Witam
Telefon kupiłem z oranga.
Wszystkie zabezpieczenia już mam zdjęte.
Radio Rom wgrałem KAIS_Radio_Only_1.27.12.32_CustomRUU
Szybkie pytanie:
Jaki Radio Rom będzie najlepszy w sieci ERA.
Niestety tego nigdzie się nie doszukałem.
Troszkę namieszałeś:
ROM - inaczej system czyli Windows Mobile i są już nieoficjalne WM6.1 z oficjalnych WM6.0, a WM5 jużchyba nie ma
RADIO - do obsługi tego systemu j.w. (Radio do WM6 nie będzie chodzić na WM5) i zasada jest taka, że im wyższe to tym mniej błedów (bug'ów), poprawienie zasięgu GSM, zmniejszenie prądożerności pracy na baterii.
Wgrywasz najwyższe Radio przeznaczone do swojego modelu i swojego regionu (kraju - na Polską jest PL i jest kompatybilne z NL, czasami dedykowane na USA czy UK nie chodzą dobrze. Jest dużo WWE i z nich korzystaj:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=349375Jak wgrasz najwyższe i system będzie się wieszał, nie będzie obsługi dźwięków, zanik GSM, trzaski w słuchawce to schodzisz oczko niżej i próbujesz.
Z reguły "gotowane" ROMy mają najnowsze radia i każdy ROM ma najlepsze Radio dla danego systemu w danym czasie (za chwilę może być nowsze).
Dam Ci radę - zostaw ten ROM i nawet Radio z orangutana tylko zrób "customizację" - dostosowanie po siebie (skórki, programy itp. itd.). Jest już wiele opinni, że orginalny ROM nie jest zły, szybki i niezawodny, Radio dostosowane do PL tylko ten wściekły kolor