Mam pytanie czy ktoś miał tego typu problem
A mianowicie mam Kaiserka od Orange, nie zmienialem w nim jeszcze nic, ROM i cała reszta jest tak jak udostępnił operator, a mój problem to mianowicie, gdy używam fona jako modem czyli standardowo w comm manager udostępnianie internetu => połącz no i to działa, niestety gdy klikam rozłącz albo poprostu normalnie odpinam fona od kompa (bo np ktoś dzwoni) i potem ponownie chcę podłączyć go jako modem komputer w ogóle już nie wykrywa mi kaiserka i jedynym rozwiązaniem jest już tylko soft reset, a czasem zawiesi się tak że nawet pozostaje już tylko hard reset. Dosyć dużo korzystam z kaiserka jako modemu i 10 raz dziennie soft reset jest uciążliwą czynnością, czy ktoś może się z tym spotkał i ma na to jakieś rozwiązanie?
A drugi problem który również mi się przydarza to czasem po 10-20 minutach mimo że na kaiserku nie rozłanczałem neta transmisja mi pada, myślałem że to może zasypianie nadajników 3g (wina operatora -ORANGE) ale jak korzystam z innego fona (k850i) to tam czegoś takiego nie ma ?
Jakieś rozwiązania ?