Jak zgrać z SIM na karte pamięci kontakty

• 6 Odpowiedzi
  • 2919 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rudyy

• 13
Jak zgrać z SIM na karte pamięci kontakty
« dnia: Styczeń 19, 2011, 21:17:56 »
Witam!
Dłubie i dłubie w tych opcjach już mi głowa paruje od tego. Jak zgrać kontakty z karty SIM by były równiez na karcie pamięci by np. zgrać je potem na kompa by były bezpieczne. Posiadam WM 6.1 PL z tego co się orientuje chyba bez zadnych cudactw ;-) (jestem świeżym użytkownikiem tego cuda i jeszcze mnie przerasta ilość opcji)
A drugie pytanie, czy jest możliwość wgrania nie nowego ROM'a tylko właśnie może podmienić jakiś plik czy coś by ta wyświetlana klawiatura miała o wiele większe klawisze? Bo ta w WM 6.1 PL ma takie malutkie jakby ktoś mrówki naprzyklejał, a ja mam za duże paluchy by bez rysika pisać.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
Odp: Jak zgrać z SIM na karte pamięci kontakty
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2011, 21:51:37 »
1. Kontakty - PIMBackup
2. Klawiatura - zainstaluj np. FingerKeyboard
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

*

Offline Rudyy

• 13
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2011, 05:25:23 »
z tym PIMBackup to dzis popatrz , poprobuje ;-)
Natomiast tego fingerKeyboard to mialem chwile w WJTK i średnio mi podchodził bo też się wciskały nie zawsze te co potrzeba. Nie ma jakiś wiekszych klawiatur?:P
Dziękuję za odpowiedz;-)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2011, 07:03:42 »
Poszukaj w dziale Oprogramowanie innych skórek lub sprawdź program SPB Keyboard
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Rudyy

• 13
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2011, 08:51:08 »
Ok dzieki wielkie już się zabieram za lekture i szukanie ;-)
Natomiast mam jeszcze jedno pytanko, troche glupio ze nie dotyczy tego w temacie postu, ale nie bede osobnego posta dla takiego krotkiego pytania zadawał. Czy w tym telefonie da rade ustawić by alarm dzwonil gdy są włączone wibracje tylko ? Bo wcześniej miałem k800i (wiem skok technologiczny :P ) i tam np. było tak że pomimo że miałem telefon wyciszony tylko na wibracje, to alarm(budzik) normalnie dzwonil, i szukałem tego w TyTn i nie moge tego ustawić :/ bo albo jest głosno i wtedy alarm słychać albo wibracja tylko ale wtedy mnie nie obudzi do roboty :P Ktoś wie jak to zrobić? czy jest taka opcja?

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 20, 2011, 11:21:59 »
W ustawieniach budzika pod trzema opcjami budzika jest pole "Odtwarzaj alarmy, nawet jeśli urządzenie jest w trybie cichym lub wibracji"
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

*

Offline Rudyy

• 13
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 20, 2011, 12:17:15 »
PIMBackup ściągnołem ,zainstalowałem no i chyba ładnie wszystko poszło , mam tylko pytanie czy da się na kompie otworzyc pliki z rozszerzeniem tego programu by zobaczyc czy dobrze sie kontakt skopiowaly.

Co do SPB Keyboard to znalazlem, sciagnalem ale ze nie mam w pracy kabla  to sprawdze jak wróce ;-) ale ze screenow widzialem ze się raczej nadaje ;-) Także również dziękuję.

Natomiast za cholere nie moge znaleźć tego budzika by to przestwić. W ustawieniac jest "Zegar i alarmy" Ale tam jest tylko godzin dzień i opis alarmu :( Przepraszam za zawracanie tyłka Plemnik ,ale czy mógłbyś mnie bardziej nakierować?
Z góry dzięki ;-)

Połączone: Styczeń 21, 2011, 17:31:09
No SPB Keyboard calkiem spoko ;-) dzieki za niego, jeszcze mecze sie niestety z tym budzikiem bo nie moge znalezc gdzie sie to ustawia by nie bylo dzwonka słychac podczas dzwonienia w nocy , a by budzik byl głosny. A kolejne pytanie czy oprocz ROMów , jest jakiś program odpowiadający za sówak po prawej stronie? bo chciałbym go zwiekszyc gdyz jak ksiazke kontaktow na dol chce zjechac to ten pasek jest tak waski ze sie nie przesówa natomiast wybiera mi jakis kontakt. Wie ktos coś na ten temat ?
Z góry dziękuję, i przepraszam że tak marudze ale ten telefon ma takie mozliwości ze nie moge go w pelni sam ogarnąć.
Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 17:31:09 wysłana przez Rudyy »