Ma byc automapa w orange. tak ogłosili na oficjalnej konferencji

Tak, ale nie wszyscy byli tacy chetni potwierdzac to info :) Niektore osoby, z ktorymi rozmawialem wrecz mowily, ze bedzie to TomTom, jednak nie dawaly sobie za to reki obciac, gdyz z innych zrodel mozna bylo uslyszec, ze bedzie to AutoMapa. Dlatego tez napisalem 'ponoc', gdyz nie byla to informacja 100 %-owa.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 29, 2007, 18:00:01 »
A czy wiadomo juz cos wiecej na temat samego Kaisera? Czy nadal cisza przed burza?

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #52 dnia: Listopad 02, 2007, 16:31:07 »
A czy wiadomo juz cos wiecej na temat samego Kaisera? Czy nadal cisza przed burza?

Niestety nie jestem w stanie udzielic dokladniejszych informacji - nie kontaktowalem sie od jakiegos czasu z ludzmi z Orange, nie czulem po prostu takiej potrzeby i w sumie nadal nie czuje :) Nie chcialbym poprzez to udzielac niewlasciwych informacji - jak sadze, warto juz powoli zaczac rozmawiac ze swoimi przedstawicielami handlowymi, ewentualnie zaufanymi konsultantami, choc oni sa akurat na samym koncu drabiny informacyjnej. Mysle, ze to kwestia najblizszych tygodni (dostepnosc dla naprawde _wszystkich_ uzytkownikow, choc tylko firmowi z ostatnich 2-3 planow oraz indywidualni z drozszego Platinum beda mogli cene uznac za sensowna) - wiec w cierpliwosc nie ma az tak sie co uzbrajac. Jesli mimochodem wpadne na kogos (albo wykonam jakis telefon jak sie bedzie dluzyc : ), to oczywiscie dropne msga, a tak, to jak kolega opisal - cisza przed burza. Pozdrawiam.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #53 dnia: Listopad 05, 2007, 11:12:41 »
Moje pytanie do znudzenia brzmi tak samo: co z tym orange? Już wiadomo coś więcej? Od tego miesiąca miał się pojawić w ofercie dla firm, a tu ani widu, ani słychu.

*

Offline radeksc

• *
  • 52
« Odpowiedź #54 dnia: Listopad 05, 2007, 19:37:22 »
Moje pytanie do znudzenia brzmi tak samo: co z tym orange? Już wiadomo coś więcej? Od tego miesiąca miał się pojawić w ofercie dla firm, a tu ani widu, ani słychu.

mogę jedynie potwierdzić, nadal przewidywany termin wprowadzenia do orange to koniec roku
Chociaż po jakosci odpowiedzi po moim poprzednim wpisie wnoszę, że nie wszyscy dopuszczają do siebie inne informację niz od zaprzyjaźnionego kierownika AP

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #55 dnia: Listopad 05, 2007, 20:07:25 »

mogę jedynie potwierdzić, nadal przewidywany termin wprowadzenia do orange to koniec roku
Chociaż po jakosci odpowiedzi po moim poprzednim wpisie wnoszę, że nie wszyscy dopuszczają do siebie inne informację niz od zaprzyjaźnionego kierownika AP

Lansuj dalej ogolne informacje a'la wrozenie z fusow - gdyby pochodzily z wyzszego szczebla, to moze i by to mialo jakas wartosc. A tak to wiesz - gadaj zdrow. Ja slyszalem pare informacji na konferencji od kompetentnych osob z Orange stojacych RACZEJ wyzej w hierarchii - i, zeby od razu doprecyzowac, nie od J. Kalinowskiego - on sie nie liczy z definicji ;) A ze nie raczyli wprowadzic Kaisera dotad, to juz nie moja wina - tylko ich struktur dostawczych (bo decyzyjne juz dawno zrobily co mialy zrobic :) Mnie tam zreszta tydzien w ta czy w tamta nie zbawi - ja czekalem na sensowny model od pierwszego kwartalu tego roku z wolna umowa, a do cierpliwych sie raczej NIE zaliczam :)

*

Offline radeksc

• *
  • 52
« Odpowiedź #56 dnia: Listopad 06, 2007, 21:35:26 »

Kaiser będzie w Orange za 2 tygodnie. Mam nadzieję, że to dobra wiadomość

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #57 dnia: Listopad 07, 2007, 08:58:45 »

Dzieki za info, ostatnio w ogole nie kontaktowalem sie z ludzmi z Orange, wiec taka informacja jest istotna. Za tydzien bede wolniejszy to spotkam sie moze z odpowiednim czlowiekiem, ale do tego czasu za bardzo nie ma szans.

Generalnie jednak miesci sie to orientacyjnie w granicach tego, o czym pisalem z konferencji (pierwszy tydzien listopada - dostepnosc dla wszystkich klientow biznesowych mozliwy obsuw tygodnia-poltora).

Aha, prosze - na przyszlosc - jesli ktos wchodzi i pisze post na jedna linijke w stylu np. "Przesunieto wprowadzenie Kaisera na przyszly rok" to nie wierzcie na 'komunistyczne' slowo ( :| : "partia informuje, ze przekroczono 500 % normy..." DOH! >:( ) NAJPRAWDOPODOBNIEJ konkurencji i piszcie - KTO niby przesunal, w JAKIEJ sieci (bo przeciez powyzsza informacja rownie dobrze moze dotyczyc Plusa ;) ), SKAD to info (chocby zawoluowane informacje - nie, ze imie i nazwisko, ale chociaz wzgledny stopien w firmie, o ile nie jest takich osob naprawde malo, np. PARENASCIE (jak w moim przypadku : P) - z wiadomych powodow w takiej sytuacji mozna opisac jedynie ogolnie dzial zatrudnienia : ), na ILE procent jest to pewne - czy to oficjalna wersja 'miedzy zaufanymi pracownikami', czy tez rozmowy kuluarowe, acz pewne, a moze po prostu zwykle plotki. Troche myslenia...

Pozdrawiam.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #58 dnia: Listopad 09, 2007, 23:13:57 »
Newsflash (choc nie az taki news, to ja bylem taki zacofany i dopiero sie dzisiaj zdazylem zapytac - a info bylo dostepne od ponad tygodnia or so w odpowiednich kregach - no coz, moge jedynie powiedziec - mea culpa, ze nie zapytalem sie wczesniej - przepraszam ; ale coz - brak czasu, a praca zobowiazuje :oops: ):

HTC TyTN II (oraz Sony Ericsson P1i oraz Sony Ericsson K850i - choc ten ostatni w cenniku widnieje od 6 listopada, to jednak nie jest praktycznie dostepny) dostepne beda od 13 listopada. Informacja finalna - dotyczy pojawienia sie ww modeli w cennikach. Ceny znam (ale nie pamietam wszystkich, a pytalem tylko od 160 wzwyz), jednak nie moge podac (wybaczcie, jestem slownie zobowiazany wobec dobrego znajomego) moge powiedziec tyle, ze uzytkownicy OdF 320 i wzwyz beda na pewno zadowoleni ;)

Pozdrawiam.
Napisane: Listopad 09, 2007, 23:03:06
Napiszę tylko: A nie mówiełem (pisałem)?

BLA BLA BLA... no nie moglem, musialem sobie odreagowac - ludzie, jak nic nie wiecie, to nie piszcie. Nic nie wiedziec i pisac, a nie moc pisac, bo znajoma osoba takze czyta to forum (za duzo napisalem i mi sie oberwalo, a jeszcze chcialbym wiedziec o pewnych rzeczach wczesniej, chocby na moj wlasny uzytek) - mala, delikatna, SUBTELNA roznica. Niektorzy zdaje sie nie widza roznicy... ::)
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2007, 23:20:23 wysłana przez soulscythe »

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 10, 2007, 20:02:21 »
Przepraszam, ale taka dyskusja nie ma sensu.
"Wiem, ale nie powiem, bo obowiązuje tajemnica". Coś to przypomina  :ohreally:
Jak się jest zobowiązanym do zachowania milczenia w pewnych kwestiach, to się nie mówi NIC.