Zmiana podświetlenia ekranu zalęzna od pory dnia

• 2 Odpowiedzi
  • 1531 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zmiana podświetlenia ekranu zalęzna od pory dnia
« dnia: Sierpień 04, 2008, 15:53:52 »
Witam,
czy spotkał się ktoś z Was z programikiem który zmieniałby intensywność podświetlenia ekranu w zależności od pory dnia tak jak ma to miejsce w niektórych programach nawigacyjnych? Oczywiście aby uwzględniał również porę roku :)
Od razu zaznaczę, że chodzi mi o osobny progamik a nie funkcjonalność zaszytą w np. AM5

Druga sprawa, mam HTC Home, jest tam zakładka z profilami: normalny, cichy, wibra i zegarek. Jak korzystać z tego "zegarka"? Czy można to gdziesik ustawić? Może w ogóle jest to co innego niż myślę (a myślę, że to profil czasowy)? 

Dzięki z pomoc.
Pozdrowienia
zuk

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Odp: Zmiana podświetlenia ekranu zalęzna od pory dnia
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 04, 2008, 16:13:05 »
zegarek o ile pamiętam sam się włącza jak ustawiawsz sobie alarm :P
hmm taki program no narazie nie słyszałem o niczym co miałoby podobną funkcje ale może lepiej wrzucić sobie wtyczkę today która ma pasek regulacji podświetlenia na przykład SPB pocket plus tylko niestety ten nie jest darmowy może znajdziesz sobie coś darmowego

Odp: Zmiana podświetlenia ekranu zalęzna od pory dnia
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 06, 2008, 20:25:03 »
Witam,
czy spotkał się ktoś z Was z programikiem który zmieniałby intensywność podświetlenia ekranu w zależności od pory dnia tak jak ma to miejsce w niektórych programach nawigacyjnych? Oczywiście aby uwzględniał również porę roku :)
Od razu zaznaczę, że chodzi mi o osobny progamik a nie funkcjonalność zaszytą w np. AM5

Jakkolwiek wydaje się to interesujące i kojarzę, że ktoś pisał program, który zmienia kolorystykę przynajmniej przy przejściu nocy i dnia, to mam wrażenie, że takie rozwiązanie nie jest jednak praktyczne bo czytelność wyświetlacza zależy bardziej od miejsca korzystania niż od pory dnia i roku. Więc to sprawdza się tylko w tak szczególnych zastosowaniach jak nawigacja właśnie, gdzie to zewnętrzne oświetlenie nie zmienia się aż tak bardzo tudzież bardziej chodzi o znalezienie lepszego kontrastu niż jasności. Do tego dochodzi kwestia ograniczonej możliwości wpływania na kolorystykę gotowych programów. Jak co, to poszukaj coś o wschodzie i zachodzie słońca. Tam na to trafiłem.