Jakoś wykonania naszego Kaisera.

• 41 Odpowiedzi
  • 4040 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
  • Sprzęt: TP 2
Odp: Jakoś wykonania naszego Kaisera.
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 28, 2007, 20:31:51 »
a na to nie zwróciłem uwagi, ale jutro najwyżej zajdę i "pomacam" tym razem uchwyt.

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 29, 2007, 08:41:41 »
Właśnie miałem w łapkach Kaisera z orange'a.
Potwierdzam rolka również ociera, lzej chodzi mechanizm podnoszenia ekranu. Logo z tylu raczej nie zejdzie jak w Vario III za pomoca cukru  :grin: No i jest blyszczacy po bokach, co u mnie by go dyskwalifikowalo. Ale ogolnie czarny ladniejszy niz szare vario, panel klawiszy również ładniejsz niż w erowym modelu. Plusem dla orange jest to iz daja uchwyt do mocowania fona na szybie oraz ladowarke samochodowa oraz automape - ale to tak samo jak w przypadku spv m650.

Minusem jest to ze daja z lockiem, era tez hehe

Nie włączałem, i tak bym go nie wziął wiec nie chciałem komus odbierać możliwości go rozdziewiczenia, zresztą pewnie by mi nie pozwilili.

Tak więc czekam aż Orange w styczniu wprowadzi rabaty na telefon i może g wtedy wezme albo rok bez fona.

...czyli reasumujac nie rozni sie niczym, procz loga Orange z tylu, od oryginalu. To dobrze :)

Oryginal tez sie 'blyszczal' w niektorych miejscach (po bokach jak najbardziej). Rolka tez chodzila 'srednio na jeza' - ona sie wyrabia z czasem, w ogole czesc jog dialow tak ma. Co do loga natomiast, to mozna dokupic za 10 funciakow nakladke na tyl/baterie Kaisera - takie ladniejsze, niz standardowe - jesli sie nie myle: http://www.expansys.com/htc/p_htc_item.aspx?i=160191 ). I wtedy juz naprawde nie bedzie go mozna odroznic od oryginalnego wizualnie :). A w srodku...

...jesli model bedzie 'bezawaryjny' (szczegolnie wazne pierwsze 9-10 dni testow, ale potem jeszcze jakis miesiac-poltora or so docierania), to wgrywam Hard SPL i ROMa oryginalnego HTC - ale raczej oryginalnego, chyba, ze ROM w wersji PL nie okaze sie gorszy od oryginalu. I hulaj dusza... :)

Przylaczam sie do pytania o jakosc uchwytu samochodowego oraz ladowarki - bo na oryginal tej ostatniej chyba nie ma co liczyc ?

I jeszcze jedno pytanie - AutoMapa z licencja na rok, czy jakos inaczej ?

*

Offline XGrzesX

• 468
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Tytn II, Asus A636
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 29, 2007, 10:18:42 »
Po jednodniowym obcowaniu z HTC Kaiser zauważyłem następujące niedociągnięcia:
1) Nie wszystkie przyciski na klawiaturze mają tak samo wyczuwalny klik
2) Przyciski na klawiaturze nie są równomiernie podświetlone
3) JogDial oprócz tego, że ociera to naciśnięcie nie zawsze uaktywnia daną opcję (czasami muszę wcisnąć go kilkakrotnie)
4) Obudowa obok JogDialem lekko skrzypi. Skrzypienie jest słyszalne przy mocniejszym wciskaniu pokrętła (lżejsze wciskanie nie zawsze "załapuje"
5) Głośnik zewnętrzny "charcze"

To na razie na tyle.  Napiszcie cvzy u Was też występują powyższe niedociągnięcia ...

« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 29, 2007, 10:36:40 »
Zauwazyłe te same niedociągnięcia co Ty.
Dodatkowo panel przycisków pod ekranem cały się rusza. Oddałem dzis do serwisu, żeby przy okazji pomocy przy uruchomieniu synchronizacji tez to naprawili.

« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 29, 2007, 11:25:50 »
U mnie z powyższych występuje tylko poruszanie się przycisków pod ekranem, ale nie przeszkadza mi to.

Niestety zbyt mocno chwaliłem mój egzemplarz. Wczoraj gdy robiłem zdjęcia na ekranie (tylko w trybie foto/kamera) pojawiła sie pionowa kreska (pionowa gdy urządzenie trzymamy w formie aparatu). Nie pomagaja soft resety i czyszczenie obiektywu - jest i był czysty jak łza ... Pozostaje jeszcze twardy reset i jesli on nie pomorze to serwis ...

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 30, 2007, 07:44:39 »
Zauwazyłe te same niedociągnięcia co Ty.
Dodatkowo panel przycisków pod ekranem cały się rusza. Oddałem dzis do serwisu, żeby przy okazji pomocy przy uruchomieniu synchronizacji tez to naprawili.

I co ? Naprawili w serwisie ten panel ?

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 30, 2007, 09:59:12 »
Wczoraj bylem przy okazji w Orange i widzialem HTC TyTN II w ich wersji - jak dla mnie identyczny toczka w toczke, poza tym logiem z tylu ;) Ale to juz wspomnialem, ze mozna kupic nakladke tylna i po klopocie... :)

Teraz interesuje mnie bardziej ROM - znajomy sprzedawca (choc tylko konsultant) mowil, ze ponoc jest w tym ROMie troche niemieckich pozostalosci. Ale o co chodzi, skoro nie ma go w Niemczech pod logiem Orange ? :) Moze wzieli soft z T-Mobile'a ;)

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 31, 2008, 08:15:00 »
Muszę przyznać, że po 2 miesiącach używania Kaisera z jakością wykonania nie jest już tak super. Najbardziej mnie denerwuje trzeszcząca obudowa szczególnie po lewej stronie i przy dociskaniu tylnej klapki. U Was też występują takie objawy ?

« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 31, 2008, 12:30:52 »
Zapomiałem odpisać co z naprawą panela przycisków :D. Nie naprawili i powiedzieli, że porównywali kilka egzemplarzy i w każdym lata ten panel. Ale nie przeszkadza mi to i nie uznaję tego za wadę.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 31, 2008, 15:32:41 »
Zapomiałem odpisać co z naprawą panela przycisków :D. Nie naprawili i powiedzieli, że porównywali kilka egzemplarzy i w każdym lata ten panel. Ale nie przeszkadza mi to i nie uznaję tego za wadę.

Tez to mam, niby niewielki ale denerwujące. Ale poza tym to jakościowo wypada dobrze... zobaczymy co bedzie sza pół roku :)

« Odpowiedź #40 dnia: Luty 02, 2008, 14:30:05 »
Ja po jednym dniu z moim Kaiserem moge wymienic takie wady wykonania:

* panel przyciskow pod ekranem lata... :-?
* glosnik o wieeele slabszy (duzo cichszy) niz w Wizardzie... szybciej tez zaczyna brzeczec na niskich tonach...
* nierownomierne wciskanie sie przyciskow klawiatury... najbardziej to odczuwam na "j" dlatego ta literke czasem wpisuje pare razy bo mysle ze sie nie wcisnela... baaardzo denerwujace :/
* brak efektu klikniecia bo wcisnieciu jog`a uwazam za wade ale ja i tak pomimo swojej leworecznosci tego nie uzywam ;P
* o wiele bardziej pasowal mi przycisk on/off na gorze niz z boku...

Nowy tel od orange dostane dopiero za.... 28mcy..... i zastanawiam sie czy ten Kaiser tyle wytrwa... Rozwazam kupno aluminiowego etui ;P Moim zdaniem Wizard byl solidniej wykonany.

pzdr :)

*

Offline jeri

• *
  • 65
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 03, 2008, 10:21:19 »
Vario III, używane od miesiąca: sporadycznie przy kręceniu Jogiem "szura"w środku, jakby o coś obcierało.Zjawisko to było wcześniej opisywane. Nieco ciężej niż inne klawisze wciska się spacja,ale każdy klawisz (tak na zewnątrz jak i w środku) ma wyczuwalny "klik".Poza tym trudno cokolwiek zarzucic, a zwracam uwagę na detale.W moim odczuciu lepiej wykonany niż Vario II - z tamtego obłaziła farba i trzeba było trzykrotnie reklamowac, by to uznali.Polecam aluminiowe etui - moim zdaniem warto.Koszt poniżej 100zł, podczas gdy kompletna obudowa kosztuje ponad 4 stówy :evil:  :grin:  ( Mam dziecko i czteromiesięcznego pieska  )  :wink: Inne "przypadłości" = ucisk na LCD przy rozsuwaniu, luzy na zawiasach,etc.-nie występują.