jak zachowac gwarancje a zmienic ROM

• 6 Odpowiedzi
  • 993 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
jak zachowac gwarancje a zmienic ROM
« dnia: Luty 18, 2008, 22:38:10 »
mam jeszcze jedne problem :) cce wgrac nowy soft Cysorza 2.0 ale nie chce tracic gwaracnji czyli musial bym jakos zgrac ten soft ktory teraz posiadam na telefonie i w razie awarii wgrac go. jak robi sie taka operacje i co musze miec zby powrocic do dokladnie takiego stanu jaki mam teraz??
jakie sa potrzebne programy??

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
Odp: jak zachowac gwarancje a zmienic ROM
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2008, 00:19:04 »
Zalezy jaki romik masz Jezeli masz Pomarancza albo orginalny Htc to nie ma problemu... Przed oddaniem na gwarancje wrzucasz romik i robisz soft Spl POmaranczowy rom i Hts orginalny leza gdzies na forum (sa linki)
Gorzej jesli Uszkodzisz urzadzenie i nie bedziesz mial mozliwosci zmiany romu...

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline Optiv

• *
  • 71
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2008, 00:52:41 »
Zalezy jaki romik masz Jezeli masz Pomarancza albo orginalny Htc to nie ma problemu... Przed oddaniem na gwarancje wrzucasz romik i robisz soft Spl POmaranczowy rom i Hts orginalny leza gdzies na forum (sa linki)
Gorzej jesli Uszkodzisz urzadzenie i nie bedziesz mial mozliwosci zmiany romu...
No nie wiem, mój Kaiser od Orange ma Radio 1.27.14.32, którego nie udało mi się nigdzie znaleść.

P.S. Czy podczas zmainy romu sprzęt może się uszkodzić, zakładając, że wszystko zrobimy jak należy?

*

Offline przemot

• *
  • 54
  • Sprzęt: SE X1
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2008, 23:40:58 »
poza tym np nie skapna sie ze jest zdjety CID? bo tez chce sobie kupic kaiserka i wgrac normalny romik a nie orangowski tylko chcialbym miec przy tym gwarancje  w razie jakis problemow z wyswietlaczem albo cos w tym stylu :)

*

Offline eplus

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Galaxy
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2008, 23:53:57 »
Moim zdaniem zmiana romu nie ma wplywu na gwarancje zakladajac ze rom jest oryginalny. Kumplowi kiedy cos sie stalo z urzadzeniem wyslal na gwarancji ze zmienionym romem i nie przyczepili sie. Ale mozna zadzwonic i upewnic sie zeby nie bylo zonka.

*

Offline przemot

• *
  • 54
  • Sprzęt: SE X1
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 21, 2008, 00:07:59 »
no pewnie jak zadzwoni sie to Ci powiedza ze sie traci gwarancje a tu chyba o ile sie nie myle to chodzi o to zeby w razie czego wgrac z powrotem orginalny rom zey wlasnie sie nikt nie przypluwal do tego

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 21, 2008, 11:31:09 »
dokladnie o to mi chodzilo a raczej o to jak zgrac ten rom ktory mam na telefonie na dysk zeby poźniej nie szukac na szybko po interencie identycznego romu. wiadomo jak to jest jak cos jest potrzebne to akurat tego nie ma  :|