Kaiser htc problem z klawiszami.

• 4 Odpowiedzi
  • 768 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kaiser htc problem z klawiszami.
« dnia: Styczeń 31, 2011, 22:30:28 »
Witajcie jestem tu nowy wiec prosze o troche cierpliwosc wobec laika :) , mam problem posiadam kaisera od 3 lat z orange . pare miesiecy temu zaczelo mi sie cos z nim dziac a mianowicie np. sam wlacze sie rejestrator nagrywania dzwiekow i nagrywa do bolu jak sie karta nie skaczy , wlacza sie panel wybierana  nr telefonu, nie dzialaja przyciski na klawie choc sie podswietla i na przodzie telefonu , klawisze funkcyjne tez nie , kolko dziala tylko na naciskanie jako pokretlo nie funkcjonuje. ekran dotykowy dziala wsio chodzi poprzez niego auto mapy inne programy. myslalem ze moze z netu dostalem jakiegos robala wiec  chcialem pozmiec soft i dupa pochodzilo na inyym 2 tyg i wsio padlo htc zapetlil sie jak go wlaczylem odpalal sie , puruchamial sobie aplikacje i restartowal sie od nowa. tel byl w 2 serwisach wszyscy nie umiel nic z nim zrobic mowia ze nie da sie z nim nic zrobic  bo plyta uwalona. wiec wpadlem na x-date troche poszperalem i obudzil sie z wgranym softem orange chyba tak pisalo ale nie jestem sam pewien do konca, wszystko fajnie tylko problem pozostal ten sam wsio chodzi tylko bez klawisz . rozebralem go na czesci pierwsze to byl jego i moj 1 raz wszystko wyglada niby ok i chodzi ok zaden z przyciskow nie jest na plycie wcisniety na sile wszystko ladnie pracuje . czy moze mi ktos poratowac mam do niego sentymet :) i bylem z niego bardzo zadowolony jak na moje potrzeby. za wyjasnienia i pomoc bardzo dziekuje.

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
Odp: Kaiser htc problem z klawiszami.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2011, 22:53:04 »
Z góry przepraszam, lekko nie na temat. Chętnie kupię uwalonego Kaisera.
Najpierw czytaj potem działaj!!

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 01, 2011, 12:00:01 »
no narazie to  chcial bym go uratowac a nie sprzedawac . Dziwne bo po wcisnieciu klawisza aparatu nagle zaczely dzialac klawisze na klawiatrze (tylko kursory) , ale kulko zaczelo funkcjonowac i przyciski kierunkowe z przodu. moze to problem z oprogramowaniem ??

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 01, 2011, 12:40:50 »
Jak pisałeś to z softem na pewno nie, rozbierz go i przeczyść ;)
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 01, 2011, 19:11:08 »
No nie wim co mu moze byc rozebralem wyczyscilem wszystkie przyciski elegancko chodza nie zacinaja sie , moze to tasiemka padla laczaca ekran z klawiat qwerty? jestem zalamany. niestety zmiany softu nie pomagaja jaki bym ni wgral czy to orginal czy zmieniony dzieje sie to samo :(
.moze ktos ma jakis pomysl oprocz kupna lub pozegnania sie z nim ???? :(