Kaiser jako modem GSM.

• 5 Odpowiedzi
  • 1341 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
Kaiser jako modem GSM.
« dnia: Lipiec 13, 2008, 18:44:15 »
Jak się sprawdza w HDPA? Ile można wyciągnąć Mbps np w Warszawie?
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Kaiser jako modem GSM.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2008, 18:53:49 »
chyba w HSDPA ;)
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 13, 2008, 18:59:49 »
literówka :)
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 13, 2008, 19:39:23 »

Tyle samo co na kazdym innym sprzecie obslugujacym HSDPA i tyle na ile zezwala operator.

BTW: Czy Ty sie kiedys nauczyc zadawac normalne pytania? Czy my wrozki jestesmy, ze wiemy ile u Ciebie w Warszawie wyciagnie u Twojego operatora ktorych jest z 10 conajmniej? Najpierw Wizard, teraz Kaiser ...  czy przy kazdej zmianie urzadzenia bedziesz zadawal miliony idiotycznych pytan ? :-|
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline dcschue

• 1
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 18, 2008, 10:50:32 »
Mam pytanie czy ktoś miał tego typu problem
A mianowicie mam Kaiserka od Orange, nie zmienialem w nim jeszcze nic, ROM i cała reszta jest tak jak udostępnił operator, a mój problem to mianowicie, gdy używam fona jako modem czyli standardowo w comm manager udostępnianie internetu => połącz no i to działa, niestety gdy klikam rozłącz albo poprostu normalnie odpinam fona od kompa (bo np ktoś dzwoni) i potem ponownie chcę podłączyć go jako modem komputer w ogóle już nie wykrywa mi kaiserka i jedynym rozwiązaniem jest już tylko soft reset, a czasem zawiesi się tak że nawet pozostaje już tylko hard reset. Dosyć dużo korzystam z kaiserka jako modemu i 10 raz dziennie soft reset jest uciążliwą czynnością, czy ktoś może się z tym spotkał i ma na to jakieś rozwiązanie?
A drugi problem który również mi się przydarza to czasem po 10-20 minutach mimo że na kaiserku nie rozłanczałem neta transmisja mi pada, myślałem że to może zasypianie nadajników 3g (wina operatora  -ORANGE) ale jak korzystam z innego fona (k850i) to tam czegoś takiego nie ma ?
Jakieś rozwiązania ?

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 18, 2008, 11:33:07 »

Tyle samo co na kazdym innym sprzecie obslugujacym HSDPA i tyle na ile zezwala operator.

BTW: Czy Ty sie kiedys nauczyc zadawac normalne pytania? Czy my wrozki jestesmy, ze wiemy ile u Ciebie w Warszawie wyciagnie u Twojego operatora ktorych jest z 10 conajmniej? Najpierw Wizard, teraz Kaiser ...  czy przy kazdej zmianie urzadzenia bedziesz zadawal miliony idiotycznych pytan ? :-|

Ten zwykle miły. :D