Witajcie jestem tu nowy wiec prosze o troche cierpliwosc wobec laika

, mam problem posiadam kaisera od 3 lat z orange . pare miesiecy temu zaczelo mi sie cos z nim dziac a mianowicie np. sam wlacze sie rejestrator nagrywania dzwiekow i nagrywa do bolu jak sie karta nie skaczy , wlacza sie panel wybierana nr telefonu, nie dzialaja przyciski na klawie choc sie podswietla i na przodzie telefonu , klawisze funkcyjne tez nie , kolko dziala tylko na naciskanie jako pokretlo nie funkcjonuje. ekran dotykowy dziala wsio chodzi poprzez niego auto mapy inne programy. myslalem ze moze z netu dostalem jakiegos robala wiec chcialem pozmiec soft i dupa pochodzilo na inyym 2 tyg i wsio padlo htc zapetlil sie jak go wlaczylem odpalal sie , puruchamial sobie aplikacje i restartowal sie od nowa. tel byl w 2 serwisach wszyscy nie umiel nic z nim zrobic mowia ze nie da sie z nim nic zrobic bo plyta uwalona. wiec wpadlem na x-date troche poszperalem i obudzil sie z wgranym softem orange chyba tak pisalo ale nie jestem sam pewien do konca, wszystko fajnie tylko problem pozostal ten sam wsio chodzi tylko bez klawisz . rozebralem go na czesci pierwsze to byl jego i moj 1 raz wszystko wyglada niby ok i chodzi ok zaden z przyciskow nie jest na plycie wcisniety na sile wszystko ladnie pracuje . czy moze mi ktos poratowac mam do niego sentymet

i bylem z niego bardzo zadowolony jak na moje potrzeby. za wyjasnienia i pomoc bardzo dziekuje.