Trochę kotlet, ale muszę napisać o moich przygodach z kaiserem

Otóż mam go wziętego z orange , wgrałem hardSPL , ściągnąłem simlocka itp itd. I wgrałem fabryczny rom HTC RUU_Kaiser_HTC_PLK_3.29.464.0_radio_sign_25.83.40.02_1.65.16.25_Ship.
A potem wgrałem najnowszy radio rom :
kaiser_radioonly_1.71.09.01_customruu (podczas włączania był napis eMo i cyferki

)
I powiem że u mnie w takiej konfiguracji po prostu nie dało się go używać. Łapał wiechy niewiadomo skąd , zawieszał się najczęściej w najbardziej potrzebnym momencie. I chodził wolno dosyć , ale zasięg miał rewelacyjny

Na początku myślałem że to kaiser fix na kontakty tak świruje ale jednak to radio. SR/HR nic nie pomagały.
Więc wgrałem od nowa powyższy rom, jednak bez radio roma (mam teraz 1.65) i... chodzi jak marzenie
Szybciutko , bez zwiech lecz zasięg jest minimalnie gorszy (ale tylko minimalnie
I mam wrażenie że wifi łapie ciut dalej ale to tylko moja niepotwierdzona opinia. Też się posypał, co za rom ;/ objawy identyczne co wcześniej. Teraz testuję najnowszą azjatycką wersję 3.34 bodajże , zobaczę czy ten będzie dobry. Przynajmniej mam na klawiaturze systemowej znak zapytania
http://rs351tl.rapidshare.com/files/157469239/9618652/Kaiser_HTC_ASIA_HK_WWE_3.34.721.2.rarI stało się - dopiero ten rom działa w pełni sprawnie z kaiserem

Co prawda trzeba pozmieniać ustawienia z chiny na pl ale mniam szybko i stabilnie działa (12 programów i działa nadal) . Ten co jest w tym temacie można sobie ...