Kaiser jako kamerka internetowa

• 12 Odpowiedzi
  • 2399 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kaiser jako kamerka internetowa
« dnia: Czerwiec 16, 2008, 10:52:56 »
Witam

Czy zna ktoś z was jakieś darmowe oprogramowanie które mogło by posłużyć do uczynienia z kaisera kamerki internetowej. Przeszukałem już forum i tylko znalazłem informacje na temat webcammeraplus ale on jest płatny a ja poszukuje czegoś darmowego dobrze by było jak by działał pod wm 6.1.
Dzięki z góry za odpowiedzi.

Pozdrawiam

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
Odp: Kaiser jako kamerka internetowa
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 16, 2008, 11:28:01 »
Witam

Czy zna ktoś z was jakieś darmowe oprogramowanie które mogło by posłużyć do uczynienia z kaisera kamerki internetowej. Przeszukałem już forum i tylko znalazłem informacje na temat webcammeraplus ale on jest płatny a ja poszukuje czegoś darmowego dobrze by było jak by działał pod wm 6.1.

Pozdrawiam

nie lepiej kupic dedykowana kamerke za 30-100 zl?
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline e_nigma

• *
  • 61
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 16, 2008, 12:53:15 »
Witam

Pozdrawiam

nie lepiej kupic dedykowana kamerke za 30-100 zl?

z tego co pamiętam było takowe kiedyś na wizarda, w sumie patent nie jest zły taka kamerka 3 mega pixela :)
Może to z wizarda podejdzie?

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 16, 2008, 13:24:51 »
A może coś więcej pamiętasz ?? jakąś nazwę czy coś ?? bo w temacie ppc jestem świży

*

Offline cotvi

• **
  • 202
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 16, 2008, 15:14:18 »
kolego ja używałem jak kamerki i powiem że jest lipa. wolno odświeża obraz i generalnie się słabo nadaje do tego
sztuka dla sztuki
Omnia 2
HTC HD
HTC TD2
Omnia SAHJ1 > DXHK3 > DXHL2 > DXIA2_QB05M > 30.01.2009 (DXIA2 updates)
HTC Tytn II

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 16, 2008, 15:30:53 »
kolego ja używałem jak kamerki i powiem że jest lipa. wolno odświeża obraz i generalnie się słabo nadaje do tego
sztuka dla sztuki

pisalem juz, ze lepiej dedykowana kamerke kupic.... nie sa drogie...

*

Offline maskon

• **
  • 123
  • Sprzęt: Z1, One, Tablet Z
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 16, 2008, 15:57:19 »
pisalem juz, ze lepiej dedykowana kamerke kupic....
Pytanie NIE brzmiało "czy warto kupić dedykowaną kamerkę" tylko "jak z Kaisera zrobić kamerkę"... czytaj uważniej :)

"dedykowana" kamerka 3MP nie kosztuje 30 zł....

*

Offline ciubas

• **
  • 245
    • ciubas.pl
  • Sprzęt: Omnia 2 + E50 + HTC Desire
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 16, 2008, 21:23:09 »
WebCameraPlus / nowa wersja obsluguje skype i mikrofon!
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2008, 11:59:56 wysłana przez ciubas »
MDA -> S200 -> TYTN II/5800XM -> Omnia -> Omnia 2/HTC Desire

*

Offline ssj4

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC TyTn II, 8GB SDHC
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 16, 2008, 22:12:51 »
A to nie jest tak że bierzemy pod uwagę nagrywanie wideo czyli (640x480). a nie robienie zdjęć ( 3 MB pixele). Wydaje mi się że obraz musi być w gorszej jakości bo no to jednak to jest telefon i wolniejszy raczej przesył przez niego. 
-HTC TyTn II
Rom: Dutty's WM6.1 Hybrid v2
Radio : 1.64.08.21 (PLAY)

-MDA Vario II

-Blackberry 8707v simlock free, menu PL

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 16, 2008, 23:34:38 »
pisalem juz, ze lepiej dedykowana kamerke kupic....
Pytanie NIE brzmiało "czy warto kupić dedykowaną kamerkę" tylko "jak z Kaisera zrobić kamerkę"... czytaj uważniej :)

"dedykowana" kamerka 3MP nie kosztuje 30 zł....

Kaiser jak i inne palmofony, telefony nie nadaje sie do takich zastosowan - wielkosc soczewek,
a co za tym idzie jakosc uzyskanych efektow jest mizerna - aparat czy kamera w tego typu urzadzeniach to gadzet...

jako  kamerka internetowa wystarczy rozdzielczosc VGA - 3Mpix z Kaisera to tylko liczba marketingowa - jakosc obrazu z Kaisera mozna sobie porownac do cyfrowek sprzed 5-6 lat - 1-2 Mpix.

poza tym chcialbym zauwazyc, ze podalem zakres cenowy 30-100 zl - oczywiscie mozna kupic i za wiecej - dla mnie tania kamerka to wlasnie w tym zakresie cenowym - dla kogos moze byc tania za 20-30, a dal kogos innego 300-400 itd... ale nie o to chodzilo.

zanim napiszesz nastepna tego typu uwage, moze sam zastanow sie nad jakas sensowna odpowiedzia - bo Twoja zupelnie nic nie wniosla do watku....
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2008, 23:54:15 wysłana przez bartgee »

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 17, 2008, 00:40:13 »
używałem tego, rzeczywiscie działało jako kamerka ale... nie mogłem tego użyć jako kamery w różnych komunikatorach internetowych, jedynie w dedykowanym programie widziałem się w kamerze
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 17, 2008, 06:44:51 »
Witam !
 Spokojnie panowie ! Bez nerwow, @bartgee :ohreally: a wg mnie kamerka 3 Mpix taka jaka mam np w Asusie P750
z powodzeniem wystarcza jako kamerka internetowa,malo tego @Ralf63 ten programik o ktorym wspomniales  WebCamera Plus 2.0 http://www.ateksoft.com/ mozna bez problemu wykorzystac w komunikatorach np. Skype.
Oczywiscie trzeba ja dobrze skonfigurowac i nie przesadzac z rozdzielczoscia,bo bedzie przycinac ale przy 240x320 obraz jest plynny.Kamerka dziala na kablu USB jak i na Wi-Fi.
Oczywiscie jak ktos chce,moze sobie kupowac kamerki za 30,100 lub 600 pln,ale majac PDA z kamera mozna i z niego zrobic uzytek.  B)
Bardziej zboczeni moga podgladac domownikow,czy aby nie podzeraja z lodowki :D
Wiec jak najbardziej z Kaisera,Asusa i innej masci PDA da sie zrobic kamerke internetowa.Przetestowalem osobiscie i wsio smiga cacy.
Pozdro
Pozdro

*

Offline maskon

• **
  • 123
  • Sprzęt: Z1, One, Tablet Z
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 18, 2008, 15:55:04 »
zanim napiszesz nastepna tego typu uwage, moze sam zastanow sie nad jakas sensowna odpowiedzia - bo Twoja zupelnie nic nie wniosla do
więcej niż twoje dwa pierwsze posty w tym wątku....
Oczywiscie trzeba ja dobrze skonfigurowac i nie przesadzac z rozdzielczoscia,bo bedzie przycinac ale przy 240x320 obraz jest plynny.Kamerka dziala na kablu USB jak i na Wi-Fi.
a ile kosztuje kamerka Wi-Fi (nawet najprostsza)? - pytanie retoryczne :] Pewnie, że można inwestować setki złotówek w wypasione kamerki ale... skoro mamy już Kaisera czemu nie pobawić się... a jak wynika z tego co napisał  alexjaslo efekty są całkiem zadowalające :)