Kaiser Orange PL ... " przywrócenie " gwarancji ROM RADIO IPL/SPL GWARANCJA

• 66 Odpowiedzi
  • 22653 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
1 moze jezeli zawiera. najlepiej sprawdzic rozbijajac rom i wgrac sobie samego OS`a
2 wgraj 1.27.12.32 tez jest w orange
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Splashe orange są dostępne (chyba) radio i spl tez - skoro potrafisz to zrób :))
potrzebna zgoda

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
@jas_pik
Właśnie o to chodzi że nie ma pierwszego splashscreena. Mam rozłożony rom 6.0 PLK w row`ach. Próbuję poskładać składniki bo sam chciałem zrobić sobie splasza orange. Ale teraz jak zassałem HTC  PLK to mi nie potrzebne. Choć z drugiej strony...pro publico bono. Po 28.05 będę miał czas bo żona wyjeżdża na 2 tygodnie, posiedzę i coś pokombinuję.
Napisane: Maj 25, 2008, 15:59:06
@jas_pik
Pamiętasz jak to było w wizardzie. Osobny składnik .nbh wgrywany RUU jak radio czy rom. O to właśnie mi chodzi.

*

• 7793
Ten pierwszy slplash screen jest do znalezienia - tak myślę - pewnie na xda-developers
potrzebna zgoda

*

Offline ladgim

• 388
Mnie się nie udało a szukałem bo oddawałem Kaisera do CRC. I raczej wątpię aby był do naszego orangutana.
Napisane: Maj 25, 2008, 16:38:17
Nawet z rozpaczy zrobiłem zrzut ekranowy. Tylko podczas obróbki kolory uciekają. Odrazu widać że nie oryginalny.
Napisane: Maj 25, 2008, 16:41:07
A tak na marginesie, to radio holenderskie 1.27.12.29 co je można ściągnąć ktoś testował? Może to by przeszło.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Mnie się nie udało a szukałem bo oddawałem Kaisera do CRC. I raczej wątpię aby był do naszego orangutana.
Napisane: Maj 25, 2008, 16:38:17
Nawet z rozpaczy zrobiłem zrzut ekranowy. Tylko podczas obróbki kolory uciekają. Odrazu widać że nie oryginalny.
Napisane: Maj 25, 2008, 16:41:07
A tak na marginesie, to radio holenderskie 1.27.12.29 co je można ściągnąć ktoś testował? Może to by przeszło.
tego radia nigdzie niema :P zastępcze orangutanowe to 1.27.12.32 które praktycznie niczym się nieróżni :P

*

Offline ladgim

• 388
Muszę Ci zwrócić honor kolego. Faktycznie sprawdziłem na xda-wiki i to radio choć wymienione nie istnieje. Można cały dump romu ściągnąc z tym radiem ale samego nie ma. Wcieło ale jeszcze kilka tygodni temu tam było.

*

Offline medive

• 1323
Muszę Ci zwrócić honor kolego. Faktycznie sprawdziłem na xda-wiki i to radio choć wymienione nie istnieje. Można cały dump romu ściągnąc z tym radiem ale samego nie ma. Wcieło ale jeszcze kilka tygodni temu tam było.
być było ale znikło i nikt niema zrekonstuowanego tego radia, ani niema romu który miałby zintegrowane to radio, a rekonstrukcja jest podobno dośćproblematyczna dlatego do tej pory tego radia niema :P

*

• 7793
Tego radia nigdy nie było a ze zrzutu nie ma możliwości rekonstrukcji. Do tego nikomu nie udało się uzyskać shipa z serwisu bo to radio było wyłacznie w sieci Orange w PL i NL .
potrzebna zgoda

*

Offline medive

• 1323
wystarczy radio 1.27.12.32 też jest w polskim orange

orginalny splash screen orange

http://rapidshare.com/files/117598352/splash.nb.html
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2008, 23:07:35 wysłana przez medive »

wystarczy radio 1.27.12.32 też jest w polskim orange

orginalny splash screen orange

http://rapidshare.com/files/117598352/splash.nb.html

przerobisz mi na nbh? proszę pomóz bo nie umiem

*

• 7793
Splash Screen - ogólnie ( thx POF )
1. Zainstaluj HardSPL.
2. Opracuj plik jako  BMP w Paint-cie lub innym , romiar koniecznie 240x320, zapisz jako BMP 24bit.
3. Zainstaluj SplashTool
4. Załaduj swój BMP do  nb_image_converter (zawarty w  SplashTool's zip) i zapisz jako  splash.nb
5. Otwórz SplashTool.exe i skonwertuj nim splash.nb do nowego formatu.
6. A teraz skonweruj otrzymany  splash.nb na plik typu  NBH za pomocą  htc rom tool.
7. Teraz możesz sflashować  Twój  cusotm NBH  CustomRUU.

Ciesz się nowym splashem ! :D
potrzebna zgoda

Splash Screen - ogólnie ( thx POF )
1. Zainstaluj HardSPL.
2. Opracuj plik jako  BMP w Paint-cie lub innym , romiar koniecznie 240x320, zapisz jako BMP 24bit.
3. Zainstaluj SplashTool
4. Załaduj swój BMP do  nb_image_converter (zawarty w  SplashTool's zip) i zapisz jako  splash.nb
5. Otwórz SplashTool.exe i skonwertuj nim splash.nb do nowego formatu.
6. A teraz skonweruj otrzymany  splash.nb na plik typu  NBH za pomocą  htc rom tool.
7. Teraz możesz sflashować  Twój  cusotm NBH  CustomRUU.

Ciesz się nowym splashem ! :D

jak mam zpakować hcrt? wywala mi tylko errora pomocy!!!

*

• 7793
Wrzuć załaczony plik htcrt.zp ( po rozpakowaniu)
potrzebna zgoda

*

Offline m4ck

• 11
Witam

Mam pytanie odnosnie przywracania gwarancji
teraz przy uruchamianiu mam

D 1.56.00.00

Probuje wgrac HTC_Orange_SPL1.81.0000 ale po ponownym uruchomieniu dalej jest 1.56.00.00
Dlaczego tak sie dzieje ?

*

Offline Digital

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND / Omnia II
Tutaj jest gotowy rom z samym logo orange - wystarczy wgrać do kaiserka (rom zawiera samo logo startowe orange) - http://rapidshare.com/files/117831434/logo_orange.rar.html

Tutaj jest gotowy rom z samym logo orange - wystarczy wgrać do kaiserka (rom zawiera samo logo startowe orange) - http://rapidshare.com/files/117831434/logo_orange.rar.html

jesteś w stanie zrobić aby wszystko było jak w orangu? tzn os splashe loga początkowe końcowe? radio mi jest zbędne.. jest możliwość nałożenia branda oranga? albo smoka? nie znam angielskiego niestety...

*

Offline m4ck

• 11
Mam jeszcze pytanie co oznacze te D 1.56.00.00 ?

Udalo mi sie wgrac ten spl orange poprzez jumpspl

po uruchomieniu jak przytrzymam reset i kamere pisze spl-1.81.0000

a przy uruchamianiu jest d 1.56.00.00

wczesniej mialem D 1.81.00.00

*

Offline ladgim

• 388
Na xda-developer jest cały wątek poświęcony przywracaniu Kaisera do dziewiczego stanu.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=335568
Może komuś się przyda.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Kaiser Orange PL ... " przywrócenie " gwarancji ROM RADIO IPL/SPL GWARANCJA
« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 12, 2008, 15:15:50 »

wgrałem i teraz mam pytanie:
jako, że oryginalny rom miałem przez moment po zakupie to powiedzcie mi jak to jest: po soft resecie pojawia się pierwszy splash orange... to wiadomo, a potem?? splash orange świeci do momentu aż nie zmieni się na zielony ekran z napisam "windows mobile"? czy pojawia się logo htc (po pierwszym splashu orange) i dopiero potem ekran "windows mobile". Pytam bo nie sprawdziłem jak to jest oryginalnie, a po zainstalowaniu romu WM 6.1 HTC PLK splashe zmieniły mi się na htc i teraz jak wgrałem logo orange z powyższego linka, to po resecie mam splash orange, potem logo htc, a potem dopiero zielone "windows mobile"

EDIT:
obstawiam, że cały czas ma się świecić splash orange (bez drugiego splasha z logo htc), bo sprawdziłem właśnie jak to jest w touch dualu żony...
także pojawia się kolejne pytanie: jak wgrać drugi splash orange, bo na razie mamy tylko pierwszy...??
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2008, 15:21:35 wysłana przez copymaker »
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline marekjs

• 23
  • Sprzęt: TyTN II, Iphone 4
Odp: Kaiser Orange PL ... " przywrócenie " gwarancji ROM RADIO IPL/SPL GWARANCJA
« Odpowiedź #50 dnia: Lipiec 12, 2008, 22:14:15 »

EDIT:
obstawiam, że cały czas ma się świecić splash orange (bez drugiego splasha z logo htc), bo sprawdziłem właśnie jak to jest w touch dualu żony...
także pojawia się kolejne pytanie: jak wgrać drugi splash orange, bo na razie mamy tylko pierwszy...??

Witaj,

Wygląda to tak:

Splash Orange
po 10s parametry, R, G, D
po 10s splash przygasa i jest jeszcze przez  2sek
i wchodzi Windows Mobile na 3 sek
następnie mam wrzucone hasło a potem PIN ...

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 12, 2008, 23:37:29 »
czyli tak jak myślałem;
wie ktoś jak wgrać drugiego splasha??
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline Terminator

• *
  • 91
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC Diamond
« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 13, 2008, 01:19:12 »
A przy wyłączaniu jest splash Orange?

*

Offline marekjs

• 23
  • Sprzęt: TyTN II, Iphone 4
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 13, 2008, 11:42:17 »
A przy wyłączaniu jest splash Orange?

Powinien być :)

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 13, 2008, 17:35:40 »
przez przypadek pozbyłem się drugiego splasha htc :)
wgrałem rom HDIII który ma swoje splashe, potem wgrałem plik ze splashem orange i gotowe :)
podczas wgrywania systemu mam tylko splash orange - czyli tak jak było na samy początku :)

*

Offline sabciu

• **
  • 111
  • Now P780
  • Sprzęt: Galaxy Note &  Sony Tablet S & Lenovo P780
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 13, 2008, 13:19:56 »
Panowie
Zgodnie z przyklejonym tematem wgrałem HTC_SPL1.81.0000.
Teraz chcę wgrać Romik HTC_Kaiser_1.81.69.3PLK_reconstructed_RUU_signed
Niestety wszystko idzie ok do czasu jak następuję przesyłanie romu (flashowanie).
Widzę pasek 0% i dalej nic. Po około minucie otrzymuję komunikat Error 262 (czyli brak połączenia).
O co chodzi?
SPL 1.81 napewno wgrany, activesync chodzi aż miło.
Jakieś sugestie?

Generalnie mam problem z Play. Cab z konfiguracją nie pomaga. Karta wymieniona 3 dni temu i z oryginalnym romem i radiem KAIS_Radio_Only_1.27.12.32 chodziła super.
Zachciało mi się wm 6.1 i się narobiło. Może ktoś używa Play z WM 6.1 i może podac link do sprawdzonego radia i romu pod PLAY?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2008, 13:26:19 wysłana przez sabciu »
.......Motorola A1000 ->SPV M3100 ->MDA Vario 2 -> HTC Tytn 2  -> MDA Compact IV -> HTC HD2 -> LG P920 3D -> Samsung Galaxy Note -> Lenovo P780

*

Offline bubek3

• **
  • 165
    • forum.PasjaGSM.pl
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 13, 2008, 13:45:40 »
Nie mam pojęcia czy czytałeś FAQ, jednak wiem że o ile czytałeś nie przeczytałeś go dokładnie. By wgrać ROM musisz wgrać HardSPL, nastpnie ROM, radio i SPL. Ty, zrobiłeś wszystko wspak, stąd taki "ciekawy" efekt.

*

Offline sabciu

• **
  • 111
  • Now P780
  • Sprzęt: Galaxy Note &  Sony Tablet S & Lenovo P780
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 13, 2008, 13:49:14 »
A czasem nie jest tak że przy oryginalnym romie wgrywam SPL ( w tym przypadku 1.81) i poźniej rom Orange?
Z tego co wyczytałem HardSpl jest do nieoryginalnych romów, ja chcę powróćić do oryginału.
.......Motorola A1000 ->SPV M3100 ->MDA Vario 2 -> HTC Tytn 2  -> MDA Compact IV -> HTC HD2 -> LG P920 3D -> Samsung Galaxy Note -> Lenovo P780

*

Offline bubek3

• **
  • 165
    • forum.PasjaGSM.pl
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 13, 2008, 14:04:48 »
sabciu, nie :) SPL wgrywasz na końcu. Najpierw Hard, nastepnie ROM i radio i dopiero SPL :)
Gdybyś miał złamanego CIDlocka mógłbyś wgrać w taki sposób jak piszesz :)

*

Offline Kilg

• 292
  • Sprzęt: Galaxy SIII
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 09, 2008, 18:57:19 »
Mam takie parametry Romu: (WM 6.1) tak jak było przy zakupie.

Korci mnie, żeby zmienić rom na inny, ale nie znalazlem wzmianki na forum o takim wlasnie.
Czy wgranie ktoregoś ze starszych załatwi sprawę? Względnie ktoś wie skąd mogę ściągnąć ten rom (na wszelki...)?
A może to nie jest oryginalny rom orange? (ktoś już grzebał w tym telefonie?)

edit:

Poczytałem trochę, sprawdziłem bootloadera i już wiem, że jest to radosna twórczość sklepu gdzie kupiłem telefon, pozostałość po zdejmowaniu simlocka. well, jutro sobie do nich zadzwonię i pogadam o realizacji gwarancji.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2008, 00:47:44 wysłana przez Kilg »
WYGIWYGAINGW
What You Get Is What You're Given and It's No Good Whining
(The Science of Discworld by Terry Pratchett)