Kaiser się sypie

• 10 Odpowiedzi
  • 918 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline piter218

• 7
Kaiser się sypie
« dnia: Sierpień 25, 2009, 14:00:49 »
Witam,
mam problem z moim kasierkiem. Dziwnie się złożyło bo problem pojawił się pierwszego dnia wakacji, tak jak by klimat mu nie służył... Gdy telefon przechodził w czas uśpienia i nie był ruszany jakąś chwile, z 10 minut to po włączeniubył tylko biały ekran ale dało się odbierać  rozmowy i rozmawiać. Ustawiłem go tak żeby nie wyłączał wcale podświetlenia tylko go blokowałem. Białe ekrany się nie pojawiały. Działo się tak do momentu gdy zleciał gdzieś z wysokości 35cm z łóżka na podłogę. Klapka i bateria wyleciały. Od tej pory nie było już białych ekranów. Telefon zaczął się bardzo grzać gdy nic się na nim nie robiło i nie ładowało. Nie szło mu baterii do 100% naładować. Nie działał aparat. Wyskakiwał komunikat:" Nie można zainicjować urządzenia", czasami po restarcie aparat załączył się z tym ze obraz się rozmazywał, pojawiały się jakieś paski, a czasami wcale nie reagował tak jak by przycisk był zepsuty (z menu start też nie działał). Htc sam się restartował a sekundę przed restartem czy wyłączeniem odtworzył jakiś dźwięk, za każdym razem ten sam.
Jak wróciłem do domu rozkręciłem go i przeczyściłem. Działał aparat, nie restartował się, nie grzał się z tym ze bateria wytrzymywała mi 24 godziny trochę mało bo przedtem 2-3 dni bez ładowania przy takim samym użytkowaniu. Pomyślałem ze przez grzanie się podczas ładowania na wakacjach bateria mogła się uszkodzić. Miałem zamiar kupić sobie nową. Zainstalowałem programik który pokazuje mi pobór prądu podczas pracy Kasierka. W trybie czuwania było to około 60-70 mA natomiast podczas włączenia na pierwszej kresce podświetlenia gdy nic się na nim nie robiło 120mA. Po krótkich obliczeniach doszedłem do wniosku że chyba jest cos nie tak bo jeśli pobierał by tyle prądy w trybie czuwania przy standardowej baterii 1350mA to wytrzymał by mi koło 20 godzin. Postanowiłem go jeszcze raz rozkręcić i przeczyścić mu styki. Po przeczyszczeniu mu wnętrzności pojawił się z nowy problem grzania baterii, restartowania się i nie działania aparatu. Teraz zżera mi około 400-300mA, w trybie czuwania nie dużo mniej. Próbowałem jeszcze raz go rozkręcić zobaczyć czy to aby na pewno się grzeje bateria. Bateria się nie grzała tylko to była płyta główna. Dodam jeszcze ze teraz jak chce uruchomić aparat to nie wyświetla się żaden komunikat, po prostu się nie uruchamia.

Nie wiem co może być przyczyną.   :(

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: Kaiser się sypie
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2009, 14:06:27 »
Chyba jedynie co mogę powiedzieć -> serwis. Ja osobiście podejrzewał bym że gdzieś na płycie głównej (może w którymś innym elemencie) jest zwarcie i to jest przyczyną takiego zachowania się telefonu.

*

Offline piter218

• 7
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2009, 14:10:26 »
Ja wiem ze serwis jest najlepszym rozwiązaniem, tylko jak mi krzyknęli 500zł jak by to miała być płyta główna to troszkę mnie to przeraziło.
Używany idzie kupić za 700zł
Być może ktoś miał podobny problem.

A co do serwisu to który najlepszy i pryz tym oszczędny. Na forum znalazłem  http://www.pdaserwis.pl/ to by był dobry wybór??
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2009, 14:37:19 wysłana przez piter218 »

*

Offline pHarel

• 468
  • Sprzęt: iPhone 4S / iPhone 5S 32GB / MacBook Air 13
Jakieś tam>Hermes>K750>K800>TOSHIBA G900>Diament>i900 Omnia>HTC G1>I900 Omnia>I5700>SGS II>ZTE Blade>Milestone>SGS III > Dell X51 / iPAQ 4100 / iPhone 4S /iPhone 5S 32GB / MacBook Air 13,3 mid 2013 / ATV3

*

Offline che

• **
  • 203
  • Sprzęt: HTC TyTN II, SE p990i
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 26, 2009, 21:10:55 »
na 99 % plyta glowna, sproboj wrzucic inny rom i wtedy zobaczysz...

*

Offline piter218

• 7
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2009, 13:10:26 »
Nie bardzo mam jak wrzucić nowy rom ponieważ wyłączna się gdzieś po minucie.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 28, 2009, 13:22:38 »
Do wrzucania romu ci nie jest potrzebne aby działał długo. Naciskasz przycisk aparatu podczas włączania i wtedy włączasz RUU. Komputer wykryje, że jest to tryb awaryjnego przywracania romu i pozwoli ci na jego podmianę. Ale taki manewr może być ryzykowny.
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

*

Offline piter218

• 7
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 28, 2009, 14:30:40 »
No cóż teraz jak dochodzi do kalibracji to niestety sygnał się pojawia i wyłączna się .... więc nic to nie pomogło :(

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 28, 2009, 22:39:55 »
Powiem co na pewno jest: uwalona płyta główna, będzie się tylko pogarszać (czyli coraz krócej pracować). Z tego właśnie powodu wymieniłem płytę główną w swoim Kaiserze.
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

*

Offline piter218

• 7
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 29, 2009, 00:02:30 »
A  ile za to sobie życzyli?? bo chyba wymieniałeś w serwisie jakimś. Bo płyty samej nie kupisz, co najwyżej zdezelowanego kasierka i przełożysz samą płytę główną.

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 30, 2009, 16:35:26 »
da rade kupic plyte glowna ale jej koszt jest wysoki 350-400zl