KAISER jako modem BLUETOOTH

• 2 Odpowiedzi
  • 653 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tostaler

• 1
  • co nie kupie to potem mam kłopota
  • Sprzęt: zawsze na wierzchu TYTNII
KAISER jako modem BLUETOOTH
« dnia: Luty 12, 2008, 17:33:21 »
Witam,

może trochę sztuczny problem, ale zawsze- jak to w życiu - czasami istotny.

Szukałem na forum, ale nie znalazłem takiej info, w ustawieniach także nic takiego nie widzę, próby terenowe niewiele dają (XP nie wykrywa HTC jako portu czy modemu BT).

Czasami trzeba podłączyć coś do PC gdzie nie ma wbudowanego BT a nie ma takiego z klucza USB= może być to dodatkowe zastosowanie przydatne także i dla innych osób.

Chciałbym podłączyć nokie do której nie ma już kabli do PC w celu zrzucenia/ wrzucenia książki adresowej i potem inną w celu zassania tejże przeedytowanej książki.

Czy ktoś z Forumowiczów ma wiedzę czy i jak zmusić Kaiser do pracy jako modem BT po podłączeniu do PC przez USB?

Będę dźwieczny za pomoc,

pzdr.
co złego to nie ja, do nóżek padam, rączki całuje i terefere x 2

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
Odp: KAISER jako modem BLUETOOTH
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2008, 18:10:07 »
Albo czegoś tutaj nie rozumiem, albo po prostu sparuj nokię z kaiserem, przerzuć dane na kaisera, a potem jak potrzebujesz na pc. Od bt w kaiserze, póki jest on obsługiwany przez sterowniki M$, nie wiele można oczekiwać. Sam szukam sposobu przejścia na broadcomma. Coś mam, ale muszę  to przetestować.

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
Odp: KAISER jako modem BLUETOOTH
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2008, 18:13:01 »
no czolem.

moze jestem troche podmeczony, ale dopiero pod koniec Twojego posta zakumalem o co wlasciwie Tobie chodzi.

... straszny chaos. :)

tak czy siak- jak narazie udalo mi sie zatrudnic kaiserke jako modem poprzez usb i bt jako zrodlo internetu z hsdpa dla pc oraz zrobic z niego router wifi rowniez dla polaczenia hsdpa, niestety nie slyszalem jeszcze nigdy, zeby ktos zrobil "dongla" z jakiegokolwiek urzadzenia podpietego pod usb ktore to dedykowanym radiem bt nie jest.

zeby uproscic- wydaje mi sie to niemozliwe, aczkolwiek moze popros na forum xda developers jakiegos bystrzaka, zeby sie temu zagadnieniu przyjrzal. kto wie... moze i by dali rade.

pozdrawiam

bro