Jak zmienić na starszy ROM ? nie dziala dzwiek oraz aprat.. ;/

• 6 Odpowiedzi
  • 884 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam, miałem wm 6,1 telefon chodził jak marzenie, zmieniłem na 6,5 WJTK chyba i nie dziala dzwiek oraz aparat... ;/ i chciał bym wrocic do 6,1 albo chociaz inny 6,5 wgrać, chyba ze da sie tego jakos uratowac :) THX z gory

*

Offline bubek3

• **
  • 165
    • forum.PasjaGSM.pl
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: Jak zmienić na starszy ROM ? nie dziala dzwiek oraz aprat.. ;/
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2010, 14:28:40 »
kuzii, wgraj radio rom, zarówno dźwięk i aparat zacznie działać...

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2010, 14:32:49 »
A mogł bys mi powiedzieć jakie ? bo probowałem wgrać ale pisało cos tam po angielsku ze można tylko nowsze wgrać... a nowszego nie znalazłem...

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 17, 2010, 16:19:10 »
Po pierwsze... zanim zadacie pytanie, starajcie się ciut wysilić i poszukajcie co nieco, bo problem jest poruszany średnio chyba raz w miesiącu.

po drugie jak pomagacie, to starajcie się być konkretni, bo radio rom to z pewnością jakiś kolega ma wgrany, istotą w tym wypadku jest dobranie romu do wersji windowsa.

Co do linków do radio romów... na wiki.xda-developers.com normalnie jest całe zestawienie dostępnych radio romów z linkami... niestety...
XDA-Developers

The Wiki is temporarily down. We appologize for the inconvience.
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 17, 2010, 23:46:23 »
Koego, nie za bardzo znam j,Angielski a o ile mi wiadomo to forum jest od pomagania, wiec badz prosze miły i pomóz mi to naprawić, lub poprostu powiedz zeby poszedł na inne forum, bo nie masz pojęcia, sorry ale takie jest moje zdanie :forum jest od pomagania, wkurza mnie gadanie " poszukaj w google".

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 18, 2010, 00:29:52 »
tak forum jest od pomagania... juz nie raz pomogło komuś z takim problem. Przeczytaj FAQ, przeczytaj opis w temacie z romem WJTK... i wszystkie odpowiedzi znajdziesz.

P.S. Mnie wkurzają ludzie którzy nie umieją korzystać z Google. Od kilku miesięcy mam Kaisera i to mój pierwszy kontakt z WM ale nie musiałem o to nikogo pytać bo poczytałem TO forum i znalazłem odpowiedzi prawie że od razu.

Pozdrawiam
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 18, 2010, 00:54:53 »
Dokładnie TAK. Można pomagać, ale jak jest coś opisywane setki razy a do tego FAQ jest bardzo dobry to wystarczą chęci. ZAMYKAM

P.S.

ROM zawsze zmienia się tak samo, nie ma znaczenia czy upgrade czy downgrade
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G