Kaiser od Orange, warto??

• 39 Odpowiedzi
  • 4270 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wrn

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
Kaiser od Orange, warto??
« dnia: Marzec 24, 2008, 22:34:02 »
Witam,
mam dylemat, zamierzam kupic sobie Tytn II... moim operatorem jest "kochane" orange, i tu pojawia sie pytanie. Czy warto mi nabyc ten sprzet u operatora czy moze lepiej kupic w sklepie nie brandowana wersje? za orange przemawia cena bo jest o polowe taniej niz bym kupowal w sklepie, ale w orange dostane cudowna ich nakladke. Co radzicie?? Co byście sami zrobili ?? warto zaoszczedzic troche kase i kupic w orange?? aaa i jeszcze chyba orange dorzuca kilka gadzetow gratis np auto mapa, ladowarka samochodowa i uchwyt do samochodu?? warto sie skusic??
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Odp: Kaiser od Orange, warto??
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 24, 2008, 22:41:15 »
ja radze allegro(ale z głową oczywiście) za swoją kajzerke dałem 1350zl (trafiło mi się :P bo była tylko 2 miechy używana a tak to funfel nówka XD)
nowe orangowe zestawy chodzą po około 1600 jak dobrze poszukasz znajdziesz taniej nawet widziałem po 1450 ale to już były brytyjskie orangowe  zestawy z wszstkim ale tylko 2 miechy rekojmi sprzedawcy a tak to zero gwary.

*

Offline makhi

• **
  • 195
  • Sprzęt: eten m700
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 24, 2008, 22:45:12 »
nie wiem gdzie ty ceny spraedzałeś.Jestem zdania że zawsze lepiej kupić na własna rękę bez operatora, w sklepie z normalną gwarancją na normlnych zasadach.

*

Offline wrn

• **
  • 149
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2008, 22:47:23 »
hmmm gwarancje bede mial normalna od orange bo to ma byc przy przedluzaniu umowy, ale pytanie czy warto sie pakowac w ten brandowany soft i kuszenie z ich strony auto mapa, ladowarka i uchwytem...??

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 24, 2008, 22:51:53 »
automapa no troche kosztuje a z orange dostajesz automape na polske i z strony zich licencją normalnie ściagasz najnowsząwersje automapy 4,53 bodajże no brandowy soft niejest najlepszy ale można wgrać lepszy :P  ładowarka jest dobra i uchwyt też mocno trzyma ale lipa że ramie od uchwytu się niewygina tak jak tego bym potrzebowałale ważne że uchwyt mocno trzyma i niema co się martwić że będziesz szukał telefonu na podłodze :P

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Kaiser, iPod Touch, Garmin Forerunner 205, PSP :-)
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 24, 2008, 22:55:07 »
ja radze allegro(ale z głową oczywiście) za swoją kajzerke dałem 1350zl (trafiło mi się :P bo była tylko 2 miechy używana a tak to funfel nówka XD)
nowe orangowe zestawy chodzą po około 1600 jak dobrze poszukasz znajdziesz taniej nawet widziałem po 1450 ale to już były brytyjskie orangowe  zestawy z wszstkim ale tylko 2 miechy rekojmi sprzedawcy a tak to zero gwary.

moge sprzedac swojego kaisera - polski orange, ok 3 mies, praktycznie bez sladow uzytkowania, + automapa. 1500zl. niestety nie jestem staly w uczuciach w stosunku do sprzetow :-(

sorry za ot

*

Offline makhi

• **
  • 195
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 24, 2008, 22:56:50 »
gwarnacja nie bedzie normala, tylko od orange.Ja zrezygnowałem z kaisera (mogłem mieć  za 1400zł) właśnie w ramach przedłużenia umowy.Kupiłem m700 za podobne pieniadze z wszystkimi dodatkami.Już kilka razy przedłużałem umowe i miałem kilka telefonów od operatora i kilka od producenta, odniosłem wrażenie że te które nie przechodzą przez rękę operatora (mam tu na mysli orange i ere) są lepsze i nie tylko pod wzgeledem romu czy softu chodzi tez o obudowy i serwis.

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 24, 2008, 22:58:51 »

moge sprzedac swojego kaisera - polski orange, ok 3 mies, praktycznie bez sladow uzytkowania, + automapa. 1500zl. niestety nie jestem staly w uczuciach w stosunku do sprzetow :-(

sorry za ot
nieźle obracasz sprzętem :P no bywa jedni kochają Kajzerki drudzy nie :P

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 24, 2008, 22:59:17 »
A ja polecam zestaw z Orange. Soft to przecież żaden problem, a dostajesz friko Automapę i akcesoria samochodowe. Ja jestem zadowolony, że wybrałem zestaw od Pomarańczowych, tylko ten cholerny kwadracik z tyłu... :)

lipa że ramie od uchwytu się niewygina tak jak tego bym potrzebował

Wygina wygina, tylko trzeba duuuużo siły  :E

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Kaiser, iPod Touch, Garmin Forerunner 205, PSP :-)
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 24, 2008, 23:03:52 »

sorry za ot
nieźle obracasz sprzętem :P no bywa jedni kochają Kajzerki drudzy nie :P

problem w tym ze kaiser to najlepszy sprzet jaki mialem do tej pory. teraz jednak patrze w kierunku htc polaris bo okazalo sie ze nie potrzebuje klawiatury tak bardzo jak myslalem. co do funkcjonalnosci jednak i jakosci wykonania kaiser to sprzet najwyzszej klasy.

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 24, 2008, 23:21:23 »
A ja polecam zestaw z Orange. Soft to przecież żaden problem, a dostajesz friko Automapę i akcesoria samochodowe. Ja jestem zadowolony, że wybrałem zestaw od Pomarańczowych, tylko ten cholerny kwadracik z tyłu... :)

lipa że ramie od uchwytu się niewygina tak jak tego bym potrzebował

Wygina wygina, tylko trzeba duuuużo siły  :E
bałem się mocno sponiewierać ten uchwyt żeby niepołamać :P i jak osłonke plastikową odsłoniłem to po obu stronach zobaczyłem plastikowy bądź aluminiowy fragment wiec myślałem że całość taka jest :P

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 25, 2008, 01:11:38 »
Za mna przmawiała cena bo kaisera mialem za 580zl z orange  a za tyle bym nie kupił telefonu z takimi mozliwosciami. Wiec jsli masz dobra cene to kupuje  od orange lepiej bezposrednio przy przedluzaniu umowy niz to samo tylko na allegro i w wyzszej cenie.

« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 25, 2008, 01:38:45 »
ja mam tytana wlasnie z orange, kosztowal mnie cale 1,22 zl :P a praktycznie to nawet tej zlotowki ode mnie nie chcieli :)
akcesoria fajna sprawa, uchwyt jest solidny i dobrze trzyma, wyginac sie da tylko jak zostalo to wyzej napisane trzeba uzyc troszke sily.
automapa z licencja na rok z mozliwoscia zainstalowania miplo do bierzacej aktualizacji punktow poi.
co do softu to menu orange mozna poprostu wylaczyc w ustawieniach today, jednak ja i tak wolalem pozbyc sie simlocka bo na codzien uzywam abo z playa wiec przy okazji wrzucilem nowszy sofcik.
a tak wogole to konsultant z orange proponowal mi sciagniecie simlocka za 200 zl, ale naszczescie sam sobie poradzilem.

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 25, 2008, 07:06:23 »
tez mam Kaisera z Orange, dolaczona na DVD Automapa ma wersje 4.5.3 a wersja mapy: 2007.10 - czyli sa juz budynki 3D. ;)
co do uchwytu to sam bylem zawiedziony na poczatku, bo myslalem, ze sie nie wygina ;)
ale po krotkich ogledzinach mysle sobie "ten palak podobny jest do lampek biurkowych z lat 80-tych, pewnie sie wygina" ;)
no i postanowilem zaryzykowac i uzyc wiekszej sily ;) i jednak da sie regulowac :D.

Menu Orange, tak jak pisali Przedmowcy, wylaczysz w START->USTAWIENIA->DZISIAJ - odznaczasz je tam.
Ustawiasz temat na standardowy WM lub inny, ktory mozesz pobrac z netu.
Doinstalowujesz HTC Home PL mobiego - poszukaj tu na forum - jest post na ten temat.
Doinstalowujesz standardowe ikonki baterii - bo ta pomaranczowa bije po oczach i juz masz wyglad calego pulpitu
jak w niebrandowanym Kaiserze. Pozostaje ewentualnie kwestia zmiany simlocka - co tez nie jest problemem.

Podsumowujac - polecam, bo caly zestaw jest swietny.
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 25, 2008, 07:21:37 »
Ja jestem bardzo zadowolony z Kaisera z Orange. Dodam, że nie jest to mój pierwszy PDA. Na soft nie narzekam. Wgrałem sobie HTC home i parę innych udogodnień i jest super. Ogólnie polecam !!!

*

Offline wrn

• **
  • 149
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 25, 2008, 07:37:16 »
gwarnacja nie bedzie normala, tylko od orange.Ja zrezygnowałem z kaisera (mogłem mieć  za 1400zł) właśnie w ramach przedłużenia umowy.Kupiłem m700 za podobne pieniadze z wszystkimi dodatkami.Już kilka razy przedłużałem umowe i miałem kilka telefonów od operatora i kilka od producenta, odniosłem wrażenie że te które nie przechodzą przez rękę operatora (mam tu na mysli orange i ere) są lepsze i nie tylko pod wzgeledem romu czy softu chodzi tez o obudowy i serwis.

"gwarancja nie bedzie normlana... " a niby dlaczego ?? zawsze do tej pory kupowalem telefony przez opertora i gwarancja byla jak najbardziej normalna, dodam ze zawsze serwisowalem telefony bezposrednio a nie przez ogrange i nie bylo zadnych problemow. Czyz by przy HTC bylo jakos inaczej ??

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 25, 2008, 08:25:03 »

"gwarancja nie bedzie normlana... " a niby dlaczego ?? zawsze do tej pory kupowalem telefony przez opertora i gwarancja byla jak najbardziej normalna, dodam ze zawsze serwisowalem telefony bezposrednio a nie przez ogrange i nie bylo zadnych problemow. Czyz by przy HTC bylo jakos inaczej ??

gwarancja jest "normalna" czyli HTC - ja mam znowu taki problem, ze firma ktora mi to sprzedawala - wysylkowo przez Allegro - nie wypelnila jej i nie podbila, dodatkowo "zapomnieli" mi wystawic
faktury - wlasnie dzisiaj bede sie o nia dopominal i chyba odesle im karte gwarancyjna do podbicia, wiecej info w watku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=93661.0

pozdrawiam

*

Offline wrn

• **
  • 149
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 25, 2008, 12:08:20 »
hmmm... to chyba jednak kupie prze orange bo będzie taniej, może jakoś przeżyje to zbrandowane oprogramowanie :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 25, 2008, 12:09:45 »
hmmm... to chyba jednak kupie prze orange bo będzie taniej, może jakoś przeżyje to zbrandowane oprogramowanie :)

Ktore zawsze mozesz "odbrandowac"  :P
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 25, 2008, 12:19:45 »

Ktore zawsze mozesz "odbrandowac"  :P
może powstanie jakiś temat podpięty o odbrandowywaniu softu :P

*

Offline makhi

• **
  • 195
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 25, 2008, 13:09:49 »
wgrywasz nowy rom i tyle.tylko z zmieniony rom może być  przyczyna nie uznania gwarancji.

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 25, 2008, 13:19:53 »
mi właśnie chodziło jak odbrandować bez zmiany softu bo gwarka może pójść w cholere :/

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 25, 2008, 16:36:11 »
mi właśnie chodziło jak odbrandować bez zmiany softu bo gwarka może pójść w cholere :/

niemożliwe zeby odbrandowac bez zmiany softu.. bo branding to soft operastora... Ale jak Ci sie uda dajh znać:D

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 25, 2008, 16:39:03 »
o nie ja się bawić niebęde :P bawiłem się w soft z odtwarzaczem mp4 wgrałem zły soft i zdechł :P poczekam aż ktoś kto umie się z tym pobawi:P

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 25, 2008, 17:39:17 »

to polecam przeczytac, co napisalem dzisiaj wczesniej:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=93726.msg628061#msg628061

mozliwe, ze cos sie jeszcze da - poki co ja doszedlem do takich efektow od soboty
i poza maluczkim logo na tylnej klapce i dialerem nie widac roznicy miedzy brandowanym
a niebrandowanym. :)

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 25, 2008, 17:50:36 »
No zostaja ci jeszcze ikony w menu oraz odno sniki do stron  pobernaia gier itp

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 25, 2008, 17:55:32 »
Chwilka :)

Ktore ikony masz na mysli?
Wylaczylem orange menu i wydaje mi sie, ze nie ma juz dziwnych ikon w menu - wskaz prosze, ktore to poszukam i zmienie.

« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 25, 2008, 18:55:01 »
Chwilka :)

Ktore ikony masz na mysli?
Wylaczylem orange menu i wydaje mi sie, ze nie ma juz dziwnych ikon w menu - wskaz prosze, ktore to poszukam i zmienie.
w programach masz ikonki orange ktore sa odnosnikami do pobieralni gier, tapet i innego syfu.

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 25, 2008, 19:10:32 »
można usunąć ten skrót przez total comandera w moje urządzenie/windows/programy/
o ile się niemyle są  skróty :P a jeśli tam tego niema to tylko zmiana softu pomoże :P

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 25, 2008, 20:16:36 »
można usunąć ten skrót przez total comandera w moje urządzenie/windows/programy/
o ile się niemyle są  skróty :P a jeśli tam tego niema to tylko zmiana softu pomoże :P

dzieki - czlowiek zawsze szuka wyszukanych rozwiazan a nie pomysli, ze przeciez to Windows, wiec na pewno sa jakies skroty albo pliki :)