Jak przesyłac pliki po sieci LAN pocketpc<->PC

• 6 Odpowiedzi
  • 1466 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak przesyłac pliki po sieci LAN pocketpc<->PC
« dnia: Luty 11, 2008, 16:57:08 »
Udostępniłem na PC katalog w sieci lokalnej z która łącze się z pocketa po WiFi (router wi-fi). Widze katalog na PC i mogę z niego kopiować pliki ale chciałbym tez móc wrzucać do niego pliki lub w ogóle przesyłac po wifi pliki na pc z pocketa. Chciałbym po prostu móc przesyłac pliki w obu kierunkach przez moja sieć LAN ale gdy próbuję wrzucić do udostępnionego katalogu plik otrzymuje komunikat  że nie mam uprawenień.
Dysk z PC zmapowałem w Resco File Explorer podając za pierwszym razem dane logowania administratora.Potem wybierając katalog kliknałem opcję "Share" i zaznaczyłem zeby sie logował jako utworzony przeze mnie użytkownik któremu na kompie dawałem wszystkie uprawnienia,przypisywałem do grupy Administratorzy i wciaz nic.

Wie ktoś jak mogę osiągnąć zamierzony efekt?
HTC P3700 Diamond

*

Offline geowik

• *
  • 50
  • Sprzęt: TyTN II, Touch Pro2
Odp: Jak przesyłac pliki po sieci LAN pocketpc<->PC
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 11, 2008, 18:38:37 »
We WŁAŚCIOWOŚCIACH udostępnianego katalogu na PC opcja UDOSTĘPNIANIE I ZABEZPIECZENIA.... w zakładce UDOSTĘPNIANIE trzeba zaznaczyć opcję ZEZWALAJ UŻYTKOWNIKOM SIECIOWYM NA ZMIANĘ MOICH PLIKÓW.
Do zarządzania plikami używam na palmtopie TotalCommander-a i mogę kopiowac zarówno z jak i do udostępnionego katalogu.
Dobrze jes równiez sprawdzić czy firewall nie blokuje dostepu urządzeniom sieciowym.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 11, 2008, 19:38:30 »
Wielkie dzięki, zadziałało. Co prawda inaczej się to robiło bo przez przycisk 'Uprawnienia' który służy właśnie temu by użytkownikom sieciowym nadawać prawa ale dzięki temu co napisałeś znalazłem to.
HTC P3700 Diamond

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 11, 2008, 20:04:03 »
Dla celów kopiowania plików nie prościej po FTP?

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 11, 2008, 20:51:49 »
A co na tym zyskam i jak to najprościej zrobić?
HTC P3700 Diamond

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 11, 2008, 21:06:05 »
W TC wybierasz FTP, definiujesz sesję ftp z serwerem, do którego masz dostęp i to wszystko.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 11, 2008, 21:44:37 »
przemysle :)
HTC P3700 Diamond