Kaiser i Parrot CK3100 - pytanie do użytkowników

• 39 Odpowiedzi
  • 14654 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Maciej Loret

• 613
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
  • Sprzęt: Wizard, Eten X650 (R.I.P), NR560+AM, N52+Ovi
Odp: Kaiser i Parrot CK3100 - pytanie do użytkowników
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 10, 2008, 22:17:22 »
Czy warto kupić ten zestaw i czy są jacyś użytkownicy którzy nie maja żadnych problemów z tym sprzętem i są z niego zadowoleni.

Ja nie miałem/mam. Żona używa/ła go z T630, próbowałem też Wizarda i Etena X650, a niedługo będzie musiał współpracować z Samsungiem D900i. Wszystkie dają się łatwo parować, bez problemu Parrot ściąga z nich kontakty, odebrane, nieodebrane, itd... Da się dzwonić i odbierać, również głosowo. Co ciekawe, gdy próbki głosowe nagrała żona, mi też udawało się z nich skorzystać (Parrot je rozpoznawał). Ogólnie skuteczność rozpoznawania głosu oceniam na 70%.

Proszę o pomoc ponieważ chce kupić taki zestaw lecz wymagam jednak od niego żeby on dzialal ;)

Pewność będziesz miał dopiero jak go wypróbujesz ze swoim telefonem.
Z minusów. Chyba nie da się korzystać na raz z dwóch lub więcej telefonów. U mnie (być może problem montażu), gdy przychodzi rozmowa, Parrot wycisza głośniki w aucie i w tym momencie pojawia się dosyć głośny dźwięk/trzask na ułamek sekundy...
Pozdrawiam, Maciej Loret
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
http://www.loret.bydgoszcz.pl

*

Offline mrshadow

• 38
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SIII
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 11, 2008, 10:08:09 »
przy montażu radzę również zwrócić uwagę na prawidłowe podłączenie zasilania do zestawu, aby po wyłączeniu zapłonu działało podtrzymanie pamięci ( tak jak w radiu).  Zestaw po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka powinien działać jeszcze kilka sekund i powinien pojawić się napis "Do widzenia"

Piszę o tym, ponieważ u mnie elektryk montował parrota po raz pierwszy w życiu i nie zwrócił na to uwagi, przez co parrot tracił wszystkie ustawienia po wyjęciu kluczyka. pomogła zamiana (odwrócenie) przewodów zasilających - podobno w różnych autach różnie to wygląda.

BTW
Po aktualizacji firmware w parrocie niestety od nowa trzeba nadawać znaczniki głosowe.... :(
Wczoraj się o tym przekonałem. Teraz przetestuję wersję oprogramowania 4.18 i zobaczymy czy te dziwne pseudo "rozmowy" wystąpią.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2008, 10:42:00 wysłana przez mrshadow »

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 11, 2008, 23:13:20 »
A mozecie mi powiedziec do czego sluzy opcja GPS w menu Parrota? U mnie przy podlaczeniu jest nieaktywna i nie wiem do czego ona sluzy. W instrukcji nie ma o tym wzmianki.

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 11, 2008, 23:21:36 »
A mozecie mi powiedziec do czego sluzy opcja GPS w menu Parrota? U mnie przy podlaczeniu jest nieaktywna i nie wiem do czego ona sluzy. W instrukcji nie ma o tym wzmianki.

Jest użyteczna w wersji 3300. W mojej instrukcji jest opisana - instrukcja na www Parrota lub DriveBlue...
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline collins

• 15
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 12, 2008, 11:12:23 »
Dziekuje za opinie. Zdecyduje sie na zestawik Parrota ale powiedzcie mi gdzie mozna kupic taki zestaw lub gdzie Wy kupowaliscie Wasz sprzęt.
Chodzi mi oczywiscie o komplet zestaw, interfejs do samochodu (radia firmowego), oraz najlepiej podłaczenie do fabrycznego sterownia kierownicy.
 W polskich sklepach mozna kupic sam zestaw ale juz o interfejsach to mile Panie juz nic nie wiedzą ;(
Widzialem na expansysie ale wolalbym gdzies w Polsce kupic, wiadomo gwarancja etc.
pozdrawiam

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 12, 2008, 12:15:36 »
Zdecyduje sie na zestawik Parrota ale powiedzcie mi gdzie mozna kupic taki zestaw lub gdzie Wy kupowaliscie Wasz sprzęt.

Ja nówkę kupiłem w USA na eBay. Bez przesyłki dałem 230PLN, dziś byłoby to już około 200PLN.

Chodzi mi oczywiscie o komplet zestaw, interfejs do samochodu (radia firmowego), oraz najlepiej podłaczenie do fabrycznego sterownia kierownicy.
W polskich sklepach mozna kupic sam zestaw ale juz o interfejsach to mile Panie juz nic nie wiedzą ;(

W Polsce mozna czasem upolować za około 400PLN. Regularna cena, to 500PLN - takie oferty są na Allegro od sprawdzonych sprzedawców.
Ja do Mazdy 6 za montaż zapłaciłem w Bydgoszczy 200PLN. Podłączenie do firmowego zestwu BOSE. Sterownik mam ukryty pod klapką, obok popielniczki - z zewnątrz nie widać, że cokolwiek jest zamontowane (prócz mikrofonu).
Przejściówkę Parrot-konkretne auto mozna kupić, ale znacznie taniej będzie jak fachura podłączy kabelki...
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline Kanapa70

• *
  • 97
  • pdaclub.pl/info.php?id=6656
    • Cała prawda o pieniądzu.
  • Sprzęt: TyTN II - w testach, na zapasie MDA Vario II from T-Mobile Germany.
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 12, 2008, 14:45:21 »

Chodzi mi oczywiście o komplet zestaw, interfejs do samochodu (radia firmowego), oraz najlepiej podłączenie do fabrycznego sterownia kierownicy.
 W polskich sklepach można kupić sam zestaw ale juz o interfejsach to mile Panie juz nic nie wiedzą ;(

http://www.amervox.com.pl/index.php?menu=4

Zapytaj u przedstawiciela na Polandię - mają listę dealerów. Jak dobrze pogadasz o dealera to wyrwiesz 3100 poniżej 400 PLN brutto z montażem  :smile:.

Intefesy dobierz wstępnie z strony Parrota - auto+system i jest cała gama opcji.

:O~ Po wysłaniu mailem prośby o pomoc nawet się odezwali.

Pyzdr.

K..a

TyTN II : 1.83.464.0 PLK - ale to się zmieniło, 09/27/07, 1.27.15.32, 22.51.88.13W
TyTN: ROM  POLOK v.3 by Don Q-ka, Radio - optymalne., P-V 32.87.7020.20H

*

Offline Kanapa70

• *
  • 97
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 14, 2008, 22:48:39 »
 :O~ Po wysłaniu mailem prośby o pomoc nawet się odezwali.

Mam mały zgryz z CK3100 - po synchronizacji wyświetla kontakty wg Imion  :O .

Kiedyś było dobrze - potem update softu na TyTN-nie i Parrocie dały zonk z sortowaniem.

Walczę z Kajzerką i mam znowu to samo - czy ktoś ma jakiś pomysł?

Support Parrota wstępnie doradził zmianę softu na 3.18, ale nic to nie daje  :worried: .

Pyzdr.

K..a

[/quote]
TyTN II : 1.83.464.0 PLK - ale to się zmieniło, 09/27/07, 1.27.15.32, 22.51.88.13W

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 14, 2008, 22:55:26 »
Support Parrota wstępnie doradził zmianę softu na 3.18, ale nic to nie daje  :worried: .

A nie 4.18 ?
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline Kanapa70

• *
  • 97
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 17, 2008, 21:42:05 »

A nie 4.18 ?

Si  4.18A_D  :wink:

Pozdr

K..a