Jeszcze raz Youtube

• 6 Odpowiedzi
  • 1411 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
Jeszcze raz Youtube
« dnia: Marzec 05, 2008, 23:26:52 »
Zacznę standardowo- było dobrze zanim coś grzebnąłem. Do rzeczy, przed instalacja Opery w nowym wydaniu mogłem oglądać zasoby oferowane prze youtube poprzez PIE i odpowiedni plugin do TCMPM. Po instalacji Opery, to ona stała sie główna przeglądarką i przestała działać aplikacja Video Site. Korzystając z htc adv. conf. zmieniłem skojarzenia plików i (tak mi się wydaje) przywróciłem nadrzędną rolę PIE. Video Site woła PIE, czyta skrypt i zgłasza nie znalezienie strony. Próbuję ręcznie załadować stronę youtube, PIE uparcie ładuje jej wersje mobilną. Znane jest wyjście z tej sytuacji, ale w moim przypadku wiesza to kaisera! Kiedy ze strony mobilnej próbuję odpalić stronę pc (view desktop version) ładuje mi sie ona do ok. 90 % i zawiesza system. Jednocześnie mogę korzystać z innych serwisów umożliwiających oglądanie video, np. video google.
Proszę o komentarze do zaistniałej sytuacji. TIA 
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2008, 23:30:48 wysłana przez xsara »

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
Odp: Jeszcze raz Youtube
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 06, 2008, 13:41:50 »
W próbowałes wejsc po prostu w IE Z zainstalowanym PIE wpisac w adrs youtube i najechac na film?? wtedy pokaze ci sie menu SAVE i PLAY:D
Też mam video sites otwierane przez OPERE:D

EDIT:
W ustawieniach opery zmieniłem,żeby nie była domyślną aplikacja i skrót Vide Sites otwiera mi PIE:D jeśli to nie pomoze to juz nie wiem:D

*

Offline Optiv

• *
  • 71
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 06, 2008, 14:17:11 »
Otworzenie Youtube w wersji dla PC w PIE powoduje zawieszenie się tej przeglądarki(Parodia :D).
Video Site to plik html zapisany na dysku, który zawiera zbiór linków do obsługiwnaych stron, dodatkowo umożliwa otwarcie strony za pośrednictwem jednego z dwóch serwisów umożliwających uproszczenie strony, aby nie powodowała zwisu PIE.

Jeżeli się nie udało ci się ustawić PIE jako domyślnej przeglądarki to albo sobie dodaj do ulubionych Youtube za pośrednictwem wspominaych serwisów lub otwórz z poziomu PIE plik Video Sites.

*

Offline xsara

• 269
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 06, 2008, 16:11:50 »
Otworzenie Youtube w wersji dla PC w PIE powoduje zawieszenie się tej przeglądarki(Parodia :D).
Video Site to plik html zapisany na dysku, który zawiera zbiór linków do obsługiwnaych stron, dodatkowo umożliwa otwarcie strony za pośrednictwem jednego z dwóch serwisów umożliwających uproszczenie strony, aby nie powodowała zwisu PIE.

Jeżeli się nie udało ci się ustawić PIE jako domyślnej przeglądarki to albo sobie dodaj do ulubionych Youtube za pośrednictwem wspominaych serwisów lub otwórz z poziomu PIE plik Video Sites.
Bez obrazy, ale nie rozumiemy się. Co to jest Video Site, to ja wiem. Natomiast, tak jak napisałem próba otwarcia strony youtube pod PIE prowadzi do takie spowolnienia kaisera, że pozostaje tylko sr. Strone tę próbowałem odpalać z "palca" lub ze strony mobilnej-z tym samym efektem. I tylko mam problem z tą stroną! Z opery mobile mam wgląd w stronę, ale jak wiadomo przeglądanie video nie idzie.

*

Offline Optiv

• *
  • 71
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2008, 17:20:52 »
Jak pisałem wyżej, PIE nie jest w stanie otworzyć strony Youtube, trzeba użyć pośredniego serwisu, np:
http://www.skweezer.net/s.aspx/-/www~youtube~com/?nomobile=1

*

Offline xsara

• 269
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 06, 2008, 18:16:27 »
tego też próbowałem (napisałem w swoim wątku "(...) Znane jest wyście z tej sytuacji (...)") i właśnie nie działa!!! Dlatego nie rozumiem tej sytuacji i zwracam sie o pomoc. Zanim zainstalowałem operę było O'K-przyczyna jest więc znana + moja ingerencja z poziomu zasad kojarzenia plików (tylko *.htm i *.html z PIE). Ale jak to się ma do poprawnego działania przeglądarki, to ja już tego nie widzę!

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 06, 2008, 21:54:09 »
Ja otwieram PIE wpisuje w przgladarke youtube.com otwiera mi sie strona www.youtube.com/?nomobile=1 jest troche pokrzaczona w sensie te zakładki sa ponakladane na siebie ale sie otwiera bez problemu nie krzaczy sie nie wiesi mi sie kaiser wszytko dzila a mam tez zainstalowana opere 8.65.

Spróbuj zainstalowac ponownie PIE moze to pomoze bo z tego co pamietam pierw instalowalem opere a potem PIE.

http://www.skweezer.net/s.aspx/-/www~youtube~com/?nomobile=1 tu tez dziła bez problemu przy czym pobier mniej danych

Optiv co ten serwis :
http://www.skweezer.net w ogóle daje?