Kaiser w Orange i Plusie?

• 145 Odpowiedzi
  • 18807 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
Kaiser w Orange i Plusie?
« dnia: Październik 12, 2007, 21:15:37 »
Czy polski Orange ma zamiar wprowadzić ten model do swojej oferty? HTC TyTn całkowicie olali, a z końcem października wychodzi mi umowa na komórkę i chciał bym go właśnie wziąść jako kolejną moją komórkę. Jeżeli Orange miał by zamiar wprowadzić do swojej oferty ten PDA to z chęcią poczekał bym ten miesiąc aż będzie możliwość kupna (mówię oczywiście o ofercie biznesowej, bo w ofertach prywatnych pewnie nigdy się nie pojawi).

W którymś z poprzednich tematów widziałem już obrandowaną wersję Kaisera dla Orange, ale to pewnie była wersja na rynki zagraniczne.
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2007, 15:33:19 wysłana przez ajed »
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

Odp: Kaiser w Orange?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2007, 00:03:23 »
Pojawiają sie plotki z których wynika ze przed końcem roku zobaczymy go w polskim orange.
Niestety czytałem też gdzies o segregowaniu na linii produkcyjnej i odsyłaniu do sieci egzemplarzy najgorszej jakości.
Przyznam sie szczerze że co do prawdziwości drugiej informacji ciężko mi sie do tego odnieść, ale wszystko jest mozliwe.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 13, 2007, 14:26:51 »
To było by trochę dziwne… Psuć sobie markę? Przecież 90% ludzi dowiedziało się o HTC właśnie przez operatorów komórkowych.

Przed końcem roku. Ciekawe kiedy dokładniej. Bo jeszcze jeden miesiąc jestem gotów poczekać, ale dłużej będzie gorzej. A naprawdę podoba mi się ten PDA i mam go upatrzonego od pewnego czasu. Gdyby chociaż w ofercie mieli HTC Hermesa to wziął bym go w ostateczności, ale go po prostu pominęli.

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 15, 2007, 13:28:32 »
Przeciez byla zapowiedz prasowa HTC, ktora niektore osoby (w tym takze i ja :) ) potwierdzily na roznych szczeblach w Orange, ja akurat w biurze prasowym - a wiec informacja z pierwszej reki.

MistrzRC: jak nie wiesz na 100 %, to nie pisz ogolnego, zawoluowanego terminu typu 'przed koncem roku', skoro dostepne sa bardziej precyzyjne. To tak na przyszlosc. Plotki to wiesz...

Nie chce mi sie powtarzac, bo juz pisalem to wczesniej, wiec napisze 'w pigulce'.

Na 100 % bedzie nie brandowany, bedzie mial polski soft, menu Orange/Homescreen (latwy do wypieprzenia) oraz ap Download/Do Pobrania, bedzie mial w zestawie uchwyt i ladowarke samochodowa, bedzie mial ap do nav sat z 'dokladnymi mapami Polski' - ap ten jest jak na razie nieznany (czy to TomTom, czy AutoMapa, to i tak bedzie dobrze, choc w Polsce wolalbym ten drugi produkt minimalnie).

Teraz co do daty wydania: notka prasowa okresla najpierw wprowadzenie w Orange UK, FR, Szwajcarii i Holandii - mial byc to koniec wrzesnia/poczatek pazdziernika - i jak dla Orange UK ta data sie mniej-wiecej potwierdzila (z lekkim poslizgiem) - telefony byly dostepne pare dni przed polowa tego miesiaca (ok. 1 dzien po 10tym).
Nastepne 4 kraje do wprowadzenia tego terminalu w Orange to: Rumunia, SK, ES i PL (!) - planowany wg tej notatki termin wprowadzenia: wczesny pazdziernik. Juz widzimy, ze niewiele z tego wyjdzie - ale mozna chyba smialo obstawiac najpozniej wczesny listopad, max do jego polowy pelna dostepnosc, takze w przedluzeniach umowy (choc N95 zaproponowali mi prawie od razu po wprowadzeniu - z tym, ze zarezerwowali sobie tydzien na zapelnienie magazynow, bo aktualnie nie sa 'in stock'). Choc oczywiscie biorac pod uwage nasza tradycyjna polska mentalnosc, to mozemy rownie dobrze gadac, ze nie dostaniemy go w tym roku ;)

Wg dostepnych informacji, nie bedzie Live Messengera, aplikacji HTC (Today, etc.), aplikacji Remote Desktop i last but not least - aplikacji VoIP.
Ale to mozna wgrac najprosciej - nie bawiac sie w ROMy - poprzez instalacje .cab-ow z chociazby forum XDA-Developers, czy tez Modaco - i tym samym nie traca gwarancji ;)

Co do informacji o gorszych modelach jako odsiew szrotow z tasmy produkcyjnej - takze to slyszalem, takze nie wierze. Mam przeczucia, ze takie plotki z premedytacja rozpuszcza konkurencja (T-Mobile / Era ? :D). Ale oczywiscie - pozyjemy, zobaczymy.

Pozdrawiam.

*

Offline baton

• **
  • 190
  • Sprzęt: HTC TyTN , Nokia N73 , Palmax
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 16, 2007, 21:26:31 »
a w Erze bedzie?  :O~

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 17, 2007, 09:27:46 »
a w Erze bedzie?  :O~

Bedzie. Okresla to takze tamten komunikat - niestety juz bez precyzowania terminu. Bedzie takze w Telefonice i Vodafone (czyli niby-Plus, ale w praktyce to nic nie znaczy). Co nie zmienia faktu, ze telefon od dawna mozna juz kupic taniej w Vobisie, biorac aktywacje w Plusie, biznesowa badz indywidualna (choc ta pierwsza sie bardziej oplaca). Wracajac do sedna... w T-Mobile UK pojawil sie jako MDA Vario III nawet szybciej (przynajmniej na wyspach), niz w Orange UK. 'Niestety' (albo stety, jak kto woli) Era to jeszcze nie T-Mobile, poprzez co wprowadzenie tego telefonu w Polsce moze byc nieco wolniejsze, niz w 'natywnych' krajach, gdzie rezyduje T-Mob.

Dodam tylko, ze w wersji T-Mob. jest brzydszy (moim zdaniem dosc znacznie) w stosunku do wersji Orange (srebrny front, dzieciecie kolorowe ikonki etc.). No ale czesc osob pewnie by sie ze mna nie zgodzila... ot, kwestia gustu.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 17, 2007, 09:33:55 »

MistrzRC: jak nie wiesz na 100 %, to nie pisz ogólnego, zawoluowanego terminu typu 'przed koncem roku', skoro dostepne sa bardziej precyzyjne. To tak na przyszlosc. Plotki to wiesz...
Nie chciałbym rozpętywać tu niepotrzebnej dyskusji, ale informacje które podajesz sa dla mnie ową "plotką". 

Nie chce mi sie powtarzac, bo juz pisalem to wczesniej, wiec napisze 'w pigulce'.
Wystarczyło wkleić odnośnik do poprzedniej wypowiedzi.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 17, 2007, 10:52:18 »
Nie chciałbym rozpętywać tu niepotrzebnej dyskusji, ale informacje które podajesz sa dla mnie ową "plotką". 

Niemniej jednak sama informacja jest pewna - nalezy sie tylko liczyc z pewnym poslizgiem, co jest poniekad 'normalne' w naszym pieknym kraju ;)

Co do oryginalnego miejsca - pisalem w paru miejscach, m.in. w watku "Pierwsze wrazenia", w komentarzach do newsow i w paru miejscach poza PDAClub takze. Zalozylem (moze blednie) ze czytasz tutejsza czesc forum o Kaiserze, nie tylko jeden watek (zreszta dalej tak sadze, moze po prostu nie trafiles na taka informacje).

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 17, 2007, 11:10:58 »
Dziękuje za ta informacje, przynajmniej teraz mam wrażenie, ze mój nowy Kaiser już jest coraz bliżej moich krótkich rączek ;)

A jakie będzie miała ona oznaczenie w Orange? HTC 4550?
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2007, 11:24:38 wysłana przez zwierzak2003 »

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 17, 2007, 11:30:02 »
Dziękuje za ta informacje, przynajmniej teraz mam wrażenie, ze mój nowy Kaiser już jest coraz bliżej moich krótkich rączek ;)

A jakie będzie miała ona oznaczenie w Orange? HTC 4550?

Nie bedzie brandowana = HTC TyTN II :). O ile wiem, nie beda uzywali podnazwy Kaiser. Jak milo, ze tym razem nie bedzie to nic z linii SPV... bo oznaczaloby to inny design :) A co do ROMow, juz sie chlopaki z XDA-Developers.com postarali :) Pozostaje tylko poczekac na moment, kiedy bedzie dostepny oryginalny ROM Orange PL... bo inaczej nie bede sie bawil w zadne zmiany ROMow (jakbym wiedzial, jak to robic - no, ale sie dowiem :) ) z racji niemoznosci powrotu do oryginalnego ROMu, ktory w KONCU jest na gwarancji. Do tego czasu pozostaje wywalenie Today, odinstalowanie paru programow i wgranie paru .cab-ow z XDA-Dev. albo forum Modaco = wgranie np. HTC Home i tak dalej.

Od razu mowie, ze nie spodziewalbym sie sensownej ceny ponizej OdF 320, ale to chyba rozumie sie samo przez sie ;)

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 17, 2007, 17:27:36 »
Pogadalem sobie z mila pania z Orange i ta powiedziala mi, ze jak jestem zainteresowany Kaiserem to jutro beda mogli go miec w magazynie, a w sobote (wtedy bede mogl byc w domu) bedzie mozna podpisac umowe. Wiec czekam do soboty :)

*

Offline sapa

• *
  • 65
  • Sprzęt: P910i --> Kaiser
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 17, 2007, 20:57:08 »
hmm dziwny jest ten Orange, wlasnie tez dzis rozmawialem, pytalem sie o Kaisera i rownie mila pani powiedziala ze nic nie wiedza jeszcze, a tu z forum dowiaduje sie ze juz praktycznie maja go w ofercie:)

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 17, 2007, 21:47:09 »
Witam,
Nie wiem nic na temat tego pda w ofercie Orange PL, ale pragnę się odnieść do przekazywanych informacji przez biuro rzecznika prasowego Orange (J. Kalinowskiego).
Jak mnie pamięć nie myli, a na pewno nie myli w roku 2005 na stronach orange.pl w dziale biura prasowego była podawana notatka na temat wejścia do oferty w naszym kraju SPV M5000. Były podane dane dotyczące osoby kontaktowej w pięknym kraju ze stolicą w Paryżu.
Link do tej strony był dostępny na stronach pdaclub.
Po pewnym czasie strona biura prasowego uległa zmianie.
Nie ma tam obecnie informacji np. w zakresie osoby kontaktowej.

Wiarygodność tego działu, a głównie rzecznika prasowego pozostawia w mojej ocenie dużo do życzenia.

A co do BOk.
Mając do czynienia z firmą PTK Centertel już od wielu lat, radzę wszystkim, którzy słuchają panienek z BOK o podejście do ich informacji z dużą rezerwą.
W BOK orange pracują osoby dorywczo, podobnie jak w biurze nr TPSA. Ich zadaniem jest szybkie zapisanie notatki w systemie (w CRM).
Szumne Wsparcie techniczne - to grupa "fachowców", znających sie na problemach z menu aparatu i niewiele więcej.

Prawdziwi fachowcy siedzą w  Zespole Specjalistów Technicznych PTK i są niedostępni dla Kowalskiego i jego problemów.
Prawdziwe osoby warygodne i "zastępujące" BOK to jedynie kierownictwo tej komórki - również niedostępne dla Kowalskiego.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 18, 2007, 10:17:59 »
Pochwalilem dzien przed zachodem slonca. Okazalo sie ze gosciowka mnie zle zrozumiala i ona miala na mysli SPV E650, ktory choc jest interesujacy, to nie jest pelnoprawnym PDA. Ja nie wiem czy to tak trudno zrobumiec o ktory chodzi? Pozostaje czekac, albo przejsc sie tam osobiscie i zrobic z nimi porzadek (3 razy mi sie udalo, to i 4 pewnie tez).

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 18, 2007, 11:00:48 »
ppepe niestety ma racje. Zarowno w sprawie komunikatu prasowego (dokladniej rzecz biorac, ten komunikat prasowy JEST dostepny na stronie biura prasowego Orange (biuroprasowe.orange.pl - jeden z pierwszych komunikatow) - tylko, ze usuneli w nim wszelkie informacje o SPV M5000 (tak mial sie nazywac w Orange, co wiecej, mialem go brac :P) / HTC Universal / MDA Pro (Era) / Qtek 9000 / i-mate JASJAR etc.), jak i innych informacji.

Ja takze pamietam dobrze tamten przypadek. To byl poczatek wejscia Orange do Polski... (czy tez jak kto woli wlasciwiej - rebrandingu Idei, ktora jakos nieco bardziej wolalem. Coz.) A takze nie przepadam za rzecznikiem gruBy TP - jak go zwa tu i owdzie, nie bez przyczyny zreszta ;)

Niemniej jednak ta informacja (o dostepnosci Kaisera w Orange PL) zostala takze potwierdzona na innych szczeblach (acz nie przeze mnie) (niestety - nie moge ze wzgledu na zrodlo informacji ujawnic na jakim szczeblu i przez kogo, moge jedynie napisac, ze jest to informacja wiarygodna...), wiec jest pewna.

Co do specow: nie zawsze nawet Zespol Specjalistow Technicznych Centertela potrafi wykonac swoje zadanie prawidlowo : )
Jesli chodzi o dostepnosc dla przecietnego uzytkownika, takze jak najbardziej sie zgadzam, niestety.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 19, 2007, 15:23:08 »
koniec dyskusji, od dzisiaj jest w Erze !
portale juz potwierdzily, na razie brak cen niestety, ale pewnie tanio nie bedzie :)

*

Offline baton

• **
  • 190
  • Sprzęt: HTC TyTN , Nokia N73 , Palmax
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 19, 2007, 16:05:26 »
portale juz potwierdzily, na razie brak cen niestety, ale pewnie tanio nie bedzie

Rzuc linkiem pls.  :P

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
  • Sprzęt: TP 2
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 19, 2007, 18:28:29 »
w orange tytn byl, kaisera narazie nie ma planow wprowadzenia z racji sprzedazy m650 (artemisa). nawet plotek nie slyszalem o wprowadzeniu, jest w erze i plusie.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 19, 2007, 18:57:47 »
TyTn byl, ale nie w polskim Orange. Diabel tkwi w szczegolach.

*

Offline Tomko

• 330
  • Sprzęt: XdaExec, Omnia, BB Bold.
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 19, 2007, 19:34:32 »
Kaiser jest w Plusie jako Plusie czy w Vobisie na umowę z + ?
Broń - To prawo wolnego człowieka, nie przywilej nadany przez urzędnika.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 19, 2007, 22:42:13 »
w orange tytn byl, kaisera narazie nie ma planow wprowadzenia z racji sprzedazy m650 (artemisa). nawet plotek nie slyszalem o wprowadzeniu, jest w erze i plusie.

TyTN I nie bylo w Orange. Definitywnie.
I ogolnie malo slyszales. Powiem brutalnie - jak nie wiesz, to sie nie odzywaj...

Kaiser jest w Plusie jako Plusie czy w Vobisie na umowę z + ?

AFAIK tylko w Vobisie - od parunastu tygodni mozna brac u nich zarowno poprzez firmowke, jak i indywidualna, jednak ta ostatnia ma makabryczne ceny telefonow.

Jesli bedziesz zainteresowany cennikiem, to moge smialo rzucic (dla trzech najwyzszych planow - zapisalem na dysku) - daj tylko znac.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 19, 2007, 23:29:10 »

I ogolnie malo slyszales. Powiem brutalnie - jak nie wiesz, to sie nie odzywaj...
A to jest Nokia 3210 :
http://www.orange.sk/sk/private/telefony/detail.html?phoneId=1801
http://www.boutique.mobilite.fr.orange-business.com/public/owce/html/fr/mobiles/detail.php?id=2446
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2007, 23:34:37 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 20, 2007, 00:48:37 »

A to jest Nokia 3210 :
http://www.orange.sk/sk/private/telefony/detail.html?phoneId=1801
http://www.boutique.mobilite.fr.orange-business.com/public/owce/html/fr/mobiles/detail.php?id=2446

Mowimy o POLSKIM Orange ! O brytyjskim tez moge podywagowac (tam juz nawet nie sprzedaja dawno tegoz), ale co z tego ? Doskonale wiem, ze TAM sie pojawil - co nie zmienia faktu, ze u nas nawet go nie raczyli zapowiedziec. Nie zakupimy dajmy na to w UK przeciez abo, nie zyjac tam przez wiekszosc czasu - po prostu nie oplacaloby sie to... (nawet biorac pod uwage natychmiastowa sprzedaz telefonu z duza marza :P)

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 21, 2007, 18:30:26 »
Zbliza sie koniec miesiaca. Czy wiadomo jest juz cos wiecej?

*

Offline Qlphn

• 49
  • Sprzęt: TYTN II  +  SPV C600
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 21, 2007, 19:30:41 »
na
http://ustaw.orange.pl/
są już ustawienia do TyTN II...

kilka dni temu bardzo by mi się przydały - nie wiedziałem że WAP 1.2 a nie 2.0 do MMS :)

co ciekawe - nazwy w menu są podawane po angielsku... spolszczony-inaczej? :)
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2007, 19:32:16 wysłana przez Qlphn »

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 22, 2007, 01:19:49 »
na
I nalezy dodac ze jest to jedyny aparat dla producenta HTC! Plomyk nadziei jest juz coraz wiekszy.

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 22, 2007, 02:04:54 »
Witam,

W mojej ocenie polska sieć Orange dawniej zwana Idea to śmietnik tej firmy. :(

Prawidłowość jest taka:

Nowość pojawia się w UK, Francji, Szwajcarii.
Potem na Słowacji.
Do naszego kraju jest wprowadzana gdy rynek w tamtych krajach już nie chłonie tego produktu.
Wiadomo jest, że nic się tak nie sprzedaje jak nowość - popytajcie PH z dowolnej firmy co szybiej wrzuci na rynek badziewną nowość czy sprawdzoną "staroć" - w rozumieniu towar który jest na rynku np. 6 m-cy.

Nasza nowość w Orange PL to zabytek na "zachodzie", czy południu.

Przykład: SPV M650.

Polski rynek jest traktowany w strategii Orange w Europie jak dojna krowa. To przeświadczenie wynika z faktu, że nasi władcy (rząd) oddał firmę TP SA w ręce francuskie za darmo:

Przykład:
Francuzi (operator narodowy tego kraju) są głównymi udziałowcami w TP SA. - już kaska leci.

Centertel - operator Orange PL - to spółka TP SA z OPERATOREM NARODOWYM FRANCJI !
Czyli sami ze sobą zrobili spółkę. - kolejna kaska leci.

Dalej... bardzo proszę:
Centertel wypromował jedną z najlepiej rozpoznawalnych marek na rynku polskim - IDEA.
Ale jakiś spryciarz wykombinował, że nie ma znaczenia koszt promocji, bo i tak trzeba się reklamować. Więc co za różnica co w reklamówce leci i jak pomyslał tak zrobił. Wymyślił, że jak podpisze Centertel (spółka prawie francusko - francuska) umowę z właścicielami znaku Orange na udostępnienie praw do znaku tej spółki (czyli sami ze sobą umowę podpisali) na x czasu (np.10 lat) na korzystanie z marki Orange na terenie Polski to będzie dodatkowa kaska lecieć.

Podsumowanie:
A. mamy zyski z TP SA
B. mamy koszty własnej działalności na terenie polski za darmo, bo w kosztach działania TP SA, Centertela itd.
C. mamy zyski z Centertela ( tu prawie 2 razy - z własnej części i większej części tej sumy którą ma TP SA jako współudziłowiec)
D. mamy zysk z sprzedaży marki - całkowicie w chwili wprowadzenia na polski rynek nierozpoznawalnej.
E. mamy rynek gdzie można wywalić śmieci - czyli to co już nie idzie w krajach "normalnych", bo np. produkt to szajs, lub rynek sie nasycił.

Po chwili jeszcze dodam:
F. mamy kasę z sprzedaży "technologii" - co mam namyśli spytacie? A na przykład obiło mi się o uszy (jak ktoś by pytał gdzie? - to zapomniałem), że polski operator telefonii komórkowej odkupuje wycofane z eksploatacji w pięknym kraju na zachodzie (to tam gdzie nie mówią po angielsku), ale podobno jeszcze sprawne stacje bazowe BTS, bez przetargu i za ciężkie pieniądze.

Piękne?!  :S Tak się robi pieniądze. Uczcie się drodzy Polacy.

A co do kaisera w Orange PL - to jest to możliwe, ale najpierw czeka nas kampania reklamowa SPV M3100, wycofanego z magazynów w UK (no może parę sztuk dla kloszardów zostawili - pisze może bo UPS czy DHL i tak im dostarczą sprzęt w 24 H maks).

PS.: miałem napisać coś na temat łapania lekarzy, którzy dostaną czekoladę i przymykania oka na takie numery jak wyżej, ale chyba mi się forum pomyliło.

*

Offline sonepar

• **
  • 131
  • juz Android na SIII - na razie niesmak
  • Sprzęt: teraz S3,wczesniej hd2, hd, n80, iphone i inne
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 22, 2007, 02:18:39 »
oj ppepe chyba juz późno na takie dywagacje

a propo's Kaiser bedzie lub juz prawie jest w Erze
http://www.telepolis.pl/news.php?id=9659

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 22, 2007, 18:03:47 »
na

kilka dni temu bardzo by mi się przydały - nie wiedziałem że WAP 1.2 a nie 2.0 do MMS :)

co ciekawe - nazwy w menu są podawane po angielsku... spolszczony-inaczej? :)

To juz dawno widzialem. Moim zdaniem to swiadczy tylko o tym, ze zapewnili ustawienia dla urzadzen, ktore KIEDYS beda w Orange. Jest przeciez takze iPhone. Jednak nie odnosza sie globalnie do calego rynku zbytu Orange, brak np. TyTNa.

ppepe:

Nie tragizuj. Co do spolek wewnetrznych i temu podobnych machinacji (A-D) masz oczywiscie racje, natomiast niekoniecznie musi tak byc z Polska jako wtornym rynkiem zbytu. Tez co nieco siedze w tym rynku i o ile mi wiadomo, co prawda nasz kraj jest owszem traktowany po macoszemu, ale nie tak bardzo, jak opisales. Reasumujac definitywnie spodziewalbym sie Kaisera w tym roku, a przeciez jest on na rynku dopiero od poczatku wrzesnia.

Co do M3100 - bardzo watpie, w wiekszosci krajow zeszly na pniu, ciezko promowac produkt nieistniejacy praktycznie w magazynach (bo i nie istnial przed wycofaniem produktu ze sprzedazy) i AFAIK - takze nie produkowany. Mozna by zawsze powiedziec, ze jest to mozliwe, ale akurat tutaj mysle, ze nie masz racji.

BTW anegdotka z punktem F bardzo ciekawa ^^

P.S.

Powiedzmy, ze wykonalem pare telefonow i mozna sie spodziewac Kaisera zdecydowanie NIEBAWEM - mam pewne na 100 % informacje na temat jego RYCHLEGO wyjscia, ale nie moge ich opublikowac przed konferencja prasowa HTC :) Czyli w srode po poludniu bede mogl najprawdopodobniej napisac juz cos wiecej :)

Moge tylko napisac, ze ppepe sie bardzo myli co do poslizgow Orange w PL.

*

Offline Tomko

• 330
  • Sprzęt: XdaExec, Omnia, BB Bold.
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 23, 2007, 12:42:26 »

AFAIK tylko w Vobisie - od parunastu tygodni mozna brac u nich zarowno poprzez firmowke, jak i indywidualna, jednak ta ostatnia ma makabryczne ceny telefonow.

Jesli bedziesz zainteresowany cennikiem, to moge smialo rzucic (dla trzech najwyzszych planow - zapisalem na dysku) - daj tylko znac.
[/quote]
  Jeśli mógłbym prosić o cennik dla firm - PLIZZZZ  :grin:
Broń - To prawo wolnego człowieka, nie przywilej nadany przez urzędnika.