Witam,
mam problem z moim kasierkiem. Dziwnie się złożyło bo problem pojawił się pierwszego dnia wakacji, tak jak by klimat mu nie służył... Gdy telefon przechodził w czas uśpienia i nie był ruszany jakąś chwile, z 10 minut to po włączeniubył tylko biały ekran ale dało się odbierać rozmowy i rozmawiać. Ustawiłem go tak żeby nie wyłączał wcale podświetlenia tylko go blokowałem. Białe ekrany się nie pojawiały. Działo się tak do momentu gdy zleciał gdzieś z wysokości 35cm z łóżka na podłogę. Klapka i bateria wyleciały. Od tej pory nie było już białych ekranów. Telefon zaczął się bardzo grzać gdy nic się na nim nie robiło i nie ładowało. Nie szło mu baterii do 100% naładować. Nie działał aparat. Wyskakiwał komunikat:" Nie można zainicjować urządzenia", czasami po restarcie aparat załączył się z tym ze obraz się rozmazywał, pojawiały się jakieś paski, a czasami wcale nie reagował tak jak by przycisk był zepsuty (z menu start też nie działał). Htc sam się restartował a sekundę przed restartem czy wyłączeniem odtworzył jakiś dźwięk, za każdym razem ten sam.
Jak wróciłem do domu rozkręciłem go i przeczyściłem. Działał aparat, nie restartował się, nie grzał się z tym ze bateria wytrzymywała mi 24 godziny trochę mało bo przedtem 2-3 dni bez ładowania przy takim samym użytkowaniu. Pomyślałem ze przez grzanie się podczas ładowania na wakacjach bateria mogła się uszkodzić. Miałem zamiar kupić sobie nową. Zainstalowałem programik który pokazuje mi pobór prądu podczas pracy Kasierka. W trybie czuwania było to około 60-70 mA natomiast podczas włączenia na pierwszej kresce podświetlenia gdy nic się na nim nie robiło 120mA. Po krótkich obliczeniach doszedłem do wniosku że chyba jest cos nie tak bo jeśli pobierał by tyle prądy w trybie czuwania przy standardowej baterii 1350mA to wytrzymał by mi koło 20 godzin. Postanowiłem go jeszcze raz rozkręcić i przeczyścić mu styki. Po przeczyszczeniu mu wnętrzności pojawił się z nowy problem grzania baterii, restartowania się i nie działania aparatu. Teraz zżera mi około 400-300mA, w trybie czuwania nie dużo mniej. Próbowałem jeszcze raz go rozkręcić zobaczyć czy to aby na pewno się grzeje bateria. Bateria się nie grzała tylko to była płyta główna. Dodam jeszcze ze teraz jak chce uruchomić aparat to nie wyświetla się żaden komunikat, po prostu się nie uruchamia.
Nie wiem co może być przyczyną.