Jaki najlepszy/ najszybszy rom dla Kaisera?

• 9 Odpowiedzi
  • 3179 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaki najlepszy/ najszybszy rom dla Kaisera?
« dnia: Wrzesień 17, 2010, 18:10:43 »
Witam, poszukuję możliwie najszybszego romu dla Kaisera, ale posiadającego wireless menagera i zamykanie programow xem (zamiast minimalizowania). Wersja windy na jakiej jest oparta jest dowolna (6.0 i w górę). Jak działa bądź nie Android na tym telu? Wykorzystuję go tylko do navi, ale czasem mi się nudzi więc bym się pobawił.
Dzięki za pomoc
kupię sprawną Nokię 9000/9110 im taniej tym lepiej. Sprawną, najlepiej menu pol/ ang lub ewentualnie niemieckie. Bateria może być dojechana- kupię nową.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
Odp: Jaki najlepszy/ najszybszy rom dla Kaisera?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2010, 18:11:32 »
Wszystko jest na forum, wystarczy poszukać ;)
What we do in life echoes in eternity...

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 17, 2010, 18:18:34 »
Wiem, że jest temat z romami, ale są tam bardziej rozbudowane romy, a ja potrzebuję tylko to co wymieniłem bo to i tak tylko GPS i czasem smsa klepnę na jego qwerty. Na co dzień mam TG01

Połączone: Wrzesień 17, 2010, 19:12:12
Jeszcze jedno: jakie radio oryginalnie ma Kaiser od Plusa na WM 6.0? Bo po zdjęciu locka się radio zwaliło, a nie chcę sobie jakimś radiem od 6.1 czy innego zbrickować tela
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2010, 19:12:12 wysłana przez gopspeedy »
kupię sprawną Nokię 9000/9110 im taniej tym lepiej. Sprawną, najlepiej menu pol/ ang lub ewentualnie niemieckie. Bateria może być dojechana- kupię nową.

*

Offline Nightmaster

• 314
  • Sprzęt: Moto G, Galaxy Core Plus, Kiano Intelect 8 MS 3G
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 17, 2010, 23:37:46 »
postaw Androida z Launcher Pro, jest szybszy i wydajniejszy niż jakakolwiek z WM które miałem do tej pory
żyj chwilą bo to może być Twoja ostatnia chwila

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 18, 2010, 10:44:49 »
zainstaluj 6.1 i radio 1.65. Szczerze pierwszy raz czytam od kaiserze z plusa:]
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 18, 2010, 10:55:47 »
Miał simlocka na te sieć (był brany służbowo). Chwilowo wrzuciłem po prostu rom oryginalny 6.1 ale on pożera za dużo ramu. Mam wolnego 56MB a na 6.0 miałem 63. Jaką wersję androida postawić? I czy można aplikacje wtedy z marketu pobierać?

*

Offline Nightmaster

• 314
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 18, 2010, 11:34:21 »
we Froyo 2.2 dział wszystko poza kręceniem filmów, dokładną instrukcję masz tutaj http://pdaclub.pl/forum/kaiser/(android)-froyo-2-2-na-kaiserka/msg1366509/#msg1366509

używam go jakiegoś czasu i po kilku dniach testów wywaliłem kompletnie WM z Kasiera i twierdze że to była najlepsza rzecz jaką zrobiłem dla tego telefonu

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 18, 2010, 11:49:48 »
U mnie android lubi się wieszać i jest zmula jak ktoś dzwoni (Super Foyo 2.2).

Co do 6.1 i tego ramu aż taką różnice Ci to robi? Bo mi żadnej i tak wszystkie aplikacje zamykam, nie minimalizuje ich. Ewentualnie Kaiser Special http://forum.mobione.pl/rom-y-tylko-polskie-wersje/(htc-kaiser)-kaiser-special-final-plk/ ma sporo ramu
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 18, 2010, 11:50:48 »
Ja nie mogę kompletnie wywalić, bo używam tego tela jako nawigacji. o innych rzeczy mam Toshibę TG01 (kaisera mam 4fun). Działa normalnie market?

*

Offline Nightmaster

• 314
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 18, 2010, 12:00:52 »
tak, sam często używam Marketu. Ja też używam Kaisera do nawigacji, działa bardzo ładnie, polecam zakupić nawigacje Sygic Mobile, jej plus jest taki że wykupujesz mapkę która działa w każdym systemie: Symbian, Windows Mobile jak i Androidzie. no i najważniejsze że jest dokładna i dobrze prowadzi