JabraBT325s + Kaiser Problem z połączeniem

• 3 Odpowiedzi
  • 563 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JabraBT325s + Kaiser Problem z połączeniem
« dnia: Luty 12, 2009, 18:50:56 »
Witam
Z racji że orginalne słuchawki htc popsułem postanowiłem sobie zakupić takie z modułem bluetooth, jednak kiedy postępuje zgodnie z instrukcją w momęcie kiedy w opcjach bt. dodaje jako nowe wymienione w temecie urządzenie kasierek pięknie je znajduej i dodaje do listy jednak kiedy wpisuje poprawny kod/hasło moim oczom ukazuje się komunikat " Urządzenie nie połączyło się z Jabra BT325s. Połączenie sieciowe nie powiodło się lub podano nieprawidłowy kod dostępu". Z innym telefonem wszysztko działa idealnie (połączenie, wpisywany kod, rozmowy, słuchanie muzyki). Nejlebsze jest to że w HTC mimo komunikatu o niedanym sparowaniu urządzenie zostaje dodane do listy i można nawet wykonać połączenie za pomocą tych słuchawek i wszystko pięknie słychać jednak nie mogę odtworzyć muzyki :/ Ani przez Audio Manager'a ani przez MP. Teraz moje pytanie: dlaczego po połączeniu z innym tele.  suchawki działają pięknie, a przy połączeniu z kaiserem najpier problem z hasłem a potem z odtworzeniem muzyki?  mimo tego że urządzenie jest dodane i można wykonać połączenie głosowe.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: JabraBT325s + Kaiser Problem z połączeniem
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2009, 19:23:24 »
mam zestaw głośnomówiący jabry - kod 0000 i działa - ogólnie jabra jest nieco niedorobiona bo u mnie nie zawsze się sama łączy z kaiserem - a moduł gps jak najbardziej - może da się coś z portem pokombinować - i jest jeszcze ustawienie dopasowujące urządzenie do rozpoznanego - w bt
może to problem romu jest - zmiana na inny?
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 19:25:24 wysłana przez robix1999 »

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2009, 23:27:53 »
Zmieniłem radio i rom na te które przygotował makus. Niestety nic to nie zmieniło (poza tym że komunikat o błędnym kodzie jest teraz po polsku :P).

Mógł byś wytłumaczyć co i gdzie zmienić z tym portem ? nie bardzo jeszcze znam wszystkie opcje tego pda :s

Dziwi mnie bardzo jedno, dlaczego mimo informacji o złym kodzie urządzenie dodawane jest do listy i dlaczego można zadzwonić i wszystko działa, a kiedy puszczam muze to leci z głośnika:/ jak to jest możliwe ? JAK!?
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 23:31:22 wysłana przez 2fast4you »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2009, 08:11:45 »
musisz sobie poszperać w ustawieniach bt - pozmieniaj różne opcje i testuj - tyle mogę podpowiedzieć - nie wiem co za problem jest - pierwsze słyszę o takim problemie - słuchaj a czy ty instalujesz gdy w zestawie masz odpalony tryb auto parowania czy tak normalnie?