Jak wyłączyć logowanie do sieci w telefonie?

• 6 Odpowiedzi
  • 2394 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak wyłączyć logowanie do sieci w telefonie?
« dnia: Listopad 09, 2009, 10:47:26 »
Mam telefon z windows mobile HTC TYTN II i mam z nim pewien problem: telefon co pewien czas automatycznie laczy sie do sieci internet - oczywiscie zmienilem mu dane tak zeby laczyl sie z nieistniejacym adresem zeby mi nie pobieral kasy z karty - ale jest problem bo co jakis czas sie wlacza logowanie i musze je wylaczac.

Jak wylaczyc ta opcje w telefonie?

Mam karte orange tel tez byl z orange na abonament.

Docelowo chce zmienic oprogramowanie zeby miec spokoj i miec czysty Windows Mobile 6.1 ale jestem tutaj dopiero 1 dzien wiec najpierw musze sie rozeznac co i jak - do tego czasu chociaz te opcje jakbym wylaczyl to bylo by ok

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Jak wyłączyć logowanie do sieci w telefonie?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2009, 10:59:03 »
Żeby nie łączyło się z netem: no data

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=110506.0

Poczytaj Regulamin, FAQ, używaj opcji szukaj a dopiero na końcu zadawaj pytania.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2009, 01:14:49 »
ok przejzalem ten watek zainstalowalem nodata wylaczylem wszystkie polaczenia

i problem jest dalej dalej sie loguje do sieci tzn mam komunikat:

logowanie do sieci: i okienko z nazwa uzytkownika i haslem do wpisania a na dole ok anuluj (nie mam 2 tel to bym zdjecie wyslal) - byc moze dlatego bo zmnienilem adres zeby nie zzeralo kasy

naprawde zastanawia mnie co z tym zrobic - jeszzce poczytam i pokombinuje ale jak mozecie cos doradzic to doradzccie

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 10, 2009, 09:05:17 »
Zainstaluj jakiś program do robienia zrzutów z pda np. Getpdascreen, SPB screenshot
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Ratman

• *
  • 61
  • Sprzęt: MDA Vario III  Asus P535
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2009, 14:09:40 »
Ja mam ustawieniach tak jak podpowiadano w w załączonym powyżej temacie
Ustawienia/Połączenia/Połączenia/Zaawansowane/Wybór sieci - wszystko na sieć w firmie

I zero problemów z samoczynnymi próbami połączenia z GPRS-em (nawet w Google maps) - Cesarz twardo próbuje przez WIFI :)
Będę potrzebował GPRS - to sobie ręcznie przestawię....

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 16, 2009, 20:55:44 »
mms orange - edge

wiec tak mam poprzestawiane na polaczenia "siec w firmie"

no data -wszystko disabled

przestalo sie pojawiac okno z polaczeniem w momecie jak skonfigurowalem mms - tylko teraz znow sie laczy (mms orange - edge) a nie mam ustawione zeby sie laczyl z mms orange - jak to wylaczyc?

qrde ale spiepszone to oprogramowanie a nie znam sie az tak zeby instalowac juz nowe

*

Offline hakuo

• 20
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 17, 2009, 13:39:13 »
Ustawienia/Połączenia/Połączenia/Zarządzaj istniejącymi połączeniami/ogólne/usuń ustawienia
to spowoduje że gprs nie będzie miał jak się łączyć a ustawienia możesz zawsze ściągnąć z poziomu kaisera jak będą potrzebne