kAISER - TYLKO BOOTLOADER NIC WIĘCEJ

• 2 Odpowiedzi
  • 1057 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kAISER - TYLKO BOOTLOADER NIC WIĘCEJ
« dnia: Czerwiec 20, 2009, 14:43:21 »
Witam:) to mój pierwszy tema wię proszę nie bijcie:) czytam wasze forum od dawna i do tej pory wszystko szło. więc do tematu...
Wgrałem nowy ROM RUU_Kaiser_HTC_PLK_3.29.464.0_radio_sign_25.83.40.02_1.65.17.56_Ship i
wszystko było ok nie wiem co mnie podkusiło, żeby wgrać ten radio rom: KAIS_RADIO_ONLY_1.71.09.01.CustomRUU, gdy się wgrywał stanął przy 99% i error conetion, no to wyjąłem baterię, włożyłem i próba od nowa no i kszka stało na 0%. (w tym czasie nie miałem karty pamięci w kaiserku). od tej pory męcze się trzy dni i nic nie dziła nic nie wgrywa się. Mam bootloadera tylko i n ic więcej. widnieje napis:
KAIS130                                                  RUUNBH
SPL-3.29.0000
CPLD-8
i na dole Serial (po włożeniu kabelka napis USB)
Komunikacja z PC jest bo w MTTY widzi usb ale gdy wpisze boot to wyświetla command error. na stronie xda wyczytałem że jak sie wpisze task 8 to resetuje pda wiec tak zrobilem i tylko to reaguje. Co do hard resetu to sie włącza i przywraca ustawienia po czym znowu bootloader.
Próbowałem też uruchomić kaisdiagtest z karty pamięci i wyświetla się loading i na tym stoi... żaden rom ani z karty ani z PC nie wchodzi wszędzie 0%
jedynie ten  ROM RUU_Kaiser_HTC_PLK_3.29.464.0_radio_sign_25.83.40.02_1.65.17.56_Ship z PC wchodzi i staje na 1% po czym wyświetla napis:
błąd 294 nieprawidłowy identyfikator sprzedawcy. Kaiser był kupiony w orange nie wiem czy coś to pomoże.
Proszę pomóżcie mi bo już chyba wszystkiego próbowałem. z góry dzięki :)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: kAISER - TYLKO BOOTLOADER NIC WIĘCEJ
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2009, 14:45:02 »
nie zdjąłeś cid, nie wgrałeś hardspl.
Szukaj teraz romu pod swój cid...
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Odp: kAISER - TYLKO BOOTLOADER NIC WIĘCEJ
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2009, 14:47:57 »
nie zdjąłeś cid, nie wgrałeś hardspl.
Szukaj teraz romu pod swój cid...
a czy jest jakaś możliwość, żeby sprawdzić jaki mam
cid? może to głupie pytanie ale próbowałem wgrać ten: HTC_Kaiser_1.81.69.3PLK_reconstructed_RUU_signed podobno to jest z orangutana i nic to nie daje, czy masz może jakiś pomysł, byłbym wdzięczny za pomoc  :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2009, 15:00:42 wysłana przez obarka84 »