java TokenGSM eurobanku a zmiana ROM

• 5 Odpowiedzi
  • 680 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

java TokenGSM eurobanku a zmiana ROM
« dnia: Lipiec 11, 2009, 21:10:49 »
Witam

Od czasu do czasu lubię sobie przetestować nowy ROM, ostatnio jednak "dorobiłem" się konta w EB z tokenem w telefonie. Jest to aplikacja java - dostaje się sms z linkiem ściąga się i instaluje automagicznie. Nie mam ochoty biegać do banku po nowy z każdym flashowaniem.

Pytanie czy ktoś już przerabiał temat jego backupu i odtworzenia ? Teoretycznie powinno się dać.

*

Offline jacman

• **
  • 167
  • Sprzęt: Iphone SE (2016)
Odp: java TokenGSM eurobanku a zmiana ROM
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 11, 2009, 23:36:20 »
wiesz z programami z banku może być różnie,
tam są certyfikaty, zabezpieczenia itp.,
ale jeżeli to jest Java to teoretycznie samą aplikacje powinno się dać backupować
ale nie jestem powien (musiałbyś zapytać w banku może odpowiedzą)
pozdrawiam
Moje przejścia GSM:
Sagem MC912->Nokia:3210->3310->Siemens: C35->M35->S35->S45->SL45i->S55->Nokia 6610->Siemens SX1->Nokia: E50->E61->SPV M3000->HTC: TyTN II->Touch Pro->HD2->HTC One->Iphone SE

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 12, 2009, 11:25:44 »
pytałem odrazu, ale poziom ichniej wiedzy znikomy  "musimy wysłać ponownie, ale przecież nie zmienia Pan telefonu co miesiąc"
widać nie mają takich klientów zadużo

*

Offline jacman

• **
  • 167
  • Sprzęt: Iphone SE (2016)
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 12, 2009, 12:37:54 »
no to jak robisz:
po instalacji nowego ROMu idziesz do banku i dostajesz linka i wtedy ściągasz na fona?
czy masz już jakies linka i po instalacji romu tylko go wklepujesz i pobierasz aplikacje Java?
pozdrawiam
Moje przejścia GSM:
Sagem MC912->Nokia:3210->3310->Siemens: C35->M35->S35->S45->SL45i->S55->Nokia 6610->Siemens SX1->Nokia: E50->E61->SPV M3000->HTC: TyTN II->Touch Pro->HD2->HTC One->Iphone SE

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 12, 2009, 14:02:17 »
Dostaje się sms z linkiem ( link długi z cyferkami wyglądającymi na md5 ;) ) + kartkę z hasłem, po zaciągnięciu
Link jest nadal aktywny, jar się sciąga nawet na PC.
Po wgraniu tokena panienka w oddziale mówiła ze robi synchronizację i pytała jaki nr hasła się pokazuje.
Pewnie po reinstalacji mi się licznik zrestartuje.

Nic muszę po prostu przetestować chyba jako pierwszy.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2009, 19:16:05 »
Ale ten program musi być gdzieś trzymany, pewnie skopiowanie wszystkich plików trzymanych przez VM pomogło by. Choć możliwe, że informację o zainstalowanych programach trzyma w rejestrze. Mówię oczywiście o takich samych VM, a nie, że z nowym OS dostaniesz maszynę od innego producenta.
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.