Kaiser i divx

• 10 Odpowiedzi
  • 898 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kaiser i divx
« dnia: Czerwiec 06, 2009, 18:27:32 »
Witam
Zakupilem ten telefon, dotrze do mnie w przyszlym tyg ale dopiero teraz zaczolem czytac forum i telefon ma ponoc problemy z odtwarzaniem divx z powodu braku sterownikow. Gdzies trafilem na info o nieoficjalnych sterownikach czy one powoduja ze divx bez zadnej konwersji bedzie dzialal plynnie? Zasanawiam sie czy dobrze zrobilem wydajac na niego 600zl skoro nawet filmy sie tna

*

Offline kuki86

• 33
Odp: Kaiser i divx
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2009, 18:53:04 »
Jeszcze go nie masz a już przeżywasz. Jak kupiłeś ten telefon do oglądania filmów to rzeczywiście źle zrobiłeś. Poczekaj aż do Ciebie dotrze telefon i wszystko bedziesz wiedział na temat.

ps. Raczej bym sie martwił czy nie bedzie gubił zasięgu, bateria bedzie trzymać i klawiatura bedzie w porządku :)
:HTC TyTn II
:ROM: WM 6.1
:RadioROM:1.71.09.01
:HardSPL:3.29

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2009, 19:10:42 »
Jestem wdzięczny za Twoja opinie, natomiast nie byleś uprzejmy odpowiedzieć na moje pytanie

*

Offline adriuns

• **
  • 138
  • (THC) TYTN II
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2009, 19:17:00 »
Ja na Kaiserku swoim ogladam filmy HD
T(H)C TYTN II.
Rom PdaCorner v2
Jestem z Sandomierza....

*

Offline jarqka

• 818
  • Sprzęt: Honor 7, Honor 8, Iphone 4,5 , iPAQ 214, Ipad 3
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 06, 2009, 19:17:47 »
Wydajesz kasę o dopiero po zakupie zaczynasz szukać opini o telefonie?? Chyba cierpisz na nadmiar gotówki...
Na marginesie ciekawe gdzie widziałeś telefon z wm który potrafi odtowrzyć divx'a bez konwersji??
Po następne UŻYWAJ SZUKAJKI!!!!!!!  :-| :-| :-| :-|
They Use Force To Make You Do What The Deciders Have Decide You Must Do

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 06, 2009, 19:31:30 »
Pozwolę sobie sprostować- nie kupuje go ze względu na filmy tylko z uwagi na WiFi oraz GPS no i klawiaturę QWERTY. Odnośnie filmów pomyślałem tylko, ze fajnie byłoby mieć możliwość obejrzenia jakiegoś od czasu do czasu. Kiedy zaczołem sie rozglądać na forum znalazłem inf z zeszłego rok odnośnie faktu iż telefon nie radzi sobie z divx wiec zaczolem mieć wątpliwości co do jego wydajności w codziennym użytkowaniu. Zadalem tylko pytanie czy cos sie zmieniło w tej materii
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 19:34:43 wysłana przez htcnoob »

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 06, 2009, 20:58:45 »
Szybkość działania telefonu na oryginalnych softach woła o pomste... Tego smartphona można używać nie dostająć nerwicy tylko na modyfikowanych romach. Po wgraniu odpowiedniego firmware można nawet przeglądać filmiki na youtubie z poziomu normalnej przeglądarki internetowej (np. skyfire). Nawigacja w naszym rodzimym programie chodzi jak powinna, klawiatura na modyfikowanych softach działa prawie idealnie (nie gubi znaków), z wifi nie ma problemów tak samo jak z HSDPA.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2009, 21:12:51 »
Dzieki. A ktory rom najlepiej zainstalowac? Przegladajac forum spodobala mi sie manilla

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 06, 2009, 21:22:01 »
Dobrych romów jest sporo , koniecznie przeglądnij sobie xda-developers.com. Moim zdaniem, jeśli znasz podstawy angielskiego to instaluj w takim jezyku. Mam wrażenie, że polskie romy chodzą dużo wolniej. Co do wyboru odpowiedniego to sam musisz troche go pomęczyć różnymi aby wybrac najlepszy. Mi najbardziej odpowiada pdacorner na jadrze z WM6.1- temat o tych romach zawsze jest na pierwszej stronie dyskusji tutaj na forum, jak i na xda-developers.

Przed flashowaniem zapoznaj się z FAQ! (głównie poczytaj na temat HARD SPL, żeby sobie problemów nie narobić)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 21:23:45 wysłana przez zuli007 »

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 06, 2009, 21:26:26 »
A ktory rom najlepiej zainstalowac?

Tyle razy było wałkowane...
Nie ma najlepszego romu dla wszystkich... są różne oczekiwania, różne potrzeby... musisz zainstalować kilka i wypróbować...i sprawzić czego tak naprawdę Ty chcesz.

I taka mała dygresja... "za czołem" to jest czaszka...
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline Arkusz

• *
  • 77
  • Sprzęt: Milestone
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 07, 2009, 23:34:56 »
Ja się nie zgodzę z jednym przedmówcą ;)
Mianowicie - od roku prawie siedzę na brandowym sofcie Ery i nie mam mu nic do zarzucenia - chodzi szybko i płynnie ;D