Jaki program do nawigacji dla Kaisera?

• 15 Odpowiedzi
  • 3461 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Kaiser, iPod Touch, Garmin Forerunner 205, PSP :-)
Jaki program do nawigacji dla Kaisera?
« dnia: Grudzień 10, 2007, 12:03:32 »
Witam,

Niestety moj ulubiony program do nawigacji, Navigon Mobile Navigator nie uruchamia sie na Kaiserze ze wzgledu na WM6. Automape dostalem w pakiecie z Kaiserem z Orange ale niestety w wielu sytuacjach MN z nowymi mapami sprawdzal sie lepiej niz AM na terenie Polski; ponadto, potrzebuje dobrej mapy Niemiec a MN spisywal sie tu rewelacyjnie. Poki co jestem zmuszony wiec zatrzymac N560 na ktorym MN dziala bardzo dobrze, docelowo chce go jednak sprzedac.

Czy ktos moglby polecic dobry program do nawigacji dzialajacy na Kaiserze, majacy dobrze opracowane i wyswietlone mapy Niemiec? Byloby swietnie gdyby przy okazji mial tez dobre mapy Polski i nierobilby glupich bledow jakie zdarzaja sie AM - ale to nie warunek - AM mam, natomiast brakuje mi Niemiec. Dotychczas mialem okazje pracowac tylko z AM i Navigon Mobile Navigatorem; byloby swietnie gdyby program dzialajacy z Kaiserem mial podobne rozwiazania jak MN.

Bede wdzieczny za opinie,

pozdro,
acid

Odp: Jaki program do nawigacji dla Kaisera?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2007, 12:05:02 »
Destinator 6 lub najnowszy 7.
W Niemczech nie będziesz miał ŻADNYCH problemów.

pozdr,
Bacownik

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 10, 2007, 17:32:57 »
Jezdzilem po Niemczech z Tomtomem i sprawdzal sie rewelacyjnie, takze polecam.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 10, 2007, 17:57:46 »
Testowałem na nim
AM - bardzo dobrze działa
TTN - również
iGo - też
Wybór należy do Ciebie.
Dla mnie osobiście w Polsce AM na razie jest bezkonkurencyjna , Francja/Hiszpania/Niemcy + kilka innych krajów turtstycznych ( Kanary ,USA) to tylko TTN
iGo - osobiście nie bardzo mi odpowiada IMHO .
potrzebna zgoda

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 18, 2007, 11:25:51 »
Witam,

Sprawdzilem Destinatora. Niestety nie odpowiada mi ten program zbytnio i chyba bede czekal na nowa wersje Navigona.

Mam jednak prosbe - czy ktos z osob posiadajacych angielska wersje WM6 na Kaiserze moglby sprawdzic czy Navigon 6.2 dziala/uruchamia sie poprawnie? Obawiam sie ze problemem moze byc polski OS na moi orange'owym sprzecie.

pozdro,
acid

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 18, 2007, 12:13:55 »
wydaje się, że problemem jest polski OS, tak jak pisałeś
ponieważ ogólnie MN6 działa bezproblemowo z WM6, natomiast u znajomego zmieniając system w Asusie własnie na PL, przestał działać MN6
----------------------------
the born to be wild

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 18, 2007, 12:59:03 »
wydaje się, że problemem jest polski OS, tak jak pisałeś
ponieważ ogólnie MN6 działa bezproblemowo z WM6, natomiast u znajomego zmieniając system w Asusie własnie na PL, przestał działać MN6

Dzieki! To bylaby swietna wiadomosc! Fajnie byloby gdyby ktos mogl to jeszcze potwierdzic ze na Kaiserowym EN WM6 MN6 dziala poprawnie. Zaraz siadalbym do zmiany ROMu.

poki co jestem dobrej mysli :-) dzieki

acid

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 18, 2007, 13:08:52 »
mogę to sprawdzić, ale dopiero w czwartek lub piątek
----------------------------
the born to be wild

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 18, 2007, 13:32:17 »
Testowałem na nim
AM - bardzo dobrze działa
TTN - również
iGo - też
Wybór należy do Ciebie.
Dla mnie osobiście w Polsce AM na razie jest bezkonkurencyjna , Francja/Hiszpania/Niemcy + kilka innych krajów turtstycznych ( Kanary ,USA) to tylko TTN
iGo - osobiście nie bardzo mi odpowiada IMHO .

iGO - Chorwacja :)
pozdrawiam
Jachu

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 18, 2007, 14:17:47 »

Bede naprawde bardzo wdzieczny...

pozdro,acid

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 19, 2007, 20:41:35 »
Witam,

Niestety moj ulubiony program do nawigacji, Navigon Mobile Navigator nie uruchamia sie na Kaiserze ze wzgledu na WM6. Automape dostalem w pakiecie z Kaiserem z Orange ale niestety w wielu sytuacjach MN z nowymi mapami sprawdzal sie lepiej niz AM na terenie Polski; ponadto, potrzebuje dobrej mapy Niemiec a MN spisywal sie tu rewelacyjnie. Poki co jestem zmuszony wiec zatrzymac N560 na ktorym MN dziala bardzo dobrze, docelowo chce go jednak sprzedac.

Czy ktos moglby polecic dobry program do nawigacji dzialajacy na Kaiserze, majacy dobrze opracowane i wyswietlone mapy Niemiec? Byloby swietnie gdyby przy okazji mial tez dobre mapy Polski i nierobilby glupich bledow jakie zdarzaja sie AM - ale to nie warunek - AM mam, natomiast brakuje mi Niemiec. Dotychczas mialem okazje pracowac tylko z AM i Navigon Mobile Navigatorem; byloby swietnie gdyby program dzialajacy z Kaiserem mial podobne rozwiazania jak MN.

Bede wdzieczny za opinie,

pozdro,
acid

Jestem w posiadaniu MapaMap  w wersji 4.02 (dzisiaj pobrałem aktualizację do wersji 4.052) z mapami z lipca 2007 w wersji prof (jest też aktualizacja map za 69 zł). Wiem, że wieszano psy na tej aplikacji. Początkowo też byłem niezadowolony, kiedy używałem jej na ipaqu 6515 (problemy z pamięcią). Wakacje objechałem Mazury i nie odnotowałem żadnej wpadki, a trzeba powiedzieć, że przejazdy przez małe miejscowości są tam koszmarne. Na Kaiserze śmiga znakomicie. Dlatego śmiało mogę polecić.

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 21, 2007, 22:00:07 »

Witam. Czy miales juz moze okazje sprawdzic czy MN dziala na Kaiserze z WM6_EN?

pozdro,
acid

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 22, 2007, 07:20:15 »
Od siebie tylko dodam, ze Navigona mozna aktywowac rowniez przez Orange dla Firm jako usluge... niektore opcje sa tansze (sic!) niz aktywacja na stronie - np. miesieczna :) Oczywiscie pozostaje jeszcze sciagnac program i mapy, ale to wiadome.

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 23, 2007, 01:19:08 »
Ok, problem rozwiazany. Navigon dziala na Kaiserze, jednak caly folder instalacyjny trzeba wrzucic do pamieci urzadzenia (mapy moga pozostac na karcie pamieci). Problem z Navigonem instalowanym domyslnie na karcie u mnie i pewnie u innych korzystajacych z polskiego ROMu polega na tym, ze Navigon nie rozpoznaje polskich liter - ma wiec problem z uruchomieniem programow/dll w sytuacji, gdy sciezka dostepu prowadzi do np "Karty pamięci". Tak wiec dla uzytkownikow ROM_PL preoblemem w tym przypadku jest wlasnie /Karta pamięci, ktorej nazwy prawdopodobnie zmienic sie nie da.. A moze ktos zna metode jak zmienic nazwe nosnika wymiennego microSD w WM6_PL?

pozdro,
acid

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 23, 2007, 01:29:38 »
Nie lubie tego programu nawigacyjnego  jest nieprzyjazny ( jak dla mnie) a mapy były dużo gorsze niż u pozostałych konkurentów rynkowych  - ale oczywiście wybór nalezy do Ciebie.
A rozwiązanie problemu ze zmianą nazwy "Karta pamięci" na "Karta pamieci" została juz dawno temu rozwiązana przez ERĘ - powinna zadziałać .
potrzebna zgoda

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 23, 2007, 02:24:57 »
Nie lubie tego programu nawigacyjnego  jest nieprzyjazny ( jak dla mnie) a mapy były dużo gorsze niż u pozostałych konkurentów rynkowych  - ale oczywiście wybór nalezy do Ciebie.
A rozwiązanie problemu ze zmianą nazwy "Karta pamięci" na "Karta pamieci" została juz dawno temu rozwiązana przez ERĘ - powinna zadziałać .

Dziala!!! Super! dlaczego wczesniej nie powiedziales?! :-)  Dopiero dzis wpadlem na to ze problemem jest "Karta pamięci"

Lubie MN6 poniewaz jest estetycznym, swietnie rozwiazanym graficznie programem do nawigacji. Nowa mapa Europy jest rewelacyjna, nawet Polska ma pokrycie ktore mi wystarcza a sama aplikacja nie wysyla mnie w pole jak czesto AutoMapa (ostatnio w Zabrzu, kiedy proponowala mi wjazd na A4 nieistniejaca droga, 'po nasypie'). MN6 swietnie sprawdza sie w niemczech gdzie od ponad roku jestem na stypendium i czesto udaje sie w tereny zupelnie mi nieznane - podpowiada nawet konkretne pasy jezdni. W ciagu ostatnich tygodni wyprobowywalem rozne programy do nawigacji - najbardziej pasowal mi graficznie iGO ze swietnie rozwiazanym widokiem 3D, gdzie trase mozna obserwowac znacznie wczesniej niz w innych programach. Jednak iGO ma stare mapy, znacznie mniej aktualne niz nowe mapu MN6. Mi nawigacja Navigona pasuje najbardziej..

dzieki raz jeszcze!
acid