Miałem Kaisera, mam Asusa.
Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcesz mieć all-in-one czy prawie all-in-one.
Ja wybrałem tą drugą opcję. Jednak wolę mieć oddzielnie telefon a oddzielnie pda ze zintergowanym GPS-em, ale to tylko moja opinia.
Co do czasu "łapania fixa" faktycznie w Kaiserze było to kilka sekund, ale w Asusie również nie trwa to dłużej. W Kaiserze jest za to odpowiedzialny w głównej mierze program, który pozwala na ściągnięcie aktualnych tabel efemerydów z internetu. Po dograniu tego programu do Asusa, czas złapania sygnału jest podobny. Sygnału w trakcie nawigacji również nie traci. Faktycznie w Asusie jest słabszy zasięg wi-fi, ale mi wystarcza.
Natomiast różnica w wielkości ekranu jest zdecydowanie zauważalna np. przy czytaniu ebooków.
W Kaiserze za plus można uznać klawiaturę sprzętową, ale na Asusie można zainstalować np. SPB Full Screen Keyboard i również nie ma problemu.
W Kaiserze natomiast bardziej przypadł mi do gustu rysik, w Asusie natomiast jest teleskopowy i wyciągany z boku urządzenia

Asus wg mnie jest solidnie wykonanym sprzętem, przód urządzenia jest wykonany z aluminium.
No i w komplecie z Asusem dostajesz dodatkowo ładowarkę samochodową i solidny uchwyt.
Ale decyzja należy do Ciebie...
Pozdrawiam.